Έβαλα την 10.04 στο laptop και αναβάθμισα τον πυρήνα σε 3.4.0-1.
Η αντικατάσταση του πυρήνα έγινε για να υποστηριχθεί η λειτουργία TRIM για τον ssd.(και άλλα, όπως η εναλλαγή στις κάρτες γραφικών ή του προφίλ τους)
Πήγα στην σειρά 3 γιατί η σειρά 2.6 δεν υποστηρίζει τους ανοικτούς οδηγούς για το ασύρματο δίκτυο.
Ο συγκεκριμένος πυρήνας δουλεύει άψογα(άρα και το wlan) σε 12.04, 12.10 στο δικό μου hardware.
Προσπαθώ να κάνω το ασύρματο να δουλέψει με τους ανοικτούς(στην 10.04 με τον 2.6.32 δεν δουλεύει,στην 10.10 και 11.04 δουλεύει, αλλά έχουμε σε τυχαίες στιγμές(μια φορά την βδομάδα, κατά μέσο όρο) πανικό πυρήνα, μόνο από 11.10 και μετά δουλεύει άψογα όπως είπα και πιο πάνω).Κλειστούς δεν με αφήνει να εγκαταστήσω και ούτε θέλω.
Υποψιάζομαι ότι επειδή οι ανοικτοί δεν δούλευαν καθόλου στο 10.04, μήπως είναι σε μαύρη λίστα;
Για την επιλογή του 3.4.0-1 έχω αναφερθεί σε άλλα post.
Η κάρτα είναι της υπογραφής μου Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller [14e4:4727]
και οι οδηγοί(από το hardinfo) bcma (στην 12.04 με τον ίδιο πυρήνα αναφέρει dcma και brcmsmac)
Το λαμπάκι του ασυρμάτου είναι αναμμένο, αλλά δεν υπάρχει η ένδειξη για ενεργοποίηση ασύρματης δικτύωσης και ούτε, εννοείται, βλέπει κάποιο ασύρματο δίκτυο.
Όποιος ξέρει-θέλει-μπορεί ας βοηθήσει.