atermon έγραψε: έγραψε:Link detected: no
Αυτές οι γραμμές θα έπρεπε να φαίνονται έτσι:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Supported ports: [ TP MII ]
Duplex: Full
Port: MII
Χμμμ... έχεις δοκιμάσει με άλλο καλώδιο; Πριν δούλευε η κάρτα σου; Για τρέξε και την παρακάτω εντολή:
ifconfig
Το έχω καταλάβει για τις γραμμές, παντού έτσι το είδα γραμμένο 'οπως λες (αν δεν βαριέσαι .... τι είναι αλήθεια αυτο το
type port ;
Καλώδιο ναι. Πήρα και καινούργιο. Νόμιζα ότι αυτό φταίει στην αρχή αφού το είδα μέσα σε νερά (είχαμε πλημηρίσει με τη βροχή προχθές).
Να προσθέσω ότι πρώτα το είχα σε ένα router speedtouch 585 που πίσω του έχει 4 κίτρινες υποδοχές ( Παιδία μια απάντηση εδώ σας παρακαλώ : Αυτό το πράγμα λέγεται κι αυτό switch ; ) .
Είχα στην πρώτη τον desktop και στην δεύτερη ένα laptop. Μια μέρα καήκανε οι δυο αυτές πόρτες λόγω στατικού ηλεκτρισμού.
( Ο laptop είναι σε άλλο σπίτι και το καλώδιο του 30 μέτρα είναι κρεμασμένο ψηλά. Έτσι επικοινω νούσε με το router που το έχω δίπλα μου. Μετά από το μπουμ που άκουσα και δεν άναβαν τα λαμπάκια της 1 και 2 , έβαλα τον desktop και λαπτοπ αντίστοιχα στις
3 και 4 του router. Δουλεύανε κανονικά μέχρι τη βροχή τη μεγάλη. Έλειπα και .... έπρεπε να έχω βγάλει το μακρύ αυτό καλώδιο του laptop που είναι κρεμασμένο, από την 4 υποδοχή του.... switch είπαμε ;

)
atermon έγραψε:Με το παρακάτω εργαλείο μπορείς μάλλον να διαχειριστείς καλύτερα το πρόβλημα:
mii-tool
ρίξε μια ματιά στο man πρώτα. Χρήσιμες εντολές:
Χμμ.. Έχω το mmi-diag ! Κάνει ;
Χθες νύχτα κατέβασα και το mii-tool. To έψαχνα σε deb γιατί θέλω να ομολογήσω ότι όταν βλέπω tar.gz και bz ... με πιάνει άγχος.
Από τότε που δεν καταλάβαινα την γνωστή τριάδα (./configure, make, sudo make install) , από τότε με πιάνει άγχος.
Λένε συνήθως είναι αυτά τα τρία, αλλά ποτέ δεν μου έχει κάτσει άνετα η φάση. Στην πορεία θυμάμαι
ένα readme έλεγε : ./configure --with τάδε !!! Ωχ λέω δέσαμε ! Είναι αναμφισβήτητα ένα κεφάλαιο γνώσης ολόκληρο.
Τέσπα συγνώμμη για το off topic ...
αλλά ο παραγόμενος φάκελος εχθές δεν είχε configure αρχείο. Καλώς. Είχε ένα makefile. Έδωσα make ... όλα καλά (έφτιαξε και ένα εκτελέσιμο και το έκανα make install. Η κονσόλα το έχει (yakuake να βάλετε παιδιά. Γρήγορα πράγματα

) .
Αλλά
~$ mii-tool eth0
SIOCGMIIPHY on 'eth0' failed: Operation not supported
~$ mii-tool -v
SIOCGMIIPHY on 'eth0' failed: Operation not supported
SIOCGMIIPHY on 'eth1' failed: Operation not supported
no MII interfaces found
Έχει κάποια readme αλλά θα κουραστώ υπερβολικά και δεν ξέρω αν θα κάνω δουλειά (
fat problem with my english

)
Γι αυτό λέω το mii-diag είναι εντάξει ; Ή να αρχίσω λέξη λέξη με το babel ανοιχτό στον firefox και να σετάρω το mmi-tool ;
Υ.Γ. Έχετε υπ όψιν σας ότι έχω αγοράσει καινούργια κάρτα ! Αλλά (μη με βρίσετε) .. πιο linuxάδικο δεν είναι να τριφτώ πρώτα με
τη ρύθμιση της παλιάς ώστε να δω σίγουρα αν είναι καμένη ή όχι; ( Έλα πες μου. Δεν έχω linuxάδικη νοοτροπία ; Ελάτε ρε παιδιά ! Επιβεβαιώστε με !!!

)
(Θα μου πεις "Αν είχες τη νοοτροπία ρε γαϊδούρι ... Θα ρύθμιζες το mii-tool διαβάζοντας" !! Αλλά είπαμε ! Γερνάω και δεν τα προλαβαίνω όλα ! )
Ευχαριστώ (..για την κατανόηση

)