Καλημέρα,
καλό θα ήταν να δώσεις περισσότερες πληροφορίες
ι) σχετικά με το σύστημα σου (κάτι σαν την υπογραφή μου) και ιδίως αν ξέρεις τι κάρτα bluetooth έχεις ή ποιο μοντέλο acer έχεις, και
ιι) σχετικά με το πρόβλημα, για παράδειγμα όταν λες δεν λειτουργεί το κουμπί bluetooth εννοείς ότι κάνεις δεξί κλικ και Browse Device στο μπλε εικονάκι του bluetooth που εμφανίζεται σε gnome πάνω δεξιά και δεν ανοίγει το παράθυρο που εμφανίζει τις συσκευές που ανιχνεύθηκαν, εννοείς ότι δεν εμφανίζεται καθόλου το μπλέ εικονάκι, ή τι?
Αν βρεις κάποιες πληροφορίες και κάνεις αναζήτηση (google) με keywords τις λέξεις ubuntu ή linux, και την κάρτα bluetooth που έχεις, ή τις λέξεις bluetooth και το μοντέλο του Η/Υ σου, σίγουρα θα βρεις πολλά links, ιδίως στα αγγλικά (αν έχεις πρόβλημα με αγγλικά πες μας). Από εκεί μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις και αφού συγκεντρώσεις περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα, ξαναγράψε μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
Για παράδειγμα βρήκα ότι για να ανιχνεύσεις τη bluetooth συσκευή του Η/Υ σου (αν δουλεύει), αφού την ενεργοποιήσεις (σε εμένα είναι το ίδιο κουμπάκι στο πλάι του λαπτοπ που ενεργοποιεί-απενεργοποιεί ταυτόχρονα wireless & bluetooth) δώσε
- Κώδικας: Επιλογή όλων
hcitool dev
το αποτέλεσμα που πήρα εγώ είναι
έγραψε:Devices:
hci0 00:1E:37:5A:41:30
Για να ανιχνεύσεις τη bluetooth συσκευή που θες να συνδεθείς, αφού ενεργοποιήσεις το bluetooth εκεί, δώσε
- Κώδικας: Επιλογή όλων
hcitool scan
το αποτέλεσμα που πήρα εγώ είναι το κινητό μου:
έγραψε:Scanning ...
00:1A:DC:5E:4F:51 Nokia 6233 ilias
Επίσης να συμπληρώσω ότι για να συνδέσεις μια συσκευή με το laptop πρέπει να βάλεις και στις δύο(!) το ίδιο passkey, π.χ. 1234, στο ζητάει κατά τη σύνδεση.