Δεν έχω internet (baudtec modem router)  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Δεν έχω internet (baudtec modem router)

Δημοσίευσηαπό billy » 10 Ιουν 2009, 11:35

Γειά χαρά σε όλα τα μέλη του forum.
Αφού κουράστηκα από τα windows xp είπα να δοκιμάσω το ubuntu 9.04. Αφού το εγκατέστησα έκανα μια αναβάθμιση του μοντεμ από το "περίφημο" sagem fast 800 usb σε ένα baudtec modem router ενσύρματο που δίνει ο ΟΤΕ. Μόλις το συνέδεσα αναγνωρίστηκε και μου δείχνει ότι είναι σε σύνδεση, δεν έχω όμως ίντερνετ (δεν μπορώ να κάνω πλοήγηση). Πείτε μου σας παρακαλώ με απλά λόγια γιατί είμαι άσχετος τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να μπω στο ίντερνετ. Που πρέπει να δηλώσω τους κωδικούς μου (username και password) του conn-x? ; Έχει αναγνωριστεί σύνδεση wired(lan), πρέπει να δημιουργήσω και dsl?
Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για την ταλαιπωρία που σας βάζω αλλά όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα άκρη.
Τελευταία επεξεργασία από billy και 10 Ιουν 2009, 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
billy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν έχω internet  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό sudobash » 10 Ιουν 2009, 11:45

Καταρχήν δε χρειάζεται να δημιουργήσεις σύνδεση dsl, αρκεί το δίκτυο. Στο manual του router σου γράφει σε ποια διεύθυνση βρίσκεται το web interface του (λογικά θα είναι στη http://192.168.1.1 ). Μπες εκεί και ρύθμισε τους κωδικούς σου.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν έχω internet (Λύθηκε)

Δημοσίευσηαπό billy » 10 Ιουν 2009, 14:59

Ευχαριστώ πολύ. Το πρόβλημα λύθηκε.
billy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν έχω internet (baudtec modem router)

Δημοσίευσηαπό sub » 12 Ιούλ 2009, 13:35

Καλησπέρα..

Ένας φίλος μου έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα..
Υπέθεσα οτι θα ήθελε τους κωδικούς.. τους έβαλα αλλα τίποτα..
Στο 192.168.1.1 όλα είναι οκ και υπάρχει σύνδεση κανονικά αλλα δεν μπορεί να μπει σε καμία σελίδα..

Τι άλλο μπορεί να φταίει?
sub
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sub » 13 Ιούλ 2009, 10:43

Anyone?!? :(
sub
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 13 Ιούλ 2009, 11:04

Εφόσον συνδέεται αλλά δεν μπορεί να μπει σε καμιά σελίδα, μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται στο dns... Για dns τι έδωσε;
Στις ρυθμίσεις του δικτύου καλό είναι να δώσει στις επιλογές για dns την ip του router (gateway, Πύλη) για να παίρνει αυτομάτως το dns από τον router...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sub » 13 Ιούλ 2009, 14:36

bullgr έγραψε:Εφόσον συνδέεται αλλά δεν μπορεί να μπει σε καμιά σελίδα, μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται στο dns... Για dns τι έδωσε;
Στις ρυθμίσεις του δικτύου καλό είναι να δώσει στις επιλογές για dns την ip του router (gateway, Πύλη) για να παίρνει αυτομάτως το dns από τον router...

Δεν άλλαξε τίποτα στις ρυθμίσεις..
Απλα βάλαμε τους κωδικούς.

Θα πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμένο?
sub
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 13 Ιούλ 2009, 18:44

Για να βλέπει το ubuntu internet θα πρέπει στις ρυθμίσεις του δικτύου είτε να το έχεις στο αυτόματο (DHCP) άρα να παίρνει αυτόματα ip και dns, είτε εάν θέλεις να δώσεις σταθερή ip τοπικού δικτύου τότε χρειάζεσαι να δώσεις τα εξής στοιχεία:
  • ip
  • mask
  • gatewary
  • dns

Για παράδειγμα εάν έρχεται το conn-X με default ip 192.168.1.1 τότε δίνεις τα εξής στοιχεία:
[*]ip: 192.168.1.10 (παράδειγμα, μπορείς να δώσεις αντί για το τελευταίο αριθμό το 10 οτιδήποτε άλλο έως το 256 και εκτός του 1)
[*]mask 255.255.255.0
[*]gatewary 192.168.1.1
[*]dns 192.168.1.1
[/list]

Ξανατονίζω ότι αυτά τα στοιχεία είναι για τις ρυθμίσεις δικτύου στο ubuntu... Για τους κωδικούς που αναφέρεις κλπ, αυτά είναι οι ρυθμίσεις του router και δεν έχουν καμία σχέση με το λειτουργικό...

Προσωπική μου συμβουλή είναι στο ubuntu να το αφήσει στο αυτόματο (DHCP), να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν σωστά και αργότερα εάν θέλει σταθερή ip, κάνει τις αλλαγές που προανέφερα...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sub » 14 Ιούλ 2009, 00:39

bullgr έγραψε:Για να βλέπει το ubuntu internet θα πρέπει στις ρυθμίσεις του δικτύου είτε να το έχεις στο αυτόματο (DHCP) άρα να παίρνει αυτόματα ip και dns, είτε εάν θέλεις να δώσεις σταθερή ip τοπικού δικτύου τότε χρειάζεσαι να δώσεις τα εξής στοιχεία:
  • ip
  • mask
  • gatewary
  • dns

Για παράδειγμα εάν έρχεται το conn-X με default ip 192.168.1.1 τότε δίνεις τα εξής στοιχεία:
[*]ip: 192.168.1.10 (παράδειγμα, μπορείς να δώσεις αντί για το τελευταίο αριθμό το 10 οτιδήποτε άλλο έως το 256 και εκτός του 1)
[*]mask 255.255.255.0
[*]gatewary 192.168.1.1
[*]dns 192.168.1.1
[/list]

Ξανατονίζω ότι αυτά τα στοιχεία είναι για τις ρυθμίσεις δικτύου στο ubuntu... Για τους κωδικούς που αναφέρεις κλπ, αυτά είναι οι ρυθμίσεις του router και δεν έχουν καμία σχέση με το λειτουργικό...

Προσωπική μου συμβουλή είναι στο ubuntu να το αφήσει στο αυτόματο (DHCP), να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν σωστά και αργότερα εάν θέλει σταθερή ip, κάνει τις αλλαγές που προανέφερα...

Σε ευχαριστώ πολύ..!
Θα το κοιτάξω αύριο και θα επανέλθω.. :)

ΥΓ Οτι ρυθμίσεις είναι να γίνουν, θα γίνουν μέσο 192.168.1.1 σωστά? ..και φυσικά θέλω να το αφήσω με dynamic ip..
sub
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sub » 31 Αύγ 2009, 16:22

..τελικά δεν ξέρω τι έγινε γιατί το πέταξε το baudtec και πήρε ενα άλλο άλλη μάρκα και τώρα ειναι οκ.. :D
sub
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet