Καλησπέρα σε όλους. Πριν 2 περίπου εβδομάδες έγινα κάτοχος ενός netbook toshiba nb200, το οποίο είχε εγκατεστημένα Windows XP. Το πρώτο πράγμα που επιχείρησα -όπως φαντάζεστε- να κάνω ήταν να συρρικνώσω τα XP και να εγκαταστήσω σε dual boot την έκδοση netbook remix του Karmic. Πράγματι, αφού άλλαξα και διαμόρφωσα κατάλληλα τις κατατμήσεις, είχα και το 9.10 και τα XP στο netbook. Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως διαπίστωσα ότι τα XP δεν ξεκινούσαν. Μικρό το κακό λέω, το Ubuntu αρκεί. Όμως στο Ubuntu εμφανίστηκε μια σωρεία προβλημάτων, όπως η απενεργοποιημένη κάρτα wireless, η απουσία ήχου και bluetooth. Χωρίς λοιπόν να απογοητευτώ ξεκίνησα το ψάξιμο για να διορθώσω τα παραπάνω προβλήματα, με προεξάρχον το θέμα του wifi. Προς λύπη μου όμως είδα σε διάφορα forums ότι για να δουλέψει η κάρτα wireless atheros στο linux πρέπει πρώτα να είναι ενεργοποιημένη στα XP (να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο netbook δεν έχει διακόπτη για το wireless). Όμως όπως προανέφερα τα XP είχαν ήδη παραδώσει το πνεύμα τους. Έτσι, προσπάθησα να εγκαταστήσω απ'την αρχή τα XP μήπως και μπορέσω να ενεργοποιήσω το wifi. Μάταια όμως. Το cd εγκατάστασης δεν αναγνώριζε τις κατατμήσεις (ούτε καν την ntfs που είχα φτιάξει) και δεν μπορούσε να εγκατασταθεί. Έτσι, για να μην τα πολυλογώ, κατάφερα τελικά να εγκαταστήσω κάτι από Windows, τα 7. Έφτιαξα και τον boot loader για να έχω την επιλογή στο ξεκίνημα και όλα καλά. Κάπου εκεί όμως, διαπίστωσα ότι, παρότι το led του wifi άναβε κανονικά στα 7 (στο Ubuntu όχι), τα 7 μου έλεγαν ότι το wireless είναι απενεργοποιημένο. Ακόμα και στις ρυθμίσεις του BIOS το wifi είναι στο on. Έπειτα από όλη αυτη τη διαδρομή (και πολλά άλλα που αν τα γράψω δε θα τελειώσω ποτέ), έφτασα στην απόγνωση! Παρακάτω παραθέτω τα αποτελέσματα του lspci -v που αναφέρονται στο wifi:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
Subsystem: Accton Technology Corporation Device e811
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 17
Memory at f0100000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: ath9k
Kernel modules: ath9k
και του iwconfig:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11bgn Mode:Managed Access Point: Not-Associated
Tx-Power=off
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:off
Για όποια άλλη πληροφορία χρειάζεται να δώσω πείτε μου. Παρακαλώ πείτε μου μια γνώμη γιατί κοντεύω να τρελαθώ!
Ευχαριστώ προκαταβολικά.