Δεν έχω ψάξει ακόμα στο νετ. Θα ξεκινήσω να ψάχνω και θα ενημερώνω εδώ. Απλά αν ξέρει κάποιος, ας βοηθήσει.
Έχω το πακέτο double-play της HOL στα 6Mpbs. Τελευταία παρατήρησα ότι η ταχύτητα που πιάνω στα torrent ήταν 150kb/s. Ακόμα και στις ανανεώσεις μου κατέβαζε με 170kb/s από τον server της Otenet (πιο κοντινός). Παίρνω τηλέφωνο λοιπόν να ρωτήσω. Από την τεχνική υποστήριξη μου λέει το παλικάρι να κάνω το τεστ στο site της HOL. Εκεί βλέπω ότι είχα ταχύτητα 1700kbps ενώ στη σελίδα του router βλέπω ότι κλειδώνει στα 6100kbps. Με στέλνει λοιπόν στις βλάβες. Εκεί το νέο παλικάρι εν ολοίγοις μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους οδηγούς της wi-fi κάρτας και να βάλω οδηγούς για win ώστε να πιάνει ταχύτητα και ίσως να συμβαίνει το ίδιο και σε eth. Το ίδιο πρόβλημα λέει έχει και αυτός στο σπίτι. Υπάρχει θέμα μεταξύ σύνδεσης υπολογιστή και router (τί άλλο θα ακούσουμε. Η πρώτη "δικαιολογία" που έχω ακούσει είναι πόσο μακρυά είναι το router από την μπρίζα στον τοίχο
Μου είπε να ψάξω σαν low data rate ή low data connection στο Help του Ubuntu.
Όταν κάνω κάποιες τέτοιες αλλαγές, να μπώ σε severs ftp.ntua.gr και να κατεβάσω ένα μεγάλο αρχείο.
Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά;