Ειναι μανικη να τα ξανανοιξω παλι αλλα θα το κανω καποια αλλη στιγμη. Προς το παρων το λαπτοπ μπαινει ασυρματα στο δυκτιο με ενα usb wireless adapter linksys και με windows xp λογω οτι θα το χρησιμοποιει ο αδερφος μου που δεν ειναι fun του linux.
Για το συγκεκριμενο λαπτοπ εχω δυο σκληρους δισκους. Τον ενα δισκο του εχω windows για τον αδερφο μου και ο δευτερος σκεφτηκα να του βαλω μια ελαφρια διανομη linux.
Στην αρχη δοκιμασα με Lubuntu αλλα ενω στο network manager εβλεπε οτι υπηρχαν δυο ασυρματες καρτες (μια η ενσωματωμενη και μια ο usb adapter) μου εγραφε οτι και τα δυο ειναι απενεργοποιημενα απο το hardware!!! Καλα, οτι η ενσωματωμενη καρτα ειναι απενεργοποιημενη, ειναι. Αλλα το usb adapter, δεν ειναι στα αληθεια απενεργοποιημενο. Λειτουργει και πολυ καλα μαλιστα.
Αυτο εγινε και με αλλες διανομες linux οπως το cranchbang, το madbox και το debian. Ομως οταν δοκιμασα puppylinux lucid, το usb adapter δουλεψε μια χαρα χωρις να κανω τιποτα ιδιαιτερο. Ουτε drivers εγκατεστησα.
Το θεμα ειναι γιατι μου βγαζει το Lubuntu και οποιαδηποτε διανομη, οτι το adapter ειναι απενεργοποιημενο ενω με το puppylinux (και τo windows xp) δεν υπαρχει προβλημα?