Επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με το ndiswrapper, αν μου επιτρεπετε θα ηθελα να γραψω 2 πραγματακια.
Η διαδικασία που πρεπει να ακολουθηθει για να εχουμε μεγαλο ποσοστο επιτυχιας ειναι η εξης.
1) Εγκαθιστουμε το
wine (μπορουμε απο software center)
2) Εγκαθστουμε το synaptics package manager (μπορουμε απο software center).
3) Τα πακετα που πρεπει να εγκατασταθουν για να δουλεψει σωστα o ndiswrapper ειναι τα ακολουθα.
ndiswrapper-source
ndiswrapper-dkms
ndiswrapper-common
ndiswrapper-utils-1.9
Αυτο γινεται ευκολα απο τον synatics package manager.
3) Αν εχουμε το CD ή το exe με τους drivers των winXP το χρησημοποιουμε και κανουμε κανονικη εγκατασταση μεσω
wine στο ubuntu.
4) Αφου τελειωσει, ανοιγουμε τον nautilus και παμε
/home/nickname/.
wine/drive_c/windows/inf
και εκει μεσα θα βρουμε τον φακελο με τα inf files που χρειαζομαστε για τον wireless driver. Τον αντιγραφουμε ολοκληρο μεσα πχ στο Downloads μας.
5) Ανοιγουμε τον ndiswrapper, κανουμε add, και πηγαινουμε στον φακελο downloads μας και στον φακελο που αντιγραψαμε και βρισκουμε το καταλληλο inf αρχειο (το οποιο και προσθετουμε). Και λογικα θα δουλεψει το wireless μας.
6) Μεσω
wine κανουμε απεγκατασταση του windows προγραμματος εφοσον πλεον δεν τον χρειαζομαστε.
Κανουμε επανεκινηση και βλεπουμε αν λειτουγει το ασυρματο. Αν οχι, ισως χρειαστει να προσθεσουμε τη λεξη ndiswrapper μεσα στο /etc/modules/
Επισης εχω και κολπο για να φορτωνεται αυτοματα ο ndiswrapper μετα απο suspend (συνηθως δεν φορτωνεται αυτοματα πχ αν κλεισουμε το καπακι του λαπτοπ και το ξανα-ανοιξουμε).
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog:
https://madvinegar.wordpress.com/