wireless drivers για lenovo b560g laptop  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Re: wireless drivers για lenovo b560g laptop

Δημοσίευσηαπό Learner » 31 Ιούλ 2012, 18:23

lepidas έγραψε:
osarena whitelisted.
Συμπτωματικά μόλις είχα βάλει απο ένα θέμα του osarena το νέο kernel 3.5 και απο την άλλη μέρα (έκλεισα κατα λάθος το κουμπάκι) δεν λειτουργούσε το wireless μου.
Σε ένα θέμα εδώ μέσα διάβασα σήμερα ότι για να αλλάξεις kernel δεν τον αλλάζεις απλά αλλά επιλέγεις τον σωστό, εγώ νόμιζα ότι είχα κάνει το λάθος να βάλω έναν πυρήνα έτσι απλά....

Off topic:
Πιθανών αναφέρεσαι σε αυτό το ποστ --> viewtopic.php?f=14&t=23894&start=40#p255049 και για να κάνω μια διευκρίνηση , υποθέτω (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος) πως το αποθετήριο του upubuntu έχει τον mainline πυρήνα , ο οποίος πιθανών να διαφέρει κάπου, από αυτόν που έχει ανέβει για να τεσταριστεί έτσι ώστε να περάσει στην 12.04 . (ενδεχομένως αυτός που είναι για την 12.04 να περιέχει κάποια patch έξτρα).

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είτε τον ένα βάλεις , είτε τον άλλο , δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Οποιονδήποτε πυρήνα και να βάλεις ο οποίος είναι εκτός Original έκδοσης , πρέπει να είσαι έτοιμος και για προβλήματα.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 31 Ιούλ 2012, 19:25

lepidas έγραψε:Βρήκα ένα κουμπάκι κρυφό κάτω απο τα λαμπάκια του υπολογιστή, του άλλαξα θέση και λειτουργεί το wireless.

Χαχαχαχα... Αυτό δεν το περίμενα. Το περίεργο είναι ότι δεν έδειχνε κάτι το rfkill list, για hard block! Ίσως το έκλεισές στη συνέχεια.
Δεν νομίσω ότι ταλαιπώρησες κανένα. Συμβαίνουν αυτά. Να 'σαι βέβαιος πως «παρακαλούσαμε» να μην βαρεθείς και κάνεις νέα εγκατάσταση. ;)
Το θετικό είναι ότι κινούμασταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

madvinegar έγραψε:Επειδη δεν παρακολουθησα, στο /etc/modules τον βάλατε εσεις? ήταν ανάγκη αλλιως δεν τον φορτωνε?

Ναι, εγώ το πρότεινα για να είμαστε σίγουροι ότι θα τον φωρτώσει (που είναι ο σωστός). Δεν είναι απαραίτητο όμως να μπεί εκεί, αφού αναγνωρίζεται αυτόματα από το σύστημα (νομίζω από udev + kernel).

Και μια διευκρίνηση αν επιτρέπεται.
Ο πυρήνας 3.5 που εγκαθιστούμε σύμφωνα με το θέμα viewtopic.php?f=14&t=23894 έιναι για να τον δοκιμάσουμε/τεστάρουμε/αναφορές_τι_δουλεύει_και_τι_όχι για να περάσει κάποια στιγμή επίσημα στη 12.04. Αν θέλουμε γενικά να εγκαταστήσουμε τον 3.5, απλά για να δούμε αν λειτουργούν καλύτερα οι συσκευές μας και άλλα, καλύτερα θα πρέπει να το βάλουμε ή με χειροκίνητη μεταγλώττιση ή περνώντας κάποιο τρίτο αποθετήριο (σαν αυτό που προτείνει το osarena), δεδομένου ότι δεν έχει βγεί (ακόμα) για *precice* ούτε στο http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/, όπου και προτιμούμε το τελέυταίο
πχ
Εγώ στον σταθερό θέλω να μπω στην διαδικασία για να τεστάρω τα builds του πυρήνα 3.5 που πρόκειται να μπει στην 12.04. Έτσι πέρασα το σχετικό αποθετήριο.
Στο φορητό, πέρασα το αποθετήριο που προτείνονται το OSArena για να έχω τους τελευταίους ανοικτούς οδηγούς για την κάρτα γραφικών μου και για τυχόν βελτιώσεις σε κατανάλωση και θερμοκρασίες. Παρεμπιπτόντως η ομάδα upubuntu είναι αρκετά αξιόπιστη στα αποθετήριά της! (μας τα χάλασαν λίγο στις οδηγίες εγκατάστασης, από το δικό τους αποθετήριο)

lepidas έγραψε:Σε ένα θέμα εδώ μέσα διάβασα σήμερα ότι για να αλλάξεις kernel δεν τον αλλάζεις απλά αλλά επιλέγεις τον σωστό, εγώ νόμιζα ότι είχα κάνει το λάθος να βάλω έναν πυρήνα έτσι απλά....

Ναι, εγκαθιστούμε ένα καινούριο πυρήνα ως νέο πακέτο χωρίς να αφαιρέσουμε τον/τους προηγούμενους και επιλέγουμε κατά την εκκίνηση να «συνδεθούμε» με όποιν θέλουμε. Αν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο νέος λειτουργεί τουλάχιστο το ίδιο καλά με τον παλιότερο τότε μπορούμε να τον αφαιρέσουμε με ασφάλεια. ΑΛΛΑ:
Καλύτερα να έχουμε τουλάχιστο ΔΥΟ εκδόσεις εγκατεστημένες στο σύστημά μας ΚΑΙ
ΚΑΙ να έχουμε τουλάχιστον και έναν από τους επίσημους που έρχονται με το Ubuntu (ο τελευταίος είναι ο 3.2.0.27.29).
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 01 Αύγ 2012, 23:20

Οκ, δηλαδή το μόνο πρόβλημα ήταν ο διακόπτης, σωστά; Λογικό αφού το Hard Blocked ήταν Yes, φταίει διακόπτης ή BIOS.
kαλό θα ήταν να κάνεις reverse ό,τι αλλαγές έκανες, ψάχνοντας για λύση. Πριν επαναφέρεις το blacklist.conf, επιβεβαίωσε ότι το acer_wmi παραμένει απεκλεισμένο, για να μην σου δημιουργήσει πάλι το πρόβλημα της αρχικής δημοσίευσης. :)
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 02 Αύγ 2012, 12:39

Σωστά! Το BIOS το είχα τσεκάρει αλλά δεν ήξερα ότι έχει ένα μικρό διακοπτάκι το laptop μου. Τώρα ΞΕΡΟΥΜΕ :lol:

Όσο για τις αλλαγές, λειτουργούν όλα κανονικά, συνδέομαι-αποσυνδέομαι στο wireless χωρίς καλώδιο. Κρίνεις ότι είναι απαραίτητο να τις κάνω;
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 02 Αύγ 2012, 20:18

Άμα λειτουργούν όλα σωστά τότε δεν χρειάζεται να τα επαναφέρεις. Το acer_wmi παραμένει απεκλεισμένο στο blacklist.conf;
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 02 Αύγ 2012, 20:18

lepidas έγραψε: Κρίνεις ότι είναι απαραίτητο να τις κάνω;

If it ain't broken, don't fix it... :)
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 02 Αύγ 2012, 20:54

eliasps έγραψε:Άμα λειτουργούν όλα σωστά τότε δεν χρειάζεται να τα επαναφέρεις. Το acer_wmi παραμένει απεκλεισμένο στο blacklist.conf;
Είναι η πρώτη εντολή που δίνω στο terminal μόνος μου: cat /etc/modprobe.d/blacklist.conf
και μου βγάζει μόνο αυτό ότι είναι στο blacklist: blacklist amd76x_edac - Εάν έχω δώσει λάθος εντολή πείτε......
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 03 Αύγ 2012, 20:16

Άμα το acer_wmi δεν είναι απεκλεισμένο, κάποια από τις αλλαγές έκανε τον οδηγό να λειτουργεί σωστά. Οπότε όλα καλά. :)
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 03 Αύγ 2012, 20:29

eliasps έγραψε:Άμα το acer_wmi δεν είναι απεκλεισμένο, κάποια από τις αλλαγές έκανε τον οδηγό να λειτουργεί σωστά. Οπότε όλα καλά. :)

delete τα έχω κάνεi, ούτε υπάρχουν, ούτε είναι blacklisted

Κώδικας: Επιλογή όλων
# This file lists those modules which we don't want to be loaded by
# alias expansion, usually so some other driver will be loaded for the
# device instead.

# evbug is a debug tool that should be loaded explicitly
blacklist evbug

# these drivers are very simple, the HID drivers are usually preferred
blacklist usbmouse
blacklist usbkbd

# replaced by e100
blacklist eepro100

# replaced by tulip
blacklist de4x5

# causes no end of confusion by creating unexpected network interfaces
blacklist eth1394

# snd_intel8x0m can interfere with snd_intel8x0, doesn't seem to support much
# hardware on its own (Ubuntu bug #2011, #6810)
blacklist snd_intel8x0m

# Conflicts with dvb driver (which is better for handling this device)
blacklist snd_aw2

# causes failure to suspend on HP compaq nc6000 (Ubuntu: #10306)
blacklist i2c_i801

# replaced by p54pci
blacklist prism54

# replaced by b43 and ssb.
blacklist bcm43xx

# most apps now use garmin usb driver directly (Ubuntu: #114565)
blacklist garmin_gps

# replaced by asus-laptop (Ubuntu: #184721)
blacklist asus_acpi

# low-quality, just noise when being used for sound playback, causes
# hangs at desktop session start (Ubuntu: #246969)
blacklist snd_pcsp

# ugly and loud noise, getting on everyone's nerves; this should be done by a
# nice pulseaudio bing (Ubuntu: #77010)
blacklist pcspkr

# EDAC driver for amd76x clashes with the agp driver preventing the aperture
# from being initialised (Ubuntu: #297750). Blacklist so that the driver
# continues to build and is installable for the few cases where its
# really needed.
blacklist amd76x_edac
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX