Δημιουργία νέας σύνδεσης DSL Forthnet - Thomson TG585 v7  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Δημιουργία νέας σύνδεσης DSL Forthnet - Thomson TG585 v7  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 19 Φεβ 2009, 14:18

Καλησπέρα σε όλους, ανοίγω αυτό το Θέμα ώστε τις επόμενες μέρες που θα αλλάξω πάροχο Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιών, να μπορέσω εύκολα να σετάρω την νέα σύνδεσή μου.
Η αλλαγή θα γίνει από OTEnet 4Mbit σε 24Mbit Forthnet double play και ήδη παρέλαβα τον εξοπλισμό που περιλαμβάνει ένα router της Thomson, το TG585 v7.
Υπάρχουν κάπου αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση-δημιουργία νέας σύνδεσης DSL μέσα από Ubuntu? Την ΟΤΕnet την είχα ρυθμίσει μέσα από Windows και δεν γνωρίζω την διαδικασία για το λειτουργικό μας. (+ ότι θα εγκαταστήσουμε Ubuntu σε έναν φίλο σύντομα και πρέπει να του τα σετάρω όλα..!)
Είδα ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα UbuDSL, http://www.ubudsl.com/el/enarxi.php?lang=GR , με έκδοση και για την 8.10 Intrepid Ibex που χρησιμοποιώ. Να κατεβάσω αυτό, και να ακολουθήσω τις οδηγίες και θα είμαι οκ? Υπάρχει κάτι άλλο μήπως? Το συνοδευτικό cd του router είχε έτοιμο setup program της Συνδεσης προφανώς (και δυστυχώς..) μόνο για Windows.

Drivers για το router θα χρειαστούν? Πιστεύω ότι λογικά θα αναγνωριστεί αυτόματα από το Λειτουργικό.. Γνωρίζετε τυχόν γνωστά προβλήματα με το συγκεκριμένο router?

Οποιαδήποτε άποψη, βοήθεια, πρόταση είναι ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
:)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Δημιουργία νέας σύνδεσης DSL Forthnet - Thomson TG585 v7

Δημοσίευσηαπό linuxman » 19 Φεβ 2009, 15:22

Δεν χρειάζεται να κάνεις σχεδόν τίποτα , βάζεις το καλώδιο ethernet στο Η/Υ και στο ρούτερ και μετά από το στο Firefox θα δώσεις το
Κώδικας: Επιλογή όλων
http://192.168.1.254
αν δεν χρειάζεσαι το ασύρματο θα πρέπει να το κλείσεις , διαφορετικά θα πρέπει να του βάλεις την προστασία το
Κώδικας: Επιλογή όλων
WPA-WPA2
έχει στις ρυθμίσεις μέσα .
Να δώσεις και σε σημείο τους κωδικό πρόσβασης και όνομα χρήστη και είσαι οκ .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 20 Φεβ 2009, 18:23

LInuxman ευχαριστώ πολύ για την απάντηση-βοήθειά σου, περιμένω να ενεργοποιηθεί πλέον η σύνδεση και θα postάρω τα αποτελέσματα, ελπίζω όλα να είναι οκ και να συνδεθώ μεσω του νέου router. :)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Φεβ 2009, 18:27

Babis_ECE έγραψε:LInuxman ευχαριστώ πολύ για την απάντηση-βοήθειά σου, περιμένω να ενεργοποιηθεί πλέον η σύνδεση και θα postάρω τα αποτελέσματα, ελπίζω όλα να είναι οκ και να συνδεθώ μεσω του νέου router. :)

Προχτές έχω συνδέσει 2 μέσα σε μία ώρα , το μόνο κακό και δεν έψαξα παραπάνω δεν έχει αναλυτικό κλείδωμα για ασύρματο , απλές επιλογές .
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 19 Μαρ 2009, 15:24

Σήμερα έγινε η ενεργοποίηση της υπηρεσίας, τελικά ήταν πανεύκολη η εγκατάσταση-σετάρισμα, ευχαριστώ για την βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 19 Μαρ 2009, 15:33

Babis_ECE έγραψε:Σήμερα έγινε η ενεργοποίηση της υπηρεσίας, τελικά ήταν πανεύκολη η εγκατάσταση-σετάρισμα, ευχαριστώ για την βοήθεια.

Μπράβο καλά τα κατάφερες .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Panosito » 21 Απρ 2009, 18:19

Γεια σας και απο μενα.Σαν καινουριος και γω σε θεματα Η/Υ εχω μια μαλλον ευκολη ερωτηση για τους πιο πολλους σε αυτο το φορουμ.Εχω συνδεση connx και εχω ενεργοποιησει και το wireless στο οποιο μπορουσε να εχει προσβαση ο καθενας μιας και το ειχα χωρις password.Τωρα ομως που αρχισε να καλοκαιριαζει και οι τουριστες γινονται ολο και περισσοτεροι(ηδη στο διπλανο κτιριο εχουν ερθει 5-6)τα λαμπακια του μοντεμ αρχιζουν να αναβοσβηνουν και η συνδεση μου μερικες φορες να μου φαινεται αργη....
Προσπαθω να βρω,πως μπορω να βαλω password στο wireless,ουτοσωστε να μην εχουν προσβαση οι....τουριστες!To μοντεμ μου ειναι ενα ThomsonGateway 585 v7.
Α!Οταν μπαινω στη σελιδα http://192.168.1.254/ μου ζηταει ονομα και κωδικο προσβασης.Βαζω αυτα που μου εχουν δωσει από τον ΟΤΕ αλλα δεν τα δεχεται!Καμια βοηθεια????
Thanks a lot in advance...!
Panosito
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 21 Απρ 2009, 22:49

Panosito έγραψε:Γεια σας και απο μενα.Σαν καινουριος και γω σε θεματα Η/Υ εχω μια μαλλον ευκολη ερωτηση για τους πιο πολλους σε αυτο το φορουμ.Εχω συνδεση connx και εχω ενεργοποιησει και το wireless στο οποιο μπορουσε να εχει προσβαση ο καθενας μιας και το ειχα χωρις password.Τωρα ομως που αρχισε να καλοκαιριαζει και οι τουριστες γινονται ολο και περισσοτεροι(ηδη στο διπλανο κτιριο εχουν ερθει 5-6)τα λαμπακια του μοντεμ αρχιζουν να αναβοσβηνουν και η συνδεση μου μερικες φορες να μου φαινεται αργη....
Προσπαθω να βρω,πως μπορω να βαλω password στο wireless,ουτοσωστε να μην εχουν προσβαση οι....τουριστες!To μοντεμ μου ειναι ενα ThomsonGateway 585 v7.
Α!Οταν μπαινω στη σελιδα http://192.168.1.254/ μου ζηταει ονομα και κωδικο προσβασης.Βαζω αυτα που μου εχουν δωσει από τον ΟΤΕ αλλα δεν τα δεχεται!Καμια βοηθεια????

Το router σου θέλει πιθανόν (μάλλον πολύ πιθανόν) reset
(έχει ένα κουμπάκι απο πίσω)
μετά ξαναρύθμισε το όπως ξέρεις
έπειτα
μπές απο http://192.168.1.254/ με τον κωδικό
και βάλε του wpa2 authentication .
Δες εδώ
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=236918
Αλλά:
Διάβασε τους κανόνες του forum , ψάχνε πρώτα και μετά αμα δεν ηπάρχει τίποτα
ανοιγε ένα νέο post στο κατάλληλο section

8-)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 22 Απρ 2009, 00:57

Panosito έγραψε:Γεια σας και απο μενα.Σαν καινουριος και γω σε θεματα Η/Υ εχω μια μαλλον ευκολη ερωτηση για τους πιο πολλους σε αυτο το φορουμ.Εχω συνδεση connx και εχω ενεργοποιησει και το wireless στο οποιο μπορουσε να εχει προσβαση ο καθενας μιας και το ειχα χωρις password.Τωρα ομως που αρχισε να καλοκαιριαζει και οι τουριστες γινονται ολο και περισσοτεροι(ηδη στο διπλανο κτιριο εχουν ερθει 5-6)τα λαμπακια του μοντεμ αρχιζουν να αναβοσβηνουν και η συνδεση μου μερικες φορες να μου φαινεται αργη....

username=admin
pass=admin
και μετα αλλαξε και αυτο να μην μπαινει στο router καποιος αλλος ενεγοποιησε και το wep-wap key να κλειδωσεις το wifi
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Panosito » 24 Απρ 2009, 23:18

kriti έγραψε:

username=admin
pass=admin
και μετα αλλαξε και αυτο να μην μπαινει στο router καποιος αλλος ενεγοποιησε και το wep-wap key να κλειδωσεις το wifi

κι ομως ρε παιδια,δε γινεται τιποτα!δεν δεχεται με τιποτα αυτο το pw!Πιστευετε οτι ενα reset θα βοηθησει?Μετα θα πρεπει να κανω παλι εγκατασταση απο το cd του μοντεμ.Ετσι δεν ειναι?
Panosito
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet