Ενα περιεργο wifi προβλημα  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Ενα περιεργο wifi προβλημα

Δημοσίευσηαπό analogikos » 13 Ιουν 2009, 20:08

καλησπέρα,
ειμαι σε ξενοδοχείο το οποίο εχει free wifi . Το δίκτυο του ξενοδοχείου το βλέπω (εχει σήμα περιπου μισή μπάρα) . Οταν κανω κλικ για να συνδεθώ αφου δώσω τον κωδικό που μου εδωσαν μετα απο λιγα δυτερόλεπτα μου τον ξαναζηταει και στην θεση του βλεπω ενα κωδικο του στυλ ef095rft κλπ . ξαναδίνω κωδικό αλλα δεν μπαινω με τιποτε. υπόψιν οτι το security einai wpa&wpa2 personal. Η πλάκα είναι οτι ολους οσους ρώτησα εδω ολοι μπαινουν κανονικά (βεβαια ολοι εχουν windows) απο το ξενοδοχειο δεν μπορει κανεις να βοηθήσει. ετσι αναγκαζομαι να παω εξω σε ιντερνετ καφε για να εχω πρόσβαση. καμια ιδεα κανείς ?
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι (μονο οτι θυμαμαι απο COBOL & Τ Pascal) ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS ext4 / ext3 home ┃ σε Acer Aspire 3692
Προδιαγραφές ⇛ intel M 420@1,6 Ghz │ 1.5GB │ intel GMA950 │ 60 GB HDD │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
analogikos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ενα περιεργο wifi προβλημα

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 13 Ιουν 2009, 20:29

Αυτό που λές φίλε μου ότι σε πετάει έξω μετα απο λίγα δευτερόλεπτα μου κάνει για password μή έγκυρο... :roll:

Δεν τους λες να στο ξαναπούν να το τσεκάρεις?

Λογικά το password είναι ένα μοναδικό για το ασύρματο (την ασφάλεια) και όχι για να μπείς για παραδειγμα 30 λεπτά και να ξαναβγείς, σωστά?
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό analogikos » 13 Ιουν 2009, 20:38

Mitsakos έγραψε:Αυτό που λές φίλε μου ότι σε πετάει έξω μετα απο λίγα δευτερόλεπτα μου κάνει για password μή έγκυρο... :roll:

Δεν τους λες να στο ξαναπούν να το τσεκάρεις?

Λογικά το password είναι ένα μοναδικό για το ασύρματο (την ασφάλεια) και όχι για να μπείς για παραδειγμα 30 λεπτά και να ξαναβγείς, σωστά?

Δεν μπαινω στο δικτυο καθόλου . Τα λιγα δευτερολεπτα που αναμένω ειναι μεχρι να μου ξαναπεταξει την οθονη στην οποια μου ζητα ξανα τον κωδικό. εκει εαν κανω τικ στο view password βλεπω κατι σαν αυτό : ef9563ghfrt8759f009dfe κλπ ενω εγω ειχα δώσει τον κωδικό "nefelisa" που μου δώσανε απο reception..
για την εγκυρότητα του κωδικού ρωτησα πολλές φορες. και οι αλλοι που μπαίνουν αυτόν χρησιμοποιουν.
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι (μονο οτι θυμαμαι απο COBOL & Τ Pascal) ┃ Αγγλικά: Καλά
Προδιαγραφές ⇛ intel M 420@1,6 Ghz │ 1.5GB │ intel GMA950 │ 60 GB HDD │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
analogikos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 13 Ιουν 2009, 21:04

Δες πάνω στο εικονίδο του wireless -> edit connections -> wireless το δίκτυο που σου δίνει (λογικά του ξενοδοχείου) πάτα edit και πήγαινε 1ον στη καρτέλα wireless security να είναι WPA/WPA2 (ξαναβάλε το password απο κάτω) και μετά στη καρτέλα IPv4 δες αν το method είναι automatic (DHCP)
Αν τα έχεις κάνει ήδη αυτά, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το wireless στο laptop για λίγο και ξαναμπές..
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mokou » 14 Ιουν 2009, 00:34

Έχω παρόμοιο πρόβλημα ,μόνο που εμένα μου το κάνει το atheros chip στο λάπτοπ.Αυτό που κάνω είναι shutdown και το ανοίγω ξανά και όλα μέλι γάλα .Με restart δεν μου βλέπει καν το wireless .
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu Mate 14.10
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz,Nvidia Z68X-UD5 ,Nvidia Geforce 560 .

When you are a leader,you can become everything you want
Άβαταρ μέλους
Mokou
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό analogikos » 14 Ιουν 2009, 23:25

Mitsakos έγραψε:Δες πάνω στο εικονίδο του wireless -> edit connections -> wireless το δίκτυο που σου δίνει (λογικά του ξενοδοχείου) πάτα edit και πήγαινε 1ον στη καρτέλα wireless security να είναι WPA/WPA2 (ξαναβάλε το password απο κάτω) και μετά στη καρτέλα IPv4 δες αν το method είναι automatic (DHCP)
Αν τα έχεις κάνει ήδη αυτά, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το wireless στο laptop για λίγο και ξαναμπές..

Παιδια τα εκανα ολα αυτα πριν ποσταρω εδω. Ακόμη και το wireless απενργοποιησα καμποσες φορες. Τιποτε. :( Τελος παντων αυριο φευγω οποτε .. λυνονται τα προβληματα μου..
σας ευχαριστω παντως ολους.
προσωπική ιστοσελίδα
Άβαταρ μέλους
analogikos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ενα περιεργο wifi προβλημα  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό linuxman » 15 Ιουν 2009, 01:12

analogikos έγραψε:
Mitsakos έγραψε:Δες πάνω στο εικονίδο του wireless -> edit connections -> wireless το δίκτυο που σου δίνει (λογικά του ξενοδοχείου) πάτα edit και πήγαινε 1ον στη καρτέλα wireless security να είναι WPA/WPA2 (ξαναβάλε το password απο κάτω) και μετά στη καρτέλα IPv4 δες αν το method είναι automatic (DHCP)

Παιδια τα εκανα ολα αυτα πριν ποσταρω εδω. Ακόμη και το wireless απενργοποιησα καμποσες φορες. Τιποτε. :( Τελος παντων αυριο φευγω οποτε .. λυνονται τα προβληματα μου..
σας ευχαριστω παντως ολους.

Off topic:
Μιας και βλέπω είσαι από Θεσσαλονίκη δεν περνάς στο Σ.Κ. μεθεπόμενη εβδομάδα να δούμε τι γίνεται με το ασύρματο ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό analogikos » 15 Ιουν 2009, 19:32

linuxman έγραψε:
Off topic:
Μιας και βλέπω είσαι από Θεσσαλονίκη δεν περνάς στο Σ.Κ. μεθεπόμενη εβδομάδα να δούμε τι γίνεται με το ασύρματο ?

Ok ευχαριστώ - σου εχω στειλει pm
προσωπική ιστοσελίδα
Άβαταρ μέλους
analogikos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό georgegr77 » 10 Ιούλ 2009, 09:34

Και εγώ έχω το ιδιο προβλημα παιδια αλλά όχι πάντα.Ενώ το λαπτοπ μου βλέπει σημα περίπου 40% δεν θέλει να συνδεθει.Δηλαδη στις 20 προσπάθειες θα συνδεθεί 1 φορά. Και μου ζητά και μένα κωδικούς κλειδιά και τέτοια ενώ είναι ολα ρυθμισμένα εκ μέρους μου. Και το παράξενο είναι οτι αν πλησιάσω προς το access point και δυναμώσει το σήμα και φτάσει 50-60% αμέσως συνδέεται χωρις πρόβλημα.
1 Linux: Αρχαριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μετρια
2 Ubuntu 13.10 32bit (el_GR.UTF-8), Windows Vista, Windows XP Embedded
3 Intel Core2 Duo CPU T8100 2.10GHz ‖ RAM 2010 MiB ‖ Dell Inc. 0D501F - Dell Inc. XPS M1530
4 nVidia G84 [GeForce 8600M GT] [10de:0407] (rev a1)
5 eth0: Marvell 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller [11ab:4354] (rev 12)
georgegr77
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό saavedra29 » 09 Σεπ 2009, 11:52

Mokou έγραψε:Έχω παρόμοιο πρόβλημα ,μόνο που εμένα μου το κάνει το atheros chip στο λάπτοπ.Αυτό που κάνω είναι shutdown και το ανοίγω ξανά και όλα μέλι γάλα .Με restart δεν μου βλέπει καν το wireless .

γειά σου mokou!.Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και έχω κάνει thread στο adslgr.com (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=320651) αλλά χωρίς επιτυχία.Εσύ το έχεις λύσει το πρόβλημα;
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παραπάνω λινκ και να μου πεις τη γνώμη σου;
Ευχαριστώ!
Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 9.0.4 σε λάπτοπ HP G7060
Προδιαγραφές ⇛ intel T2370 1.73 GHz │ RAM 2 │wireless card atheros
saavedra29
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ