Turbo-X wifi usb stick+Antix 11-- δεν συνδεεται στο internet

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Turbo-X wifi usb stick+Antix 11-- δεν συνδεεται στο internet

Δημοσίευσηαπό john-eco » 01 Μαρ 2012, 12:42

γεια σας
αγορασα το Turbo-X wifi usb stick --> http://www.plaisio.gr/Peripherals/Netwo ... WL0149.htm

για τσιπακι εχει το Ralink

το εβαλα στο ubuntu και το βλεπει κανονικα χωρις να περασω τους οδηγους που περιεχονται στο cd του (εχει και για linux)

θελω ομως να το χρησιμοποιησω και σε ενα αρχαιο μηχανακι που τρεχει το Antix 11,
το οποιο αφου δει κανονικα το usb , του κανω scan, βλεπει το δικτυο,
αλλα οταν παει ομως να συνδεθει, μου βγαζει μηνυμα οτι δεν μπορει να παρει ΙΡ για να συνδεθει στο ιντερνετ

τι μπορει να φταιει???

ευχαριστω
Τελευταία επεξεργασία από john-eco και 02 Μαρ 2012, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
john-eco
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Turbo-X wifi usb stick+Antix 11-- δεν συνδεεται στο inte

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 02 Μαρ 2012, 02:08

:) Καταρχήν το antiX δεν βασίζεται στο Ubuntu. Ας το μεταφέρει κάποιος αν χρειάζεται.

Τους drivers/οδηγούς που υπάρχουν στο CD σίγουρα δεν θα είναι για το Linux, αλλά τα γουίν.Επειδή στο Linux οι οδηγοί βρίσκονται κατά 99% στον πυρήνα (εκτός των ιδιοταγών/κλειστών). Η έκδοση του antiX που έχεις εγκαταστήσει έρχεται με τον πυρήνα 2.6.36. Σχετικά παλιός πυρήνας, για ένα νέο(;) hardware (wifi-usb).
Δοκίμασε τα εξής:

1. Μια δοκιμή που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθούσες να εγκαταστήσεις στο antiX νεότερους πυρήνες αν είναι αυτό εφικτό. Όπου νεότεροι πυρήνες, συνήθως σημαίνει και 'καλύτερος' οδηγός. Πιθανώς η έκδοση του Ubuntu που έχεις (και λειτουργεί η συσκευή) να έχει νεότερο πυρήνα από αυτόν του antiX. Πες μας και ποια έκδοση του Ubuntu έχεις. Και ποιον kernel 'τρέχεις' στο Ubuntu; Το τελευταίο στο υποδεικνύει η εντολή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
uname -r

2. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και με άλλες διανομές. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του παλιού Η/Υ και κυριότερα η ποσότητα της μνήμης RAM; πχ το Lubuntu έχει ελάχιστη απαίτηση 128MB RAM. Την ίδια αναφέρει να έχει το antiX, αλλά στην πράξη είναι σίγουρα ελαφρύτερο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό john-eco » 02 Μαρ 2012, 13:26

λοιπον μετα απο αρκετη ωρα ψαξιματος διεπιστωσα τα εξης

οταν το δικτυο ειναι ελευθερο χωρις κρυπτογραφιση το laptop μπαινει κανονικα στο ιντερνετ με το usb stick

οταν ομως βαλω και το ποιο απλο κλειδι σε οποια κρυπτογραφιση δεν μπαινει με τιποτα και μου λεει παντα οτι ο κωδικος ειναι λαθος...!!!

αυτο που παρατηρισα ειναι οτι στις επιλογες του wicd εμφανιζει μονο τη Wep κρυπτογραφιση
παρολο ομως που δηλωνω αυτη στο ρουτερ (συν ενα απλο κωδικο) εξακολουθει να μη συνδεεται στο ιντερνετ και να εμφανιζει μυνημα οτι ο κωδικος ειναι λαθος

--- μηπως θα πρεπει να μπoυν οι δικοι του οδηγοι απο το cd που το συνοδευει ?? υπαρχουν για linux, mac και win

ευχαριστω

-------
1, δεν μπορω να σου δωσω το αποτελεσμα της σχετικης εντολης διοτι δεν εχω το ubuntu τωρα μαζι μου

2, εχει 256 μνημη που τη μοιραζεται με την οθονη, αφηνοντας 186 ΜΒ ελευθερα για το συστημα , ακρως οριακα....
john-eco
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mark1laz » 02 Μαρ 2012, 14:03

john-eco έγραψε:
το εβαλα στο ubuntu και το βλεπει κανονικα χωρις να περασω τους οδηγους που περιεχονται στο cd του (εχει και για linux)

φίλε το Turbo-X Wireless USB N150 Mini δουλεύει στο ubuntu 10.04;;;
σε τι έκδοση σου δουλεύει άψογα;
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: C ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 10.04.03 LTS
3 Intel Pentium III (Coppermine) 800MHz ‖ RAM 497.3 MiB
4 nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] [10de:0110] (rev b2)
mark1laz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 02 Μαρ 2012, 15:36

@mark1laz
Ποια έκδοση του πυρήνα Linux έχεις στο 10.04; Αυτή που έχει ή έχεις προσθέσει κάποιο αποθετήριο με νεότερη;

@john-eco

john-eco έγραψε:οταν το δικτυο ειναι ελευθερο χωρις κρυπτογραφιση το laptop μπαινει κανονικα στο ιντερνετ με το usb stick

οταν ομως βαλω και το ποιο απλο κλειδι σε οποια κρυπτογραφιση δεν μπαινει με τιποτα και μου λεει παντα οτι ο κωδικος ειναι λαθος...!!!

Στο Ubuntu που είχες δοκιμάσει να συνδεθείς, ήταν δίκτυα με κρυπτογράφηση WEP και WPA's;

john-eco έγραψε:αυτο που παρατηρισα ειναι οτι στις επιλογες του wicd εμφανιζει μονο τη Wep κρυπτογραφιση
παρολο ομως που δηλωνω αυτη στο ρουτερ (συν ενα απλο κωδικο) εξακολουθει να μη συνδεεται στο ιντερνετ και να εμφανιζει μυνημα οτι ο κωδικος ειναι λαθος

Το δίκτυο που προσπαθείς να συνδεθείς είναι σίγουρα WPA; Δοκίμασε να αλλάξεις τον κλειδί/κωδικό στο router ή και να αλλάξεις τον τύπο κρυπτογράφησης.

john-eco έγραψε:--- μηπως θα πρεπει να μπoυν οι δικοι του οδηγοι απο το cd που το συνοδευει ?? υπαρχουν για linux, mac και win

Αφού υπάρχουν οδηγοί και για Linux δοκίμασε να τους περάσεις... ή καλύτερα ψάξε στην σελίδα του κατασκευαστή αν υπάρχουν νεότεροι οδηγοί για το Linux.

Επίσης δώσε το αποτέλεσμα της εντολής:
lsusb | grep -i wireless

john-eco έγραψε:2, εχει 256 μνημη που τη μοιραζεται με την οθονη, αφηνοντας 186 ΜΒ ελευθερα για το συστημα , ακρως οριακα....

Αφού το σημαντικό είναι 'να κάνεις την δουλεία σου', δοκίμασε και κάποια άλλη διανομή που έχει μικρές απαιτήσεις μνήμης RAM.
πχ
    Lubuntu - ίσως να είναι λίγο 'βαρύ'
    CrunchBang Linux - βασίζεται στο Debian και κυκλοφορεί με δύο διαφορετικές εκδόσεις Linux, 2.6.32 & 3.2, με γραφικό περιβάλλον Openbox
    Salix OS - βασίζεται στο Slackware και έχει τον πυρήνα 2.6.37. Διατίθεται σε 4 ISO με 4 διαφορετικά γραφικά περιβάλλοντα Fluxbox, KDE, LXDE, Xfce
    Puppy Linux - έρχεται με πυρήνα 2.6.37
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 02 Μαρ 2012, 15:38

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δοκίμασε τo lubuntu:
http://cdimages.ubuntu.com/lubuntu/rele ... p-i386.iso - Προχώρησε κατ' ευθείαν στην εγκατάσταση.
Αν δεν δουλεύει το live cd, δοκίμασε το alternate (text installer χωρίς desktop manager):
http://cdimages.ubuntu.com/lubuntu/rele ... e-i386.iso (Μετά την εγκατάσταση θα έχεις lubuntu desktop)

Screenshots: http://www.best-website-design-company. ... tu%2011.10
:)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mark1laz » 02 Μαρ 2012, 20:01

modenas88 έγραψε:@mark1laz
Ποια έκδοση του πυρήνα Linux έχεις στο 10.04; Αυτή που έχει ή έχεις προσθέσει κάποιο αποθετήριο με νεότερη;

έχω Ubuntu 10.04.03 LTS, δεν έχω προσθέσει κάποιο αποθετήριο με νεότερη έκδοση.
πως μπορώ να δω ποια έκδοση του πυρήνα Linux έχω;
2 Ubuntu 10.04.03 LTS
mark1laz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 02 Μαρ 2012, 23:15

modenas88 έγραψε:Μια δοκιμή που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθούσες να εγκαταστήσεις στο antiX νεότερους πυρήνες αν είναι αυτό εφικτό. Όπου νεότεροι πυρήνες, συνήθως σημαίνει και 'καλύτερος' οδηγός. Πιθανώς η έκδοση του Ubuntu που έχεις (και λειτουργεί η συσκευή) να έχει νεότερο πυρήνα από αυτόν του antiX. Πες μας και ποια έκδοση του Ubuntu έχεις. Και ποιον kernel 'τρέχεις' στο Ubuntu; Το τελευταίο στο υποδεικνύει η εντολή:
uname -r

Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 03 Μαρ 2012, 04:31

mark1laz έγραψε:

Σίγουρα είναι η 04.03 ; γιατί έχει κυλοφορήσει η 10.04.04 . Αυτή είναι η τελευταία. Άνοιξε το τερματικό σου και γράψε την παρακάτω εντολή
cat /etc/lsb-release && uname -r
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mark1laz » 04 Μαρ 2012, 17:32

Learner έγραψε:
mark1laz έγραψε:

Σίγουρα είναι η 04.03 ; γιατί έχει κυλοφορήσει η 10.04.04 . Αυτή είναι η τελευταία. Άνοιξε το τερματικό σου και γράψε την παρακάτω εντολή
cat /etc/lsb-release && uname -r

εχες δίκιο μου εμφάνισε:

DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=10.04
DISTRIB_CODENAME=lucid
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 10.04.4 LTS"
2.6.32-38-generic
2 Ubuntu 10.04.03 LTS
mark1laz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet