Προστασια απο aircrack και τα συναφη  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Προστασια απο aircrack και τα συναφη

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 05 Οκτ 2009, 10:04

Απο τοτε που γραφτηκα στο φορουμ και διαβασα τα περι aircrack μου μπηκαν καποιοι ψυλλοι στ'αυτια... :think:

Εχω ενα τοπικο δικτυο στο σπιτι, με λιγο ασυνηθιστη αρχιτεκτονικη και διαφορους pc που αλλοι τρεχουν Windows και αλλοι Ubuntu και ενας μονο Ubuntu.

Περιγραφη LAN

Ερχομενοι απο το Internet:

1) ADSL Modem/Router DHCP

Ειναι και WiFi αλλα το εχω απενεργοποιημενο γιατι ειχε προβληματα σταθεροτητας. Σαν ενσυρματο δουλευει 24/7 (το σβηνω βεβαια... ας πουμε 20/7). Ειναι το Gateway στο Internet.

Στα Ethernet ports εχει το Network Drive, Network Printer, το PC της κυρας και

2) ενα Netgear WiFi router που εχει τα καθηκοντα Access Point (χωρις DHCP φυσικα) για τα ασυρματα τερατακια που γυροφερνουν το σπιτι.

3) To Access Point κανει access και το PC της υπογραφης μου που μου δημιουργει τα ερωτηματικα.

Την εποχη που ξεκινησα Wireless LAN, το 2004, στην περιοχη μου δεν υπηρχε αλλο Access Point και για 2 χρονια το χρησιμοποιουσα unencrypted μεχρι που αρχισαν να κανουν την εμφανιση τους αλλα Access Points.

Ο λογος ηταν οτι το PC της υπογραφης μου δεν ειχε καλη ληψη, αλλαξα 3 καρτες και κατεληξα να το δουλευω με μια Netgear Bridge η οποια συνδεεται με το PC με ενα καλωδιο Ethernet. To Bridge το εχω καρφωμενο ψηλα, στη μεση του τοιχου και δουλευει. Για να μην το επιβαρυνω με κρυπτογραφηση το αφησα ανοιχτο.

Τοτε (2006?2007?)το γυρισα σε WEP 128 bit. Να πω την μαυρη αληθεια, δεν ειδα καμμια ελλατωση στην ταχυτητα (25 Μbits transfer rate μετρημενα με FTP transfer) Το Netgear Bridge επιλογη WAP ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!... λογω ηλικιας. Ουτε και η τελευταια αναβαθμιση firmware εχει WAP. :twisted:

Για περισσοτερη ασφαλεια, εχω ενεργοποιησει την επιλογη Access List οπου το WiFi router/Access Point δινει access μονο στα μηχανακια με MAC Address που ειναι στη λιστα (τα δικα μου δηλαδη).

Ερωτημα:

1) Μπορει να μπει καποιος με aircrack η κατι συναφες στο LAN μου, παρακαμπτοντας το προβλημα του MAC address?

Καταλαβαινω οτι με το aircrack μπορει καποιος να παρει το κλειδι WEP. αλλα μπορει να 'μεταμφιεσει' το δικο του MAC address (με καποιο που δεν ειναι ενεργο εκεινη τη στιγμη, πχ το laptop του γιου μου την ωρα που ειναι σχολειο...).

Δεν φοβαμαι για καποιον Uber-χακερα, απλως καποιον πιτσιρικα που ακουσε για το aircrack και αποφασισε να κανει γυρα τη γειτονια.

2) Αυτη τη στιγμη το SSID εκπεμπεται, γιατι ειχα καποιες δυσκολιες απο καιρου εις καιρον και δεδομενου οτι τα settings του Access Point αλλαζονται ευκολα απο την πλευρα του Wired Ethernet, παρατησα το option 'Do not broadcast SSID'. Αν ενεργοποιησω αυτο το option βοηθαει, η το βλεπει το aircrack ουτως η αλλως;

3) Γινομαι λιγο παρανοϊκος;

Παρακαλω βοηθειστε γιατι βαριεμαι να εγκαταστησω το aircrack για να πειραματιστω μονος μου. Δωρεαν ADSL εχω ο,τι ωρα θελω, εχω 3 Access Points στη γειτονια με ισχυ σηματος 60-70% ανοιχτα :D :D :D δεν μου χρειαζεται το aircrack...

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Ξερω για την επιλογη να αλλαξω το τοπικο LAN απο TCP/IP σε IPX, αλλα με Network Printer/Drive φοβαμαι μην τα χασω και δεν τα ξαναδω ποτε... Samba και sharing αυτη τη στιγμη δουλευουν τελεια...Αν κανω την αλλαγη και εχω προβλημα, αντε να βρω βοηθεια...

Ευχαριστω εκ των προτερων... :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Προστασια απο aircrack και τα συναφη

Δημοσίευσηαπό ant_0611 » 05 Οκτ 2009, 11:37

Αν το κανεις hidden SSID, βοηθάει απο την πλευρά οτι για να συνδεθεί ο αλλος, θα πρεπει να μαντέψει το ονομα του δικτύου σου.

Το access list σπάει με το aircrack. Οδηγίες στο site του aircrack-ng. βοηθάει πολύ όμως όταν καποιος προσπαθει χειροκίνητα. Εχει όμως και τον μπελα οτι αν ερθει καποιος φίλος σου σπιτι σου με λαπτοπ, θα πρεπει να τον προσθέσεις στην λίστα σου.

Θα σου πρότεινα να απενεργοποιήσεις την διαχειριση του ρουτερ και του access point σου μέσω wireless (αν γινεται). Αυτο μπορεί να σε ησυχάσει, διοτι το μονο που μπορεί να κανει μετα ειναι να συνδεεται στο δικτυο σου, για ιντερνετ. Αν έχει NAS σερβερ, απλα κανε τον να εχει εισοδο με κωδικο για καθε χρήστη. Αν έχει LAN printer, απλα απενεργοποιά τον όταν δεν τον χρησιμοποιείς.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Laptop:
Spoiler: show
Ubuntu 9.10 σε Fujitsu-Siemens A1667G2
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Turion 64 ML-37 │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : ATI X700 128MB │ Κάρτα Ασύρματη : Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g (rev 02) │ Κάρτα Ήχου : VIA 8237 │ 15.4" Glossy 1280x800

Desktop:
Spoiler: show
Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Αthlon 1800+ │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : Geforce 4 mx440 64MB │ 17" Glossy 1280x1024
Άβαταρ μέλους
ant_0611
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 05 Οκτ 2009, 14:18

ant_0611 έγραψε:Αν το κανεις hidden SSID, βοηθάει απο την πλευρά οτι για να συνδεθεί ο αλλος, θα πρεπει να μαντέψει το ονομα του δικτύου σου.

Μου πηρε δυο ωρες, αλλα τελικα αυτο το εκανα! Ειναι 5ετιας τα Netgear και δεν τους αρεσουν πολλα πολλα. :twisted: Εκανα μια αλλαγη και εχανα το δικτυο... Τελικα αυτο εγινε!

ant_0611 έγραψε:
Το access list σπάει με το aircrack. Οδηγίες στο site του aircrack-ng. βοηθάει πολύ όμως όταν καποιος προσπαθει χειροκίνητα. Εχει όμως και τον μπελα οτι αν ερθει καποιος φίλος σου σπιτι σου με λαπτοπ, θα πρεπει να τον προσθέσεις στην λίστα σου...

Αυτο θα το ψαξω... αν και δεν εχει πολλες ρυθμισεις το router...

ant_0611 έγραψε:Εχει όμως και τον μπελα οτι αν ερθει καποιος φίλος σου σπιτι σου με λαπτοπ, θα πρεπει να τον προσθέσεις στην λίστα σου.

Αυτο λυνεται, απενεργοποιωντας το access list οταν ερθει ο φιλος... αρκει να θυμαμαι να το ενεργοποιησω μετα... :think: Χωρια οτι θα εχει καλυτερη ληψη με το ανοιχτο CONN-X του γειτονα... :lol: :lol: :lol:

Router και Wireless εχουν εισοδο με password (ναι την εχω αλλαξει απο password...) NAS server εχει ενα password να με το συμπαθειο (hex). Με το printer τι να κανει; Να τυπωσει την εργασια του και μετα να μου χτυπησει το κουδουνι για να την παραλαβει; :lol: :lol: :lol:

Α, και το workgroup δεν λεγεται workgroup... το aircrack βλεπει πως λεγεται; Αν οχι, τοτε δεν βλεπει το Windows Network η κανω λαθος;

Ξερω οτι ειναι μπελας, η σωστοτερη λυση ειναι να παρω μια καρτα/bridge με WPA και να ξεμπερδευω, αλλα ειχα προβληματα με τη ληψη και δεν θελω να ξαναρχισω... και να'χω και την συμβατοτητα με το ubuntu... Αυτο το συστημα δουλευει...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Τελευταία επεξεργασία από MakisM1 και 05 Οκτ 2009, 14:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 05 Οκτ 2009, 14:48

Για γενικά ζητήματα ασφάλειας,
viewtopic.php?f=9&t=2415

Για ασύρματα δίκτυα, το πιο σημαντικό είναι να ενεργοποιήσεις αυτό που λέγεται WPA2 (αντί το WEP), και να βάλεις ένα σχετικά μεγάλο και περίπλοκο passphrase (π.χ. 12+ χαρακτήρες, και να μην είναι λέξη από λεξικό).
Από εκεί και μετά, δεν υπάρχει πρόβλημα να φαίνεται το SSID σου, ή να βάλεις access control.
Μπορείς να αλλάξεις το SSID σε π.χ. Ubuntu-GR-member ;-)

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια γνωστή αδυναμία για το σύστημα WPA2.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 05 Οκτ 2009, 15:08

Simosx. ευχαριστω! Θα διαβασω το thread για την γενικωτερη ασφαλεια το βραδυ που θα εχω μεγαλυτερη ευχερεια.

Οπως ανεφερα και στο ποστ παραπανω, γνωριζω οτι με WPA θα εχω ασφγαλεια, αλλα εχω το προβλημα της ληψης. Το laptop του γιου μου, στο υψος που θα ηταν μια pci-card εχει ληψη 20-27%. Εκει που εχω καρφωσει το bridge εχω ληψη 43-52%.

Bridges δεν υπαρχουν πολλα στην αγορα και αν για τον αλφα η βητα λογο δεν δουλεψει με το ubuntu θα εχω περιπετειες. Η υπαρχουσα bridge δεν αναβαθμιζεται ωστε να εχει WPA.

Oταν αλλαξω σπιτι, θα πεταξω ολα τα 802.11 g και θα παω σε n γιατι το backup στο Network Drive ειναι κολαση...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Προστασια απο aircrack και τα συναφη  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 05 Οκτ 2009, 17:16

@MakisM1
βασικά αν θέλεις να μην σπάει με τίποτα από έναν όπως εσένα που κάθεται και πειραματίζεται
1)βάλε wpa2
2)Βάλε κωδικό στο wireless αν γίνεται με περίεργους αλλά και με μη συμβατικούς χαρακτήρες (αυτό βοηθάει στο ότι το wpa2 σπάει με bruteforce και έτσι θα πάρει ώρες,μέρες,μήνες++
2)βάλε mac address filtering
3) βγάλε το broadcoast SSID
EXTRA προστασία
4)
απέτρεψε την εισόδο στο router απο wireless (μέσω access control lists "acl" )
όπως επίσης κάθε service του router προς το internet όπως ftp,telnet,http ( που έχουν τα περισσότερα routers)
αλλά μόνο από ethernet (αυτό είναι σημαντικό για να μην σου κάνουν DoS attacks .. εμένα το router μου για παράδειγμα κρασάρει
άμα του βάλεις ένα κωδικό 200 χαρακτήρων και πάνω ... και όταν κρασάρει συμβαίνουν διάφορα ... όπως το να αποσυνδέεται
για παράδειγμα πράγμα που δεν το θέλει κανείς να του το κάνουν άλλοι...

5)
απενεργοποίησε τα pings από οπουδήποτε πέρα από το ethernet ( εμένα το router μου τα παίζει με ping of death)
6)
ρυθμισε το router να αποσυνδέεται από το internet όταν για 2-3 ώρες ( ή 5-6) ανάλογα το πως το δεν χρησιμοποιείται το internet ;)
και ένα ακόμα
7)
κλείσε όλα τα ports ( που είχες κάνει forward) (αυτό δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο αλλά για DoS είναι σίγουρα....)
Αυτά έτσι νομίζω δεν σπάει με τίποτα.... περίπου... :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 05 Οκτ 2009, 18:53

ξεχασατε το πιο σημαντικο....

να αλλαζεις τακτικα τα password σου... ;)
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 05 Οκτ 2009, 19:00

Νομίζω ότι το πιο τυπικό είναι, η ασφάλεια δεν πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά διότι έτσι οι χρήστες απλά χάνουν χρόνο και δεν κάνουν όλα τα βήματα που χρειάζεται.

Το σωστό είναι τα βήματα για ασφάλεια να είναι λίγα και εύκολα.
Από άποψη ευκολίας, αν μπορείτε να βάλετε WPA2 (όχι WEP, ούτε WPA) με καλό passphrase (π.χ. +12 χαρακτήρες, δύσκολο να μαντευτεί), τότε μπορείτε να αγνοήσετε όλα τα υπόλοιπα βήματα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 05 Οκτ 2009, 21:07

@ Smokoban4ever και Simosx:

Παιδια ειστε θεοι! Ολα μαζι συγκεντρωμενα!...:clap: :clap: :clap:

Εχω εφαρμοσει τα μισα, αν μπορω να την γλιτωσω με μια καρτα μονο για WPA2, θα τα κανω ολα!

Ευχαριστω!

Χωρια που δεν νομιζω οτι υπαρχει hacker στη γειτονια...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό HeavenNHell » 19 Οκτ 2009, 23:26

Αυτο νομιζαν κ οι γειτονες μου :mrgreen:Δεν λεω οτι ειμαι hacker η κατι τετιο (απεχω πολυ απο αυτο). Ειχαν για κωδικους τα τηλ τους, και 90% απο αυτους wep ασφαλεια. μεχρι κ Μυνημα εστειλα σε εναν για να βαλει wpa2 :crazy:. . αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι isp πρεπει να ενημερωνουν τους πελατες τους ασχετα παλιοι η καινουργιοι για το πως να προστατευτουν
Άβαταρ μέλους
HeavenNHell
babeTUX
babeTUX

IRC: gnom23
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet