Αυτά τα προγράμματα είναι από τα αποθετήρια του BackTrack, για αυτό και στον οδηγό υπάρχει προειδοποίηση ότι μπορούν να χαλάσουν το σύστημα.
Αν και το BackTrack είναι βασισμένο στο Ubuntu, δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τη σωστή λειτουργία τους.
Όσο για την μεταγλώττιση, είναι ο καλύτερος τρόπος, ωστόσο είναι πιο χρονοβόρος.
Συνήθως η μεταγλώττιση από τον πηγιαίο κώδικα δεν απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά καλό είναι κάποια στιγμή ο οποιοσδήποτε χρήστης να το δοκιμάσει.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει οδηγός στο forum, αλλά μπορείς να ρίξεις μία ματιά μήπως βρεις κάποιον:
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859#p7200Έχω δοκιμάσει να περάσω τα αποθετήρια του BackTrack στο Ubuntu και έχω εγκαταστήσει μερικές εφαρμογές από αυτά, χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να εγγυηθώ πως δεν θα έχεις ούτε εσύ, oπότε, όπως λέει ο οδηγός:
Κάντο με δική σου ευθύνη

Αν θες να ασχοληθείς με το backtrack προκειμένου να αποκτήσεις εμπειρία με τέτοιες εφαρμογές, μπορείς να δοκιμάσεις να το εγκαταστήσεις στο VirtualBox
και να τα δουλέψεις εκεί.