Τεχνική υποστήριξη HOL: αλλαγή driver για wi-fi και eth

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Τεχνική υποστήριξη HOL: αλλαγή driver για wi-fi και eth

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 18 Δεκ 2008, 12:37

Γειά σας,

Δεν έχω ψάξει ακόμα στο νετ. Θα ξεκινήσω να ψάχνω και θα ενημερώνω εδώ. Απλά αν ξέρει κάποιος, ας βοηθήσει.
Έχω το πακέτο double-play της HOL στα 6Mpbs. Τελευταία παρατήρησα ότι η ταχύτητα που πιάνω στα torrent ήταν 150kb/s. Ακόμα και στις ανανεώσεις μου κατέβαζε με 170kb/s από τον server της Otenet (πιο κοντινός). Παίρνω τηλέφωνο λοιπόν να ρωτήσω. Από την τεχνική υποστήριξη μου λέει το παλικάρι να κάνω το τεστ στο site της HOL. Εκεί βλέπω ότι είχα ταχύτητα 1700kbps ενώ στη σελίδα του router βλέπω ότι κλειδώνει στα 6100kbps. Με στέλνει λοιπόν στις βλάβες. Εκεί το νέο παλικάρι εν ολοίγοις μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους οδηγούς της wi-fi κάρτας και να βάλω οδηγούς για win ώστε να πιάνει ταχύτητα και ίσως να συμβαίνει το ίδιο και σε eth. Το ίδιο πρόβλημα λέει έχει και αυτός στο σπίτι. Υπάρχει θέμα μεταξύ σύνδεσης υπολογιστή και router (τί άλλο θα ακούσουμε. Η πρώτη "δικαιολογία" που έχω ακούσει είναι πόσο μακρυά είναι το router από την μπρίζα στον τοίχο :D ).

Μου είπε να ψάξω σαν low data rate ή low data connection στο Help του Ubuntu.

Όταν κάνω κάποιες τέτοιες αλλαγές, να μπώ σε severs ftp.ntua.gr και να κατεβάσω ένα μεγάλο αρχείο.

Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά;
Τελευταία επεξεργασία από diamond_gr και 18 Δεκ 2008, 23:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Re: Τεχνική υποστήριξη HOL: αλλαγή driver για wi-fi και eth

Δημοσίευσηαπό linuxman » 18 Δεκ 2008, 23:05

diamond_gr έγραψε:Γειά σας,

Δεν έχω ψάξει ακόμα στο νετ. Θα ξεκινήσω να ψάχνω και θα ενημερώνω εδώ. Απλά αν ξέρει κάποιος, ας βοηθήσει.
Έχω το πακέτο double-play της HOL στα 6. Τελευταία παρατήρησα ότι η ταχύτητα που πιάνω στα torrent ήταν 150. Ακόμα και στις ανανεώσεις μου κατέβαζε με 170 από τον server της Otenet (πιο κοντινός). Παίρνω τηλέφωνο λοιπόν να ρωτήσω. Από την τεχνική υποστήριξη μου λέει το παλικάρι να κάνω το τεστ στο site της HOL. Εκεί βλέπω ότι είχα ταχύτητα 1700kbps ενώ στη σελίδα του router βλέπω ότι κλειδώνει στα 6100kbps. Με στέλνει λοιπόν στις βλάβες. Εκεί το νέο παλικάρι εν ολοίγοις μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους οδηγούς της wi-fi κάρτας και να βάλω οδηγούς για win ώστε να πιάνει ταχύτητα και ίσως να συμβαίνει το ίδιο και σε eth. Το ίδιο πρόβλημα λέει έχει και αυτός στο σπίτι. Υπάρχει θέμα μεταξύ σύνδεσης υπολογιστή και router (τί άλλο θα ακούσουμε. Η πρώτη "δικαιολογία" που έχω ακούσει είναι πόσο μακρυά είναι το router από την μπρίζα στον τοίχο :D ).

Μου είπε να ψάξω σαν low data rate ή low data connection στο Help του Ubuntu.

Όταν κάνω κάποιες τέτοιες αλλαγές, να μπώ σε severs ftp.ntua.gr και να κατεβάσω ένα μεγάλο αρχείο.

Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά;

Εκεί βλέπω ότι είχα ταχύτητα 1700kbps ενώ στη σελίδα του router βλέπω ότι κλειδώνει στα 6100kbps τι γραμμή έχεις , πόσο είναι το db και πόσο μακρύ καλώδιο είναι ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 18 Δεκ 2008, 23:43

Η χρήση torrent δεν είναι τυπικός τρόπος για να μετρήσεις την ταχύτητα δικτύου.
Δεν αναφέρεις τι πρόγραμμα τορρεντ χρησιμοποιείς. Έχουμε οδηγούς για torrent στο φόρουμ
που περιγράφουν μια σειρά από ζητήματα σε linux. Προγράμματα όπως το transmission ίσως είναι αργά για σένα.

Ακόμα, για την ταχύτητα αναφέρεις το νούμερο 150 δίχως να δηλώνεις την μονάδα.
Αν είναι 150KB/s, τότε αυτό σημαίνει 150*8 Kb/s = 1200 Kbps
Και για αυτό έχουμε ένα οδηγό.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 18 Δεκ 2008, 23:52

Γραμμή έχω την 6άρα (τότε δίνανε 6 και 24. Είχε μικρή διαφορά σε τιμή αλλά αφού ΛΟΓΙΚΑ δεν θα μπορούσα να πιάσω τα 24 γιατί να την πάρω; Τα 6 τα είχα σίγουρα). Attenuation Downstream έχω 11db και Noise Margin έχω 12db. Το σύνδεσα στο ρεύμα (όπως του φίλου μου αν θυμάσαι). Οι προδιαγραφές για τα μηχανάκια αυτά είναι μέχρι 14 (που είναι μεγαλύτερο του 6 και μικρότερο του 24). Γιατί θα μου πείς; Αφενός γιατί υπάρχει η κ...εγγύηση του νεου υπολογιστή και δεν μπορώ να βάλω το ασύρματο, ούτε είναι εύκολο να τραβήξω καλώδιο eth από το σημείο του υπολογιστή μέχρι το σημείο του router.

Σορρι για τις μονάδες. Όντως είναι kb/s. Θα τις τοποθετήσω στο αρχικό ποστ για να μην μπερδευόμαστε.

Δεν μίλησα για τορεντ. Αλλά απλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους χρησιμοποιώ το Azureus (ή vuze στην 8.10). Παλιότερα το ktorrent αλλά κάπου μου κολούσε και το έβγαλα.
Τις ταχύτητες που λέω, τις πιάνω είτε κατεβάσω από το ftp.ntua.gr είτε από torrent είτε από απλό κατέβασμα από σερβερς του εξωτερικού.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 19 Δεκ 2008, 00:10

Με 6 γραμμή μια χαρά είναι 11 db , τώρα όσο για ταχύτητα είναι άλλο , ipv6 το έχεις κλείσει , έχεις ανοίξει τις πόρτες για τόρρεντ ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 19 Δεκ 2008, 01:44

Το ipv6 το έχω σουτάρει. Έχω βρεί κάπου στο δίκτυο ότι έχει πρόβλημα η Dell και πρέπει να μπείς σε ένα αρχείο και να γράψεις off. Δεν το έκανα αυτό αλλά απλά τα έσβησα από το ρυθμίσεις δικτύου.

Όσον αφορά για πόρτες torrent, πού να τις ανοίξω; Στο router? To torrent κατεβάζει (λογικά αν δεν είχα ανοίξει πόρτες όπως λες, δεν θα έπρεπε να κατεβάζει τίποτα). Κατεβάζει βέβαια με μικρή ταχύτητα, όπως και οι αναβαθμίσεις από τον πιο γρήγορο server (νομίζω otenet είναι). Σύνολο πιάνει 150kb/s

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 19 Δεκ 2008, 03:11

diamond_gr έγραψε:Το ipv6 το έχω σουτάρει. Έχω βρεί κάπου στο δίκτυο ότι έχει πρόβλημα η Dell και πρέπει να μπείς σε ένα αρχείο και να γράψεις off. Δεν το έκανα αυτό αλλά απλά τα έσβησα από το ρυθμίσεις δικτύου.

Όσον αφορά για πόρτες torrent, πού να τις ανοίξω; Στο router? To torrent κατεβάζει (λογικά αν δεν είχα ανοίξει πόρτες όπως λες, δεν θα έπρεπε να κατεβάζει τίποτα). Κατεβάζει βέβαια με μικρή ταχύτητα, όπως και οι αναβαθμίσεις από τον πιο γρήγορο server (νομίζω otenet είναι). Σύνολο πιάνει 150kb/s

Εκείνο το πρόβλημα με ipv6 είναι πρόβλημα που έχει να κάνει με μερικά router και στο τρόπο που επεξεργάζονται το DNS.
Οπότε η μπακάλικη λύση είναι να απενεργοποιήσεις το IPv6 από το Linux για να μην επηρεάζει τη λειτουργία του router.

Δεν είδα να αναφέρεις το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για torrent. Γενικά σε Linux τα προγράμματα αναφέρουν ταχύτητες σε μορφή KiB/s που είναι Kilobyte per second (οπότε πολλαπλασιάζεις με 8). Οπότε αυτό με παραξενεύει. Το τυπικό πρόγραμμα είναι το Deluge, με ενεργοποίηση του UPnP στις ρυθμίσεις. Και το Vuze έχει UPnP, ωστόσο φαίνεται πιο περίπλοκο.

Για δοκιμή ταχύτητας, δοκίμασε με π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων
wget -c ftp://ftp.ntua.gr/ls-lR.gz
wget -c ftp://147.102.222.211/ls-lR.gz

Εδώ αναφέρει Κ/s που είναι KB/s. Δοκιμάζοντας με IP δεν έχει το πιθανό ζήτημα με προβληματικό router.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 19 Δεκ 2008, 17:46

Πρόγραμμα torrent ανέφερα ότι χρησιμοποιώ το Azureus (έχω την 8.04).

Έβαλα αυτά που μου είπες Σίμο, και η ταχύτητα που εμφάνισε πάλι ήταν 160K/s.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Themis-T » 24 Δεκ 2008, 09:57

Καλημέρα,

Θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα, μιας και έχω επίσης HOL (μόνο Ίντερνετ).
Επειδή είμαι παλιός συνδρομητής της HOL, έχω ακόμη το NetRoute2 της Intracom. Το συγκεκριμένο ρούτερ έχει ως max ταχύτητα τα 8Mbps. Η γραμμή μου (24 Mbps) συγχρονίζεται στα 7000 με 7500 Kbps. Οδηγούς καρτών WiFi + Ethernet δεν χρειάστηκε να ενημερώσω ποτέ.
Δεν θέλω να φανεί σαν κακία, αλλά τα περισσότερα άτομα από την τεχνική υποστήριξη της HOL, πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Θα μπορούσα να παραθέσω πολλές συνομιλίες που είχα μαζί τους, για να καταλάβετε γιατί το λέω αυτό, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.
Με λίγα λόγια:
Οι ταχύτητες σε torrent φτάνουν τα 600 kb/s (και σε Windows αλλά και σε Ubuntu). Αυτό βέβαια με συγκεκριμένες θύρες του ρούτερ ανοιχτές και προσαρμοσμένες ρυθμίσεις.
Παράδειγμα: upload 20 kb/s, download 700 kb/s, μέγιστος αριθμός συνδέσεων ανά torrent 150 (utorrent και Deluge).
Στην περίπτωση των ενημερώσεων για το Ubuntu από τον διακομιστή της Otenet, οι ταχύτητες φτάνουν τα 150 kb/s, ενώ από τον κεντρικό διακομιστή τα 500 kb/s.
Όταν κατεβάζω κάτι από το ftp.ntua.gr οι ταχύτητες είναι επίσης οι ίδιες, γύρω στα 100 kb/s (π.χ. ένα αρχείο ISO μιας διανομής) ενώ από το Softpedia.ro φτάνει τα 500 kb/s για το ίδιο αρχείο.
Σε γενικές γραμμές το πιο κοντινό δεν είναι και το πιο γρήγορο.
Xtreemweb.net - Xtreem hosting and support
Themis-T
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet