Wireless για laptop dell latitude E500???

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Re: Wireless για laptop dell latitude E500???

Δημοσίευσηαπό Dimitra » 03 Ιαν 2010, 18:29

Πήγα. Μου βγάζει μή έγκυρος οδηγός όταν πάω να τον εγκαταστήσω.
Dimitra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 03 Ιαν 2010, 23:14

Dimitra έγραψε:Εκανα κανονική εγκατάσταση. Δέν φταίει αυτό. Φταίει η κάρτα μου. Θα βάλω νέα, αυτην:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612323

Νομίζω ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα. Εάν όχι θα επανέλθω :)

Περίμενε μην την πάρεις , μπορείς να μας βγάλεις φώτο από την κάρτα που έχεις τώρα να σου πούμε τι να πάρεις μία ιδέα που μπορεί να σου κάνει είναι
μία από αυτήν εδώ http://www.skroutz.gr/c/128/kartes-wifi ... l+pci+mini που είναι Intel και λειτουργεί χωρίς να κάνεις τίποτα με το που θα την βάλεις μέσα και ανοίξει σύστημα θα λειτουργεί .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Ιαν 2010, 01:27

Dimitra έγραψε:Πήγα. Μου βγάζει μή έγκυρος οδηγός όταν πάω να τον εγκαταστήσω.

Δλδ σου έχει κάποιον οδηγό, πατάς ενεργοποίηση και σου λέει ότι δεν είναι έγκυρος; :shock:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitra » 04 Ιαν 2010, 14:25

Ακριβώς. Συγκεκριμένα τον οδηγό bcmwl5.inf. Τον επιλέγω και το τοποθετεί στο παράθυρο προς εγκατάσταση αλλά τον έχει διεγραμμένο με κοκκινο χ κ γραφει μη εγκυρος οδηγος.
Dimitra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 04 Ιαν 2010, 14:55

Εχω την εντύπωση οτι κάνεις κάτι λάθος. Γι αυτό δώσε κανα screenshot αν μπορείς
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 04 Ιαν 2010, 16:52

εδώ φαινεται οτι η 4315 που εχεις εσυ υποστηριζεται απο τον b43 driver που εχεις
http://linuxwireless.org/en/users/Devices/PCI
μαλλον χρειαζεσαι μονο το firmware δωσε μας ενα screenshot από το Hardware Drivers και μην παιρνεις αλλη καρτα, μια χαρα καρτες ειναι οι broadcom και δουλευουν καλα σε linux χρειαζονται μονο να κατεβασεις το firmware μεσω του μενου Hardware Drivers. Αλλα κι αν δεν δουλευει με τον b43 + firmware θα δουλευει με τον sta που παλι μπορεις να τον βρεις στο μενου Hardware Drivers.

Απο εκει και περα αλλες πιθανοτητες που θα πρεπει να εξετασουμε ειναι το κουμπι ενεργοποιησης/απενεργοποιησης του ασυρματου.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitra » 04 Ιαν 2010, 17:35

Παιδιά πραγματικά έχω απογοητευτέι γιατί 4 ημέρες το ψάχνω το θέμα. Και για κάποιον που δέν κατέχει τα τεχνικά όλα αυτά του φαίνονται βουνό. Οταν μια ζωή ασχολείσαι με τα windows, η μετάβαση είναι δύσκολη όσο εύκολο κ πιο λειτουργικό είναι το ubuntu (οταν το κατέχεις). Τα φόρουμ που υπάρχουν είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα αλλά πρέπει να ψάξεις ξανά κ ξανά.
Τέλος πάντων, στο παρακάτω site αφου λέει για την κάρτα μου in progress. Δηλ δεν υποστηρίζεται ακόμη.

http://linuxwireless.org/en/users/Dr...nownPCIdevices

προσπάθησα να κατεβάσω drivers της dell διαβάζοντας το παρακάτω, αλλά στο download κάτι δέν κάνω καλά. Πατάω download, αποθήκευση, και δέν μου κατεβάζει τους drivers παρά μόνο ενα αρχειο κειμένου.
http://www.linuxformat.gr/?q=content/%C ... iswrapper-

Οταν δοκίμασα να το κατεβάσω απο τα windows το ίδιο,κανονικά με ρώτησε εάν θέλω να κάνω εγκατάσταση.
Δέν θέλω να σπαταλάω τον χρόνο σας. Είμαι άσχετη με τα τεχνικά παιδιά. Μπορει να ξέρω να δουλεύω άπταιστα (στα windows πάντα - δεν τα θέλω όμως πλέον-) αλλά τεχνικά δέν κατέχω.

Μου λές να κάνω ενα screenshot. Δέν ξέρω πώς. Θέλεις να δέις την εικόνα μου βγάζει. Πώς το κάνω αυτό?
Dimitra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 04 Ιαν 2010, 17:48

1ον Δε σπαταλάς το χρόνο μας. Ειμαστε σε αυτό το φορουμ επειδή εχουμε τη διαθεση όσο μπορουμε να βοηθάμε στην εξάπλωση του ελεύθερου λογισμικού και για να βοηθιόμαστε κι εμείς (κανενας δεν τα ξέρει όλα ούτε έχει ετοιμες όλες τις λύσεις)
2ον Screenshot βγάζεις με το πλήκτρο PrintScreen και για να το ποστάρεις στο φόρουμ δες πώς γίνεται εδώ
3ον Νομίζω οτι έκανες λάθος και προσπαθείς να εγκαταστήσεις οδηγούς μέσω ndiswrapper. H μέθοδος αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί στη δική σου περίπτωση καθώς υπάρχει native linux οδηγός που εγκαθίσταται με 1 κλικ απο το μενού "οδηγοι υλικού"
Σε παρακαλώ πόσταρε 1 screenshot και αν μπορείς πες μας μεχρι ποιο σημείο εφτασες στα λινκ που παραθέτεις
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Ιαν 2010, 17:49

Αυτό που προσπαθείς να κατεβάσεις είναι ουσιαστικά driver των windows ο οποίος με κάποια διαδικασία μπορεί να δουλέψει σε Linux. Στο Linux, όμως τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά. Στις 99% των περιπτώσεων δεν κατεβάζεις drivers.
Σίγουρα είναι παλούκι τα τεχνικά θέματα για έναν νεοφερμένο και πολλές φορές δεν τον ενδιαφέρουν καν και με το δίκιο του. Όμως επειδή ακριβώς η κάρτα σου φαίνεται να υποστηρίζεται από Linux μου κάνει εντύπωση που δεν εγκαθίσταται ο driver από τους οδηγούς υλικού, γι αυτό θα συμφωνήσω με τον Ubuntunoid. Πήγαινε στους οδηγούς υλικού και πάτα το Printscreen για να σώσεις μια εικόνα με το σφάλμα που σου βγάζει. Μετά ανέβασέ την εδώ για να τη δούμε :thumbup:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitra » 04 Ιαν 2010, 19:23

Διάβασα όλα τα παραπάνω. Πήγα στο imageshack, εγγραφή οκ. Ανοιξα το παράθυρο οδηγού με το σφάλμα πάτησα Alt+Printscreen. Δέν μου βγάζει κάτι. Να διευκρινήσω οτι το printscreen σε μένα είναι στο πλήκτρο F11 k οχι μόνο του.
Στο imageshack πατώντας αναζήτηση που υποτιθεται ότι πρέπει να με πάει. Μου βγάζει τις τοποθεσίες -dimitra, επιφάνεια εργασίας, σύστημα αρχείων, δεδομένα.
Dimitra
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet