wap encryption σε ασύρματη κάρτα δικτύου Broadcom

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Re: wap encryption σε ασύρματη κάρτα δικτύου Broadcom

Δημοσίευσηαπό merizi » 19 Μάιος 2010, 21:10

Επειδή προσπαθώ εδώ και μέρες, έχω κάνει πολλές δοκιμές κι έχω χάσει το μέτρημα, το παίρνω απο την αρχή.

Σου γράφω λοιπόν ακριβώς πως έχει τώρα η κατάσταση. Καταρχήν απο το terminal έχουμε,

lspci -nn | grep Net* -> Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g [14e4:4315] (rev 01)

Κατά δεύτερον έχω εγκαταστήσει απο το synaptic (πρώτα) το b43-fwcutter και (εν συνεχεία) το bcmwl-kernel-source.

'Οταν εγκατέστησα το b43-fwcutter και πριν εγκαταστήσω το bcmwl-kernel-source στο administrator > hardware drivers έβλεπε τον b43 wireless driver (τον οποίο μπορούσες να κάνεις activate κτλ, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα στο πρόβλημά μου).

Μετά την εγκατάσταση του bcmwl-kernel-source και επανεκκίνηση σταμάτησε να βλέπει τον b43 wireless driver και στη θέση του είδε τον broadcom STA proprietary wireless driver. Εγώ λοιπόν έκανα activate αυτόν τον driver και μου γράφει οτι this driver is activated but not currently in use.

Σε καμία φάση δεν βρίσκει ασύρματο/α δίκτυα.
merizi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 19 Μάιος 2010, 21:34

merizi έγραψε:Επειδή προσπαθώ εδώ και μέρες, έχω κάνει πολλές δοκιμές κι έχω χάσει το μέτρημα, το παίρνω απο την αρχή.

Σου γράφω λοιπόν ακριβώς πως έχει τώρα η κατάσταση. Καταρχήν απο το terminal έχουμε,

lspci -nn | grep Net* -> Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g [14e4:4315] (rev 01)

Κατά δεύτερον έχω εγκαταστήσει απο το synaptic (πρώτα) το b43-fwcutter και (εν συνεχεία) το bcmwl-kernel-source.

'Οταν εγκατέστησα το b43-fwcutter και πριν εγκαταστήσω το bcmwl-kernel-source στο administrator > hardware drivers έβλεπε τον b43 wireless driver (τον οποίο μπορούσες να κάνεις activate κτλ, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα στο πρόβλημά μου).

Μετά την εγκατάσταση του bcmwl-kernel-source και επανεκκίνηση σταμάτησε να βλέπει τον b43 wireless driver και στη θέση του είδε τον broadcom STA proprietary wireless driver. Εγώ λοιπόν έκανα activate αυτόν τον driver και μου γράφει οτι this driver is activated but not currently in use.

Σε καμία φάση δεν βρίσκει ασύρματο/α δίκτυα.
Μάλλον έχει γίνει conflict με τους drivers. και επειδή έχω αρχίζει να τα χανω κι εγώ τώρα :crazy: , κάνε τα εξής σε παρακαλώ. Από το Synaptic βγάλε τα όλα καταρχήν και κάνε μετά reboot. Όταν μπεις βάλε από Synaptic το broadcom-sta-common και το b43fw-cutter. Αν δεν υπάρχει το broadcom-sta-common, βάλε το bcmwl-kernel-source και bcmwl-modaliases. Κάνε restart και ενεργοποίησε το wireless ενώ έχεις βγάλει το ενσύρματο. Έτσι μπαίνει από το Network manager στο δίκτυο του σπιτιού ασύρματα;
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό merizi » 19 Μάιος 2010, 22:01

έκανα ακριβώς αυτά.

οχι απλώς δεν μπαίνει, αλλά δεν βρίσκει κανένα ασύρματο δίκτυο.

παρεπιπτόντως στο administrator > hardware drivers ο εν λόγω driver είναι activated αλλά not currently in use και κάπου εκεί υποθέτω επέρχεται εμπλοκή.
merizi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 19 Μάιος 2010, 22:07

Αν έχεις υπομονή πήγαινε σε πιο καινουριο kernel, η κάνε upgrade σε 10.04 ή και καθαρή εγκατάσταση της 10.04 και θα επιλυθεί σίγουρα το πρόβλημα. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό merizi » 19 Μάιος 2010, 22:12

αυτό ακριβώς σκεφτόμουν να κάνω τώρα, δεν πάει άλλο.

θα βάλω την 10.04 LTS και βλέπουμε. ευχαριστώ για όλη την καλή διάθεση και το χρόνο.
merizi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet