Είμαι αρχάριος στο ubuntu (γενικά αλλά και στα 8.04 Hardy Heron) και προσπαθώ να το καταλάβω βήμα βήμα.Έχω έναν φορητό και θέλω να μπω, προσπαθώ τουλάχιστον, στο internet μέσω θύρας ethernet. Λοιπόν...καταρχάς ο φορητός αναγνωρίζει και λέει ακόμη και ότι η ταχύτητα είναι 10 mb/s αλλά...πού είναι το πρόβλημα; Ουσιαστικά δεν μπαίνει στο internet αλλά και δεν αναγνωρίζει ούτε ip ούτε οτιδήποτε άλλο στις πληροφορίες εκτός από το ότι η σύνδεση είναι ethernet και ότι η ταχύτητα είναι η παραπάνω. Έχω μερικές απορίες περί του θέματος: Α)Πώς βρίσκω τον ip και τους υπόλοιπους αριθμούς και πώς τους τοποθετώ και πού. Β)Ποιοι είναι οι πιθανοί τρόποι και, κυρίως,ποιος είναι ο πιο εύκολος σε εμένα τον ανίδεο;
Υ.Γ. Συγχωρήστε με για την άγνοιά μου αλλά προσπαθώ, αν μη τι άλλο. Παρακαλώ όποιος μπει να χρησιμοποιεί απλές προτάσεις γιατί είπαμε, ανίδεος είμαι, και κατανοητές για να μην ψαχνόμαστε στο να καταλάβουμε τι είπαμε μετά. Συγνώμη για τον πολύτιμο χρόνο σας αλλά ζητάω την βοήθεια κάθε έμπειρου σε ubuntu που μπορεί και θέλει να βοηθήσει...