Σε ενα υπολογιστή που εχω πετρασει τα lubuntu 12.10, εχω wireless ιντερνετ μεσω μιας PCMCIA καρτας.
Για να δουλεψει αυτη η καρτα, αναγκαστικά πάω μεσω ndiswrapper.
Ολα καλα, απλα καθε φορά που γίνεται αναβαθμιση kernel, πρεπει να κανω την διαδικασία εγκαταστασης του ndiswrapper απο την αρχη.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης.
1) Μπορω καπως να συνδεσω/εγκαταστησω τον ndiswrapper με τον kernel ωστε να μην επηρεάζεται (ή να παραμενει ενεργός) ακόμα και όταν γινεται αναβαθμιση kernel?
2) Αν οχι (που το κοβω για πιο πιθανο εφοσον ο ndiswrapper ειναι η τελευταια και οχι καλυτερη επιλογη που εχουμε), μπορω να φτιαξω ενα σκριπτακι ωστε απλα να κανω διπλο κλικ και να κανει τη διαδικασια εγκαταστασης του ndiswrapper αυτοματα? Σε αυτο το σκελος θελω λιγο τη βοηθεια σας.
Καταρχην χρησιμοποιω τον ndiswrapper 1.58rc του οποιου το φακελο εχω τοποθετησει μεσα στο /user/src (εκει ελεγαν οι οδηγιες που βρηκα στο νετ - δεν ξερω αν παιζει ρολο).
Εχουμε και λεμε
- Κώδικας: Επιλογή όλων
#!/bin/bash
cd /usr/src/ndiswrapper-1.58rc
make
sudo make install
sudo modprobe ndiswrapper
exit 0
Πως μπορω να εισαγω καπως το password μου? (οι εντολες με sudo δεν θα γινουν δεκτες χωρις αυτο). Τι πρεπει δλδ να προσθεσω στο script ωστε εξ'αρχης να εχει δικαιωματα διαχειριστη?
Εννοείται πως το script θα το κανω executable.
Ευχαριστω!