προβλημα με aircrack-ng

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Re: προβλημα με aircrack-ng

Δημοσίευσηαπό _sleeper » 25 Μάιος 2010, 18:53

Off topic:
Ρε παιδιά δεν λέτε να καταλάβετε αυτο που θέλω να πω. Το αν ένα εργαλείο είναι καλό ή κακό δεν έχει να κάνει με το αυτό, αλλά με το πως το χρησιμοποιεί ο καθένας. Το σκεπτικό "το χ ή ψ aircrack είναι δυνητικά επικίνδυνο, άρα το αφορίζουμε" είναι παράλογο και δεν ανταποκρίνεται στο "openess spirit" που διαποτίζει το ΕΛ/ΛΑΚ. Επειδή και η φωτιά είναι δυνητικά επικίνδυνη ας απαγορέυσουμε κάθε αναφορά σε αυτήν.

Επίσης, το λίνουξ δεν το χρησιμοποιώ γιατί είμαι ή θέλω να γίνω ο μέγιστος hacker, αλλά γιατί θέλω να έχω τη δυνατότητα να κάνω το σύστημά μου ό,τι θέλω, όπως θέλω και όταν θέλω. Και για να το πάρουμε κι απ'την ανάποδη, το aircrack-ng suite είναι ένα πακέτο από τα επίσημα αποθετήρια της Canonical. Άρα, ή η Canonical μας προτρέπει να γίνουμε crackers ή μάλλον θέλει να θεωρεί οτι δίνει στους χρήστες της τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν με κάθε τρόπο το μηχάνημά τους. Αν κάποιος τρέχει με ένα λάπτοπ στους δρόμους με ubuntu και aircrack προσπαθώντας να σπάσει δίκτυα θα κατηγορήσουμε την Canonical, που προωθεί την αναρχία και το χάος στην ασφάλεια των ασύρματων δικτύων?

Επίσης, για να τελειώσω την αμπελοφιλοσοφική αυτή συζήτηση, φυσικά xaris και δεν είναι hacking tool το λίνουξ. Αλλά ως λειτουργικό σύστημα εν τη γεννέσει του προσφέρει άμεσα τη δυνατότητα για hacking. Το οτι μπορείς να πατσάρεις με ό,τι θες τον πυρήνα σου, τί νομίζεις οτι είναι?

Επειδή είναι προφανές οτι υπάρχει διάσταση απόψεων όσον αφορά το αντικείμενο της ασφάλειας, ας ενημερώσει κάποιος admin για το αν είναι θεμιτό ή όχι να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα, ώστε να μην προκύπτουν κάθε φορά τέτοια ζητήματα. Ευχαριστώ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά

Primary: Kubuntu 16.10 [kernel 4.8.0-22-generic] | AMD Phenom II X4 960 | 8GB ram | Gigabyte GA-990FXA UD3 | GeForce 210 [nvidia 340.98] | 1x250GB Samsung 850EVO + 2x320GB + 1x500GB western digital

Laptop: Linux Mint 16.04 | Compaq CQ61-430EV | intel T4400 | 4GB ram | nvidia G103M 512MB | 1X500GB HD
Άβαταρ μέλους
_sleeper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 26 Μάιος 2010, 00:01

_sleeper έγραψε:Επειδή είναι προφανές οτι υπάρχει διάσταση απόψεων όσον αφορά το αντικείμενο της ασφάλειας, ας ενημερώσει κάποιος admin για το αν είναι θεμιτό ή όχι να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα, ώστε να μην προκύπτουν κάθε φορά τέτοια ζητήματα. Ευχαριστώ.

Κανε απλα μια αναζητηση εδω search.php?keywords=aircrack
και λογικα μετα δεν εχεις την ιδια απορια! :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό _sleeper » 26 Μάιος 2010, 00:45

Γενικά διάβασα επιλεκτικά κάποια άλλα threads και διαπίστωσα οτι υπάρχει ένας δισταγμός και μια επιφυλακτικότητα ως προς το aircrack και εντέλει οτιδήποτε εξετάζει security breaches. Εννοείται οτι οποιαδήποτε πληροφορία, είναι πάντα καλοπροαίρετη προς τέρψιν της περιέργειας και ενίσχυση της ακαδημαϊκής ή καλύτερα εγκυκλοπεδικής γνώσης, αν θέλετε, που πολλοί από εμάς θέλουμε να εντρυφίσουμε. Αν σε κάθε φόρουμ επικρατούσε μια τέτοια -οπισθοδρομική κατ' εμέ- αντίληψη, κανείς ποτέ δε θα μάθαινε για το εν λόγω λογισμικό και τί μπορεί να κάνει. Συμφωνώ οτι το καλύτερο εφόδιο στα χέρια ενός ανόητου, μπορεί να είναι καταστροφικό, αλλά λειτουργώντας με αυτή την αντίληψη δε νομίζω οτι θα πηγαίναμε μπροστά. Το aircrack ναι, είναι δυνητικά επικίνδυνο, αλλά και χρήσιμο για κάποιους.

Οπότε, προς τί τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός παίδες? Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ο καθένας πράττει κατά το δοκούν.

Primary: Kubuntu 16.10 [kernel 4.8.0-22-generic] | AMD Phenom II X4 960 | 8GB ram | Gigabyte GA-990FXA UD3 | GeForce 210 [nvidia 340.98] | 1x250GB Samsung 850EVO + 2x320GB + 1x500GB western digital

Laptop: Linux Mint 16.04 | Compaq CQ61-430EV | intel T4400 | 4GB ram | nvidia G103M 512MB | 1X500GB HD
Άβαταρ μέλους
_sleeper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 26 Μάιος 2010, 07:47

Απλά,υπάρχει ένα -ευτυχώς μικρό- ποσοστό νέων χρηστών,που στράφηκαν στο ubuntu επειδή «άκουσαν οτι είναι το λειτουργικό των hackers» ,ή επειδή «τους είπε ο φίλος τους οτι με αυτό μπορούν να μπούν στο ασύρματο του γείτονα».
Κανείς δεν επικρίνει το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον,αυτή η νοοτροπία όμως σίγουρα είναι καταδικαστέα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 26 Μάιος 2010, 12:41

_sleeper έγραψε:Εννοείται οτι οποιαδήποτε πληροφορία, είναι πάντα καλοπροαίρετη προς τέρψιν της περιέργειας και ενίσχυση της ακαδημαϊκής ή καλύτερα εγκυκλοπεδικής γνώσης, αν θέλετε, που πολλοί από εμάς θέλουμε να εντρυφίσουμε.

Αν πάλι θες να εμπλουτίσεις περισσότερο τις γνώσεις σου δες εδώ :ugeek: :ugeek: :silent: :silent:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό phantom_xxx » 26 Μάιος 2010, 14:10

xaris2335 έγραψε:
_sleeper έγραψε:Εννοείται οτι οποιαδήποτε πληροφορία, είναι πάντα καλοπροαίρετη προς τέρψιν της περιέργειας και ενίσχυση της ακαδημαϊκής ή καλύτερα εγκυκλοπεδικής γνώσης, αν θέλετε, που πολλοί από εμάς θέλουμε να εντρυφίσουμε.

Αν πάλι θες να εμπλουτίσεις περισσότερο τις γνώσεις σου δες εδώ :ugeek: :ugeek: :silent: :silent:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=740622 @xaris2335 μαλλον πρεπει να εμπλουτισεις τις δικες σου γνωσεις διοτι διαπιστονω οτι ειναι μαλλον λιγες.....οταν δεν θελεις να δωσεις καμια απαντηση για το θεμα τοτε δεν την δινεις και δεν ασχολισε καθολου.ετσι ειναι το σωστο αλλα εμεις ειμαστε εδω για να βοηθαμε και οχι να λογοκρινουμε τον καθενα γιατο αν ειναι hacker,cracker η οτιδηποτε αλλο.δες λιγο αυτο που σου εδωσα για να δεις πως συμπεριφεροντε σε ξενα forum.και κυριος δεν βγενει κανεις ΤΟΣΟ off topic.εσεις μαλλον το παρακανατε....
phantom_xxx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 26 Μάιος 2010, 18:17

phantom_xxx έγραψε:εσεις μαλλον το παρακανατε....

Δεν γνωριζω ποσο παρακολουθεις το forum, και απο ποτε, αλλα αν δεν το εχεις καταλαβει, εδω,
δεν δινονται λυσεις για το πως να σπασει καποιος το ασυρματο του γειτονα,
και γενικα οτι εχει να κανει εις βαρος καποιου, οτιδηποτε ειναι αυτο,
ειτε ασυρματο, ειτε τον τροπο να μπει καποιος σε Η/Υ αλλου, να διαλυσει καποια σελιδα, κλπ.,κλπ.! :idea:

Το οτι καποιοι χρηστες θελουν απλα και μονο πληροφοριες και βοηθεια για δοκιμες, σιγουρα θα υπαρχει,
αλλα δειχνοντας τους τον τροπο,
υπαρχει και ενα τεραστιο ποσοστο απο χρηστες που θελουν να τα χρησιμοποιησουν ολα αυτα,
για μη νομιμο σκοπο, να εισαι σιγουρος οτι υπαρχουν και αυτοι οι χρηστες, και θα το κανουν!
Οποτε ειναι σαν να βοηθας να γινει και αυτο, οχι αμεσα βεβαια, αλλα εμεσα!

Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω...... :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080

Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό _sleeper » 26 Μάιος 2010, 20:51

xaris2335 έγραψε:

Το εν λόγω "σατανικό" λειτουργικό με έχει βοηθήσει τα μέγιστα για την πτυχιακή μου εργασία.. ;)

Μια παρόμοια εκδοχή ενός τέτοιου λειτουργικού, άλλωστε, χρησιμοποιούσαμε και στη σχολή μου (όχι την Ανωτάτη Hacker-ική, στο ταπεινό τειθ είμαι) στα πλαίσια ενός μαθήματος. Γι'αυτό και διαρυγνύω τα ιμάτιά μου και λέω οτι πράγματι υπάρχει σημαντική μερίδα κόσμου που έχει αληθινά ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, γι'αυτού του είδους τα θέματα.

Όπως και να'χει αρκετά offtopic έχουμε βγει ήδη, οπότε let's call it a day.

Άβαταρ μέλους
_sleeper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό phantom_xxx » 27 Μάιος 2010, 13:08

vagrale13 έγραψε:
υπαρχει και ενα τεραστιο ποσοστο απο χρηστες που θελουν να τα χρησιμοποιησουν ολα αυτα,
για μη νομιμο σκοπο, να εισαι σιγουρος οτι υπαρχουν και αυτοι οι χρηστες, και θα το κανουν!

ενας καλος hacker να εισαι σιγουρος αν θελει να κανει καποια τετοια ενεργεια το μονο που δεν θα χρισιμοποιησει το aircrack-ng.υπαρχουν καλυτερα εργαλεια και περισσοτερα εργαλεια για να κλησεις εναν SERVER.τωρα οσο για τους απλους χρηστες αστους να παιζουν και λιγο με το aircrack-ng (δεν ειναι και τοσο κακο πιστευω)ομως αρκει πανω απο ολα να σεβονται το (θυμα τους) και να μην προκαλουν προβληματα.ειναι ενα προγραμμα και μιλαμε για τεχνικα θεματα εδω μεσα και δινουμε λυσεις σε ολους.εξαλου ξερεις και τι σημενει αυτο ετσι?
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install aircrack-ng

παρτε και αυτο http://forum.hellug.gr/index.php?topic=5272.0 επειδη μου ειπες πλαγιος αν καταλαβα καλα αν εχω ιδεα απο τεχνικα forum και συζητησεις.δεν βγενουν off topic οποιος θελει βοηθαει και οποιος δεν θελει δεν απανταει.
phantom_xxx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 27 Μάιος 2010, 14:44

phantom_xxx έγραψε:ενας καλος hacker να εισαι σιγουρος αν θελει να κανει καποια τετοια ενεργεια το μονο που δεν θα χρισιμοποιησει το aircrack-ng.υπαρχουν καλυτερα εργαλεια και περισσοτερα εργαλεια για να κλησεις εναν SERVER.

Αυτο ειναι κατι που εμενα δεν με απασχολει και πολυ... και πιστευω ολα τα μελη της κοινωτητας, δεν τους ενδιαφερει να ασχοληθουνε με κατι τετοιο! Δεν χρησιμοποιουμε το Ubuntu και το Linux για αυτο το λογο! :thumbup:

phantom_xxx έγραψε:τωρα οσο για τους απλους χρηστες αστους να παιζουν και λιγο με το aircrack-ng (δεν ειναι και τοσο κακο πιστευω)ομως αρκει πανω απο ολα να σεβονται το (θυμα τους) και να μην προκαλουν προβληματα.ειναι ενα προγραμμα και μιλαμε για τεχνικα θεματα εδω μεσα και δινουμε λυσεις σε ολους.εξαλου ξερεις και τι σημενει αυτο ετσι?

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει καποια πραγματα.
Δεν ειναι το θεμα τι θελω εγω, ή εσυ, το θεμα ειναι τι ειναι επιτρεπτο απο το forum απο τοτε που εχει ανοιξει,
και ποια η λειτουργει του!
Καλο ειναι να ξεκινησεις διαβαζοντας προσεκτικα τις Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux

Αν σε ενοχλει οτιδηποτε με τη λειτουργεια του forum, και πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να δινονται λυσεις για το πως να σπασει καποιος το ασυρματο του γειτονα, μπορεις να ανοιξεις ενα Θεμα εδω viewforum.php?f=2
και να προτεινεις οτι θελεις, με σκοπο την βελτιωση και την λειτουργεια του forum και της κοινωτητας! :)

phantom_xxx έγραψε:παρτε και αυτο http://forum.hellug.gr/index.php?topic=5272.0 επειδη μου ειπες πλαγιος αν καταλαβα καλα αν εχω ιδεα απο τεχνικα forum και συζητησεις.δεν βγενουν off topic οποιος θελει βοηθαει και οποιος δεν θελει δεν απανταει.

Νομιζω πως σε καλυψα απολυτα με τα παραπανω που ειπα, και δεν χρειαζεται να σχολιασω τις απαντησεις απο το συγκεκριμενο forum, και το καθε forum! :thumbup:

Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ