Γεια σε όλους τους ubuntistas!
Σαν κύριο router έχω αυτό που μου έχει ο πάροχος (Forthnet) ένα Huawei EchoLife HG521 το οποία δεν είναι κάποιο φοβερό σε ισχύ router. Δύο δωμάτια πιο πέρα το σήμα πέφτει τραγικά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνδεθώ ασύρματα.
Πριν από κάποια χρόνια ο ISP ήταν η ON, η οποία έδινε το router Pirelli Discus Wireless VoIP AGv1-t Annex A-OT το οποίο μου έχει μείνει. Κατάφερα να φορτώσω τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και να το "πειράξω" λίγο, αλλάζοντας την IP και απενεργοποιώντας τον DHCP ώστε να το χρησιμοποιήσω σαν δεύτερο router στο δωμάτιο.
[img]i.imgur.com/EZpFQCD.jpg[/img]
Ανακάλυψα όμως ότι δεν μπορώ να συνδέσω το δεύτερο router στην τηλεφωνική γραμμή που υπάρχει στο δωμάτιό μου, γιατί όχι μόνο δεν έχω internet από κανένα router αλλά δεν έχω και τηλέφωνο. Αν βέβαια συνδέσω τα δύο router μέσω ενός ethernet τότε έχω πρόσβαση και από τα δύο.
Συνεπώς, νομίζω ότι έχω δύο επιλογές
[list=]Να τρυπήσω έναν τοίχο ώστε να περάσω ένα ethernet καλώδιο από το σαλόνι στο δωμάτιο, να συνδέσω με αυτό τα δύο router ώστε να έχω δυνατό wireless σήμα στο δωμάτιο[/list]
[list=]Να μετατρέψω ένα τηλεφωνικό καλώδιο σε ethernet, το οποίο θα συνδέσει την τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο μου με το δεύτερο router[/list]
Ποια από τις δύο μεθόδους είναι πιο αποδοτική? Το να τρυπήσω τον τοίχο θέλω να το αποφύγω αν γίνεται, γιατί το σπίτι στο οποίο μένω δεν είναι δικό μου. Βέβαια δεν ξέρω αν το σενάριο ethernet over phone cable θα μου περιορίσει την ταχύτητα.
Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη!