το μοναδικό πρόβλημα που είχα μετά την εγκατάσταση του Hardy ήταν ότι δεν δούλευε το wifi. έμεινα άυπνος περίπου 2 ημέρες τότε προσπαθώντας να βρω άκρη , googlαροντας κτλ.
Ας είναι καλά ο άνθρωπος (Δημήτρης Καλαμάρας), στο forum του Linuxformat, ασχολήθηκε ώρες μαζί μου μέχρι που λύσαμε το πρόβλημα.
το πρόβλημα ήταν ότι η κάρτα wifi ήταν η bcm 4310 και έπρεπε να βρω drivers .exe για να δουλέψει με το ndiswrapper.
http://www.linuxformat.gr/?q=forum/wifi ... ment-12406
Από τότε παρακολουθώ και ενημερώνομαι σχεδόν καθημερινά για τις εξελίξεις και τους drivers για Linux στις κάρτες της συγκεκριμένης εταιρίας διότι δεν είναι και ότι καλύτερο το ndiswrapper, έχει μικροπροβλήματα...
από το πολύ ψάξιμο απόκτησα γνώσεις σχετικά πολύ καλές για τις κάρτες broadcom ,με αποτέλεσμα να βοηθήσω και εγώ με την σειρά μου πολλά άτομα ειδικά στο http://ubuntuforums.org/index.php.
Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω!
Έπεσε στα χέρια μου ένα live cd με μια διανομή η οποία είναι βασισμένη στο ubuntu και η οποία λέγετε Poseidon Linux 3.0
Βάζω την διανομή στο cd drive του pc μπουτάρω και ξαφνικά έχω ασύρματο δίκτυο.
Λέω δεν είναι δυνατόν ? κάνω restart στον υπολογιστή πάλι έχω ασύρματο!
δίνω ένα lspci και βλέπω ότι η κάρτα μου είναι η bcm 4310 (όπως θα έπρεπε δηλαδή) αλλά αυτήν την φορά δουλεύει κανονικά χωρίς πατέντες με exe drivers. δίνω και ένα uname -a να δω την έκδοση του πυρήνα της διανομής και είναι ο 2.6.24.19
παίρνω επι τόπου ένα live cd του Hardy και ξαναμπουτάρω αλλά φυσικά δεν δούλευε η κάρτα , ο πυρήνας του ήταν ο 2.6.24-16
δοκίμασα 3-4 άλλες διανομές που είχα πρόχειρες και σε καμία δεν δούλεψε , αν και αυτές είχαν πυρήνα 2.6.21.6 back track , 2.6.21.7 puppy, 2.6.25.rc9-17 opensuse11-beta κτλ...σημειωτέον όμως ότι σε όλες τις διανομές και στο live cd του ubuntu lspci δείχνει bcm 4310.
εγώ μέχρι τώρα έχω τον πυρήνα 2.6.24-19rt διότι πέρασα το σύστημα σε ubuntustudio και το ασύρματο συνεχίζει να δουλεύει με ndiswrapper.
αυτό που ανακάλυψα όμως μόλις προ ολίγου είναι ότι η κάρτα έχει μεταμφιεστεί απο:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
0c:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4310 USB Controller (rev 01
σε bcm4312!!!

τώρα εγώ θα θέσω κάποια ερωτήματα και αν κάποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει,
α) πως γίνετε να δουλεύει η κάρτα wifi με το poseidon και να μην δουλεύει με καμία άλλη διανομή?
β)λογικά το cd του poseidon έχει μέσα τους drivers, πως μπορώ να τους βρω? και αν μπορώ υπάρχει τρόπος να τους εγκαταστήσω στο ubuntu?
γ)πως άλλαξε προδιαγραφές και τύπο η κάρτα? λόγο της πατέντας με το ndiswrapper το σύστημα τώρα την αναγνωρίζει έτσι ?
και αφού μπήκα στο τρυπάκι , πάω να ακολυθήσω έναν οδηγό που προτείνει ένας developer για bcm 4312 αλλά και άλλες κάρτες μήπως και δουλέψει, δεν το είχα προσπαθήσει μέχρι τώρα διότι η 4310 δεν είναι στις προδιαγραφές...