Πρόβλημα σε Λαπτοπ με σύνδεση WiFi (atheros AR2413)

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Re: Πρόβλημα σε Λαπτοπ με σύνδεση WiFi (atheros AR2413)

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 01 Νοέμ 2010, 20:50

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με το bit rate? Για πιο λόγο δεν είναι σταθερό? Και όταν του δίνεις εντολή να είναι αυτό σου κολλάει... Και το θέμα είναι οτι τα chip atheros θεωρούνται απο τα πιο συμβατά για linux. Και γω Dlink κάρτα έχω με chip atheros μέσα... Τώρα που το ξανα-έψαξα βλέπω και άλλα bugs.... Στα παραθέτω Launchpad bug: #565892 και άλλα ποστς στο http://ubuntuforums.org.
Με λίγα λόγια μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις συνοπτικά αλλά πάντα βήμα βήμα για να ξέρουμε τι κάνουμε τα εξής:
- Ισχύει οτι έχεις την 10.04 ή έχεις περάσει στην 10.10? Αν είσαι στη 10.04 εγκατέστησε απο το synaptic το πακέτο linux-backports-modules-wireless-lucid-generic με βάση τον kernel που έχεις τώρα linux-backports-modules-wireless-2.6.32-21-generic όπου 2.6.32-21-generic θα είναι ο kernel που χρησιμοποιείς εσύ! Μετά πήγαινε στο Σύστημα -> Διαχείριση-> Οδηγοί συσκευών? δεν ξέρω πως μεταφράζει το τελευταίο και πάτα το να ψάξει - λογικά θα σου δώσει εκεί την επιλογή για ath5 driver. Δοκίμασε και πες μας πάλι.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 01 Νοέμ 2010, 22:51

s.dalas έγραψε: Μετά πήγαινε στο Σύστημα -> Διαχείριση-> Οδηγοί συσκευών? δεν ξέρω πως μεταφράζει το τελευταίο και πάτα το να ψάξει - λογικά θα σου δώσει εκεί την επιλογή για ath5 driver. Δοκίμασε και πες μας πάλι.

Σύστημα -> Διαχείριση συστήματος ->Πρόσθετοι οδηγοί υλικού είναι στην 10.04.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό antonispap40 » 02 Νοέμ 2010, 18:57

Πάω στο Σύστημα > Διαχείριση συστήματος και έχει Οδηγοί υλικού. Αλλά εκεί δεν μου εμφανίζει τίποτα.! :/
Την 10.04 έχω...

Edit... Αναμονή για το αποτέλεσμα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Λίγα πράγματα ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Toshiba Satellite L30 - 10X
Προδιαγραφές ⇛ Intel Celeron M │ RAM 1 GB │ Ati Radeon Xpress 200M │ WiFi : atheros AR2413 │
antonispap40
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 02 Νοέμ 2010, 19:13

Εγκατέστησες το πακέτο απο το synaptic που σου είπα?
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό antonispap40 » 02 Νοέμ 2010, 19:22

Δεν κατάλαβα πως μπορώ να εγκαταστήσω το πακέτο με το synaptic. Κατέβασα από εδώ, αλλά μου αναφέρει πως είναι ήδη εγκατεστημένα.
Προδιαγραφές ⇛ Intel Celeron M │ RAM 1 GB │ Ati Radeon Xpress 200M │ WiFi : atheros AR2413 │
antonispap40
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 02 Νοέμ 2010, 20:02

Μπες στο σύστημα -> διαχείριση -> παρακολούθηση συστήματος? και δες ποιον kernel έχεις περασμένο διαφορετικά δώσε σε ενα τερματικο την εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
uname -r
για να βρεις ποιον kernel έχεις εγκατεστημενο.
Μετά ανοιξε το synaptic και γράψε το πακέτο που σου ειπα
έγραψε:linux-backports-modules-wireless-lucid-generic
και με βάση τον kernel που βρήκες πριν
έγραψε:linux-backports-modules-wireless-2.6.32-21-generic όπου 2.6.32-21-generic θα βρεις το πακέτο με τον δικό σου kernel
.
Αφού τα βρεις δεξιά τους υπαρχει ένα κουτάκι. Το τικάρεις για εγκατάσταση. Πατάς επάνω το πράσινο τικ εφαρμογή και θα τα κάνει όλα μόνο του.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό antonispap40 » 11 Νοέμ 2010, 15:48

Καλό σας μεσημέρι!
Μετά από απουσία πάνω από μιας εβδομάδας, επιστροφή πίσω!

Λοιπόν. Έχουμε και λέμε.. το laptop μου μετά από την εγκατάσταση μερικών πακέτων και έπειτα από την επανεκκίνηση, άνοιγε, έπεφτε το σήμα του ubuntu, ακούγονταν ο ήχος, αλλά μετά μια ασπρόμαυρη οθόνη.. Άργησα να μπω γιατί είχα πάει στους δικούς μου και δεν είχα internet να μπω...

Σήμερα πέρασα την 10.10 στο laptop μου και με τα λύπης διαπίστωσα ότι το πρόβλημα την ασύρματη κάρτα δικτύου καλά κρατεί! Δεν έχασα χρόνο και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κάνω εγκατάσταση το πακέτο :

linux-backports-modules-wireless-2.6.35-22-generic από το synaptic! (Ω, ναι! βρήκα το synaptic :P )

Σε σχέση με πριν μπορώ να πω ότι μου ανοίγει τις σελίδες, αν και με κάποια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τον σταθερό υπολογιστή μου (win 7 - ethernet) και σε σχέση όταν συνδέομαι με το ethernet.

Ίσως τελικά να είναι και πρόβλημα στο router μου.. δεν ξέρω...
antonispap40
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 11 Νοέμ 2010, 21:41

antonispap40 έγραψε:Σε σχέση με πριν μπορώ να πω ότι μου ανοίγει τις σελίδες, αν και με κάποια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τον σταθερό υπολογιστή μου (win 7 - ethernet) και σε σχέση όταν συνδέομαι με το ethernet.
To οτι εχεις 7 μόνο πιο αργά μπορεί να είναι. Αναφέρεις οτι είναι πιο αργό σε σχέση με το ethernet. Πόσο πιο αργό δηλαδή?
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό antonispap40 » 13 Νοέμ 2010, 23:03

Για παράδειγμα, στο meteo.gr με το wifi αργεί πολύ να ανοίξει την σελίδα με την πρόγνωση καιρού στην Άρτα, ενώ με το ethernet αμέσως. Ένα αρχείο που κατέβασα, με wifi η ταχύτητα ήταν στα 200 kb/sec ενώ 10 sec μετά δοκίμασα με το ethernet και ήταν στα 600 kb/sec..
antonispap40
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 13 Νοέμ 2010, 23:22

antonispap40 έγραψε:Δεν έχασα χρόνο και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κάνω εγκατάσταση το πακέτο :

linux-backports-modules-wireless-2.6.35-22-generic από το synaptic! (Ω, ναι! βρήκα το synaptic :P )

Σε σχέση με πριν μπορώ να πω ότι μου ανοίγει τις σελίδες, αν και με κάποια μικρή καθυστέρηση

Nα σε ρωτήσω έβαλες το πακέτο που σου είπα όπως αναφέρεις. Αλλά γιατί είδες διαφορά? Δεν έκανες τίποτα άλλο σωστά? Τρέξε τώρα με το πακέτο αυτό εγκατεστημένο Σύστημα -> Διαχείριση συστήματος ->Πρόσθετοι οδηγοί υλικού και κοίτα αν εμφανίζει κάτι σχετικό με την κάρτα του ασύρματου.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet