Αργό internet

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Αργό internet

Δημοσίευσηαπό Stefanos » 21 Ιουν 2011, 17:55

Καλησπέρα!

Έχω βάλει τα Kubuntu 11.04 και παρατηρω ότι το internet ειναι πολύ αργό. Ενώ μπαίνω στις ρυθμίσεις του router και βλέπω οτι η ταχύτητα συγχρονισμού είναι όντως αυτή που λέει η εταιρία (εννιά χιλιάδες κάτι) την ίδια στιγμή βλέπω ότι η ταχύτητα που κατεβάζει δεν ξεπερνάει τα 1100 (περίπου 145 Kbps αν δεν κάνω λάθος). Το περίεργο της υπόθεσης ειναι ότι όταν ειμαι στα Windows η ταχύτητα είναι όντως αυτή που λέει η εταιρία και δεν πέφτει. Ενώ στο kubuntu την κρατάει γα 3-4 λεπτά και μετά πέφτει..... :eh: :problem: :?

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να ειναι ???

Ευχαριστώ!
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Ελαχιστος┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Ubuntu 16.04
Προδιαγραφές ⇛ Dual core Intel i5-5200U CPU @ 2,2 GHz│4GB Ram│ AMD Radeon R5 M330 1 GB│ Intel Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller
Laptop ⇛ Lenovo G50-80
Stefanos
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Αργό internet

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 23 Ιουν 2011, 03:47

http://www.pingtest.net/index.php

μπες να κανεις ενα ping test απο οποιοδηποτε λειτουργικο εισαι

για να αποκλεισουμε πως δεν υπαρχει προβλημα με την συνδεση σου.

Οι καλες τιμες για ping ειναι απο 0.02 εως 0.08.

Εισαι με ασυρματο ή ενσυρματο ?

Εγω παντως το αποκλειω να φταιει το λειτουργικο συστημα για αυτο. Και οι οδηγοι της καρτας δικτυου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Stefanos » 23 Ιουν 2011, 16:47

Το δίκτυο είναι ασύρματο. Ξέρω γενικά ότι το ασύρματο εχει σαν αποτέλεσμα πάντα να υπάρχει μαι απώλεια της τάξης του 30% στην ταχύτητα αλλα όχι και ετσι...

Λοιπόν... έκανα το τέστ.. τώρα δεν ξέρω ποιες τιμές χρειάζονται... μου βγάζει Ping: 43 ms και Jitter: 2ms

Να σου πω την αλήθεια στην αρχή είχα παρατηρήσει ότι αυτό γινόταν όταν ειχα ανοιχτό το transmision torrent.. οποτε μετά το άλλαξα και έβαλα το KTorrent... στην αρχή όλα καλά αλλά μετα απο λίγο απάλι τα ίδια... Αυτή τη στιγμή πιάνω 1100 περίπου και στις ριθμίσεις του router Μου λέει ότι ειναι 9030...
Προδιαγραφές ⇛ Dual core Intel i5-5200U CPU @ 2,2 GHz│4GB Ram│ AMD Radeon R5 M330 1 GB│ Intel Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller
Laptop ⇛ Lenovo G50-80
Stefanos
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 23 Ιουν 2011, 19:59

Stefanos έγραψε:Το δίκτυο είναι ασύρματο. Ξέρω γενικά ότι το ασύρματο εχει σαν αποτέλεσμα πάντα να υπάρχει μαι απώλεια της τάξης του 30% στην ταχύτητα αλλα όχι και ετσι...

Λοιπόν... έκανα το τέστ.. τώρα δεν ξέρω ποιες τιμές χρειάζονται... μου βγάζει Ping: 43 ms και Jitter: 2ms

Να σου πω την αλήθεια στην αρχή είχα παρατηρήσει ότι αυτό γινόταν όταν ειχα ανοιχτό το transmision torrent.. οποτε μετά το άλλαξα και έβαλα το KTorrent... στην αρχή όλα καλά αλλά μετα απο λίγο απάλι τα ίδια... Αυτή τη στιγμή πιάνω 1100 περίπου και στις ριθμίσεις του router Μου λέει ότι ειναι 9030...

Διαιρεσε το 43 με το 1000 επειδη το μιλι σεκοντ ειναι υποδιαιρεση
ξεχασα παραπανω να πω αν θυμαμαι καλα πως απο 0.02 εως 0.08 ειναι σεκοντ
καθαρα. 0.043 μετα τη διαιρεση επομενως μια χαρα εισαι. Τσεκαρε αν σου κλεβει κανεις
απο το ασυρματο.

Οταν λες για απωλεια 30% τι εννοεις εξασθενιση? Αυτο το βλεπεις απο το Attuenuation στην DSL ΓΡΑΜΜΗ
τα χαρακτηριστικα της. Εχει μια τιμη σε dB. ΑΛλα δεν εχουν σχεση αυτα με την ταχυτητα. Ουτε το SNR ουτε το attuenuation.
Αν σε ενδιαφερει να μαθεις για αυτα τα νουμερα μπορουμε να τα υπολογισουμε.

ΑΠο τορρεντς δεν γνωριζω παντως. Μπορει να επηρεαζεσαι απο εκει αλλιως ειναι καθαρα θεμα παροχου.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 23 Ιουν 2011, 22:29

Δοκίμασε να χαμηλώσεις το upload speed-bandwidth στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για torrents. Το πόσο εξαρτάται από το upstream της γραμμής σου. Αν αρχικά η ταχύτητα είναι καλή και μετά πέφτει, υπάρχει πιθανότητα όταν αρχίζουν αρκετοί να τραβανε από σένα να φτάνεις κοντά στα όρια του upstream, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ανεβάσει πακέτα απαραίτητα για την επικοινωνία, γεγονός που έχει επίπτωση και στο download.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Stefanos » 24 Ιουν 2011, 14:29

@Star_Light: Internet δύσκολα να μου κλέβουν. Ειναι κλειδωμένο. Επίσης είχα το ίδιο πρόβλημα και διαφορετικό router στο οποίο password είχα βάλει εγώ ο ίδιος. Όταν λέω απώλεια 30% εννοώ στην ταχύτητα... τουλάχιστον έτσι είπε ο τεχνικός.
Επίσης βλέπω ότι ψιλογενικεύεται το πρόβλημα. Πριν απο λίγο έκανα κατέβασε κάτι απο τα repositories και έπιανε μόλις 130, ενώ βλέπω ότι η ταχύτητα συγχρονισμού του router αυτή τη στιγμή είναι 9030..... :-(

@Dim459: To upload το έχω χαμηλωμένο εδώ και καιρό στο 5......

Σε γενικές γραμμές το δίκτυο δουλεύει κανονικά (σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του router) αλλα για κάποιο λόγο το laptop μου πιάνει μόνο 1100 ..... Γιατι?
Laptop ⇛ Lenovo G50-80
Stefanos
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Ιουν 2011, 05:14

Stefanos έγραψε:@Star_Light: Internet δύσκολα να μου κλέβουν. Ειναι κλειδωμένο. Επίσης είχα το ίδιο πρόβλημα και διαφορετικό router στο οποίο password είχα βάλει εγώ ο ίδιος. Όταν λέω απώλεια 30% εννοώ στην ταχύτητα... τουλάχιστον έτσι είπε ο τεχνικός.
Επίσης βλέπω ότι ψιλογενικεύεται το πρόβλημα. Πριν απο λίγο έκανα κατέβασε κάτι απο τα repositories και έπιανε μόλις 130, ενώ βλέπω ότι η ταχύτητα συγχρονισμού του router αυτή τη στιγμή είναι 9030..... :-(

@Dim459: To upload το έχω χαμηλωμένο εδώ και καιρό στο 5......

Σε γενικές γραμμές το δίκτυο δουλεύει κανονικά (σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του router) αλλα για κάποιο λόγο το laptop μου πιάνει μόνο 1100 ..... Γιατι?

Τον ρωτησες τον τεχνικο για ποιο λογο γινεται αυτο ? Η Απωλεια 30% στην ταχυτητα μπορει να ειναι θεμα παροχου. ΠΟιον παροχο εχεις ?
Ποια η αποσταση σου απο τον ISP ? Επηρεαζει αυτο? Μηπως ειναι θεμα καλωδιωσης? Δεν ξερω... πρεπει να τα σκεφτουμε ολα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Stefanos » 27 Ιουν 2011, 14:54

Αυτό υποτίθεται ότι γίνεται σε όλα τα ασύρματα δίκτυα. Σε σχέση με το καλώδιο έχουν πάντα μια μικρή απώλεια τέτοιας τάξης.
Εγώ έχω HOL. Την απόσταση απο τον ISP δεν την ξέρω... κάτι άλλο..?????? Μήπως κάποια ρύθμιση στο router?????
Laptop ⇛ Lenovo G50-80
Stefanos
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 28 Ιουν 2011, 05:23

Stefanos έγραψε:Αυτό υποτίθεται ότι γίνεται σε όλα τα ασύρματα δίκτυα. Σε σχέση με το καλώδιο έχουν πάντα μια μικρή απώλεια τέτοιας τάξης.
Εγώ έχω HOL. Την απόσταση απο τον ISP δεν την ξέρω... κάτι άλλο..?????? Μήπως κάποια ρύθμιση στο router?????

Δυστυχως δεν γνωριζω να σε βοηθησω.... ειναι τελειως τεχνικα εξιδεικευμενο το θεμα.
Και απο οσο νομιζω ειναι θεμα παροχου. Την αποσταση την ρωτησα γιατι η εξασθενιση
εχει αμεση σχεση με την αποσταση. Την ταχυτητα και παλι ομως δεν νομιζω να την επηρεαζει.
Για πιο σιγουρα παρε τηλεφωνο και πες να σου κανει ο τεχνικος ελεγχο της γραμμης.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Χανδόλιας Νίκος » 29 Ιουν 2011, 20:13

Επειδή υπάρχει και μια ψιλοσύγχυση ως προς τα νούμερα, να διευκρινήσω: απ' όσο κατάλαβα, κλειδώνεις στα περίπου 9+mbit, το οποίο σημαίνει ότι η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που μπορείς να επιτύχεις είναι περίπου 1,1mb/s (πρόσεχε, megabyte και όχι megabit, 1mb=8mbit). Πρώτο μέλημα, μπες στο user interface του router σου και πόσταρε τα στατιστικά, για να δούμε τι παίζει από εκεί. Μίλησες για win, οπότε υποθέτω έχεις dual boot. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να βγάλουμε συμπέρασμα είναι να μπεις διαδοχικά και στα δύο λειτουργικά και να κατεβάσεις το ίδιο αρχείο, ΠΑΝΤΑ με download manager, για να δεις και την διαφορά στην ταχύτητα. Όχι torrent, πάντα από direct download. Προτίμησε κάποιο site με καλούς servers, π.χ. μπες στην nvidia και κατέβασε κάποιον driver κάρτας γραφικών. Και επειδή όντως η ασύρματη σύνδεση συνεπάγεται συχνά απώλεια στην ταχύτητα, συνέδεσε το μηχάνημα μέσω ethernet και δοκίμασε.
PC: AMD PHENOM II x4 925, 4gb DDR3-RAM, onboard ATI RADEON HD4200 κάρτα γραφικών
Κάρτα ήχου SOUNDBLASTER LIVE! USB 24bit
Router ZTE ZXHN H168N / ISP: Wind
Λειτουργικό: Ubuntu 14.04 64bit

Smartphone: Samsung Galaxy Note II N-7100
Χανδόλιας Νίκος
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet