Alcatel x200 το στικ.
Κατεβασα το usb_modeswitch οπου με βαση http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/#hardware θα επρεπε να λειτουργει αμεσως.
Εχω κολλησει στο οτι με τις πληροφοριες που μου ειπαν και απο την Cosmote (διστακτικοι γιατι δεν υποστηριζουν Linux) δεν λειτουργει.
Προσοχη αν συπληρωσω το πεδιο "Δικτυο" χειροκινητα δεν πατιεται μετα το "Εφαρμογη". Πρεπει να το αφησω κενο...ετσι κι αλλιως το εχει παρει οταν οριζε την συνδεση και εδωσα και το APN (internet λεει η Cosmote 3g-internet βγαζει μονο του αυτοματα)
(Πως ανεβαζω screenshot βρε παιδια;)
Και σκεφτομαι οτι ο Network Manager δεν τα παει καλα...Οποτε αρχιζω και ακολουθω χιλιαδες λινκ και χιλιαδες εντολες....
Ακολουθωντας αυτα εδω προσπαθω αλλα δνε βγαζω ακρη
Spoiler: show
Κυριως ακολουθω την σελιδα που παραπεμπει ο προηγουμενος...
παντως στα lsusb μου βγαζει
Μετα εχω ~$ dmesg |tail -20
Επισης σε σκετο dmesg αντιγραφω ενα μονο κομματι εδω που νομιζω οτι δειχνει οτι το βλεπει...
επισης εχω ~$ ls /dev/ttyU*
/dev/ttyUSB0 /dev/ttyUSB1 /dev/ttyUSB2
στο
μου βγαζει απαντηση κανονικα οπως αναφερει η σελιδαέγραψε:
screen /dev/ttyUSB2
and at the prompt, ask the modem to identify itself with:
ATI
και
έγραψε:
~$ wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Cannot open /dev/modem: No such file or directory
έγραψε:
~$ sudo gedit /etc/wvdial.conf
[Dialer Defaults]
Phone =
Username =
Password =
New PPPD = yes
Δλαδη νομιζω οτι επειδη δεν τα κανω καλα στη http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=7597641&postcount=6 στο απενεργοποιηση PIN μαλλον..ισως μου τα κανει χαλια και για αυτο το wvdial δεν βγαζει τιποτα στο αρχειο conf;
Παντως στις αρχες νομιζα οτι θα επαιζε κατευθειαν...
Εδιτ: επισης να προσθεσω οτι στο "Συσκευες - Εργαλεία Δικτυου" οταν βαζω να μυ δειξει την Διεπαφη Wireless μου βγαζει οτι δεν εχει IP αλλα ειναι ενεργοποιημενη....αυτο εχει να κανει με το στικακι μου η με το Wi-Fi;