Καλησπερα σε ολους.
Προσπαθω να συνδεσω το ανωτερω στικακι.
Πιστευω πως ολα πανε καλα μεχρι ενα σημειο που θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Βαζω το στικακι. Αναβουν τα πρασινα φωτακια.
Μετα απο λιγο μου πεταει ενα παραθυρο και ζηταει το pin της sim. Τον βαζω και αναβουν τα μπλε φωτακια.
Με λιγα λογια το αναγνωριζει αμεσως ως modem (ειναι εγκατεστημενα τα modeswitch κτλπ).
Ανοιγω τον network manager, κανω enable mobile broadband και επιλεγω το new mobile broadband connection.
Μου ανοιγει τον wizard, επιλεγω χωρα, πάροχο (wind) και αφηνω ολα τα default settings.
Αρχίζουν λοιπόν να στριφογυρίζουν οι "μπαλιτσες" δικτύου στο panel αλλα δεν σταματανε ποτε και φυσικα δεν μπαινω στο δικτυο.
Πιστευω πως αυτο ειναι φυσιολογικό γιατι το στικακι δεν εχει μοναδες μεσα. Το θεμα ειναι... πως κάνω top-up τις μοναδες...?????
Στα windows, κανονικα μολις βαλεις το στικακι σου κανει και εγκατασταση ενα connection manager μεσω του οποιου στελνεις sms με τον κωδικο της καρτας ανανέωσης στο 1268 και ανανεωνεται ο χρονος σου. στο linux πως γινεται??
Πρεπει να εγκαταστησω κανενα εξτρα προγραμμα ή πρεπει πχ να βγαλω την sim απο το στικακι, να την βαλω στο κινητο μου, να στειλω κωδικους, να γινει η ανανεωση και μετα να την ξαναβαλω στο στικάκι...?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.
(Προκειται να κανω το ιδιο και στο Λονδινο που θα ταξιδεψω, με ενα στικακι της vodafone που εχω παρει απο αγγλια, οποτε και εκει θα αντιμετωπισω το ιδιο θεμα...).