Καλημέρα,
Είμαι νέο μέλος και σχετικά νέος σε linux περιβάλλον.
Έχω ένα DELL Vostro 270 με i3 το οποίο από 11.10 που έρχεται εργοστασιακά το αναβάθμισα σε 12.04 διότι το χρησιμοποιώ ως server και το 11.10 υποστήριζε μόνο παλιές εκδόσεις LAMP και δεν ψηνόμουν να τα βάλω ένα ένα.
Στο 12.04 λοιπόν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσω ένα Fax Modem και συγκεκριμένα USB γιατί δεν θέλω να το ανοίξω να βάλω εσωτερικό και να χάσω την 5ετή εγγύηση της DELL και serial θύρες δεν έχει. Ούτε παράλληλες.
Προσπαθώ εδώ και 2 μέρες λοιπόν να εγκαταστήσω ένα Crypto LINK III 56k usb modem το οποίο χρησιμοποιούσα ως τώρα σε windows χωρίς πρόβλημα. Έχω googleάρει πολλές σελίδες και έχω ακολουθήσει πάρα πολλούς οδηγούς και tutorials αλλά πάντα κάπου σκαλώνει το πράγμα. Είτε το tutorial μου ζητάει να κάνω κάτι το οποίο εγώ δεν ξέρω πως, είτε μου λέει να πάω σε ρυθμίσεις που στην δικιά μου έκδοση δεν υπάρχουν, είτε παρουσιάζεται σφάλμα σε κάποιο από τα βήματα.
Οπότε αναζητώ βοήθεια εδώ ελπίζοντας ότι κάποιος θα με καθοδηγήσει.
Ένα πράγμα το οποίο σίγουρα θα μου ζητηθεί είναι η εκτύπωση το lsusb οπότε και την παραθέτω εκ των προτέρων.
Bus 002 Device 005: ID 047e:2892 Agere Systems, Inc. (Lucent) Systems Soft Modem
Ευχαριστώ προκαταβολικά.