2ο ασύρματο router σε οικιακό δίκτυο

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

2ο ασύρματο router σε οικιακό δίκτυο

Δημοσίευσηαπό AAEIV » 05 Οκτ 2013, 12:07

Γεια σε όλους τους ubuntistas!

Σαν κύριο router έχω αυτό που μου έχει ο πάροχος (Forthnet) ένα Huawei EchoLife HG521 το οποία δεν είναι κάποιο φοβερό σε ισχύ router. Δύο δωμάτια πιο πέρα το σήμα πέφτει τραγικά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνδεθώ ασύρματα.

Πριν από κάποια χρόνια ο ISP ήταν η ON, η οποία έδινε το router Pirelli Discus Wireless VoIP AGv1-t Annex A-OT το οποίο μου έχει μείνει. Κατάφερα να φορτώσω τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και να το "πειράξω" λίγο, αλλάζοντας την IP και απενεργοποιώντας τον DHCP ώστε να το χρησιμοποιήσω σαν δεύτερο router στο δωμάτιο.

[img]i.imgur.com/EZpFQCD.jpg[/img]

Ανακάλυψα όμως ότι δεν μπορώ να συνδέσω το δεύτερο router στην τηλεφωνική γραμμή που υπάρχει στο δωμάτιό μου, γιατί όχι μόνο δεν έχω internet από κανένα router αλλά δεν έχω και τηλέφωνο. Αν βέβαια συνδέσω τα δύο router μέσω ενός ethernet τότε έχω πρόσβαση και από τα δύο.

Συνεπώς, νομίζω ότι έχω δύο επιλογές

[list=]Να τρυπήσω έναν τοίχο ώστε να περάσω ένα ethernet καλώδιο από το σαλόνι στο δωμάτιο, να συνδέσω με αυτό τα δύο router ώστε να έχω δυνατό wireless σήμα στο δωμάτιο[/list]
[list=]Να μετατρέψω ένα τηλεφωνικό καλώδιο σε ethernet, το οποίο θα συνδέσει την τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο μου με το δεύτερο router[/list]

Ποια από τις δύο μεθόδους είναι πιο αποδοτική? Το να τρυπήσω τον τοίχο θέλω να το αποφύγω αν γίνεται, γιατί το σπίτι στο οποίο μένω δεν είναι δικό μου. Βέβαια δεν ξέρω αν το σενάριο ethernet over phone cable θα μου περιορίσει την ταχύτητα.

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη!
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 10.04 lucid 64bit (en_US.utf8), Windows Vista, Windows Recovery Environment, Microsoft Windows XP Embedded
3 Intel Core2 Duo CPU T5450 1.66GHz ‖ RAM 3964 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 nVidia G86 [GeForce 8600M GS] [10de:0425] (rev a1)
5 eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02) ⋮ wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02)
AAEIV
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: 2ο ασύρματο router σε οικιακό δίκτυο

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 06 Οκτ 2013, 05:42

Καλησπέρα φίλε. Είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα, πήρα την απόφαση αγόρασα ένα καλώδιο και ένα access point πέρασα το καλώδιο έξω από το δωμάτιο και το access point έκανε τη δουλεία και το σπίτι απέκτησε σήμα σε όλες τις γωνιές. Αυτό για εμένα ήταν η καλύτερη επιλογή μετά την δοκιμή ενός wifi-repeater που απλά ήταν πα*****, η καλύτερη επιλογή γιατί το έκανα μόνος μου, το να μετατρέψω μια τηλεφωνική γραμμή σε ethernet θα χρειαζόταν κάποιο ιδικό και δεν ήθελα να μπω στην φασαρία.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 08 Οκτ 2013, 22:45

AAEIV έγραψε:ethernet over phone cable

Αν ισχύει αυτό που γράφεις, μην το κάνεις.
Τσέκαρε όμως το καλώδιο του τηλεφώνου, κάποιες φορές είναι περασμένο utp αντί για απλό καλώδιο, οπότε αλλάζοντας τα κλιπ το χρησιμοποιείς για ethernet.
Aν καλώς εννόησα συνδέοντας τους δύο ρούτερ μέσω ethernet, χρησιμοποιείς τον δεύτερο σαν access point.
Στην περίπτωση που η γραμμή δεν έχει utp και δεν θες να κάνεις τρύπες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα powerline για να τα συνδέσεις μέσω ethernet. Αν μιλάμε για διαμέρισμα δε θα έχεις πρόβλημα, το έχω δουλέψει και σε μονοκατοικία τριών επιπέδων, από το υπόγειο στον πρώτο όροφο (εντάξει, δεν έπιανε σε όλες τις πρίζες στον πρώτο).
Αυτά που έχει στο Πλαίσιο ξεκινούν από 38 ευρώ και δουλεύουν σίγουρα, στο skroutz είδα και αρκετά φτηνότερα, αλλά δεν έχω άποψη.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 08 Οκτ 2013, 23:25

dim459 έγραψε:Aν καλώς εννόησα συνδέοντας τους δύο ρούτερ μέσω ethernet, χρησιμοποιείς τον δεύτερο σαν access point.
Στην περίπτωση που η γραμμή δεν έχει utp και δεν θες να κάνεις τρύπες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα powerline για να τα συνδέσεις μέσω ethernet. Αν μιλάμε για διαμέρισμα δε θα έχεις πρόβλημα, το έχω δουλέψει και σε μονοκατοικία τριών επιπέδων, από το υπόγειο στον πρώτο όροφο (εντάξει, δεν έπιανε σε όλες τις πρίζες στον πρώτο).
Αυτά που έχει στο Πλαίσιο ξεκινούν από 38 ευρώ και δουλεύουν σίγουρα, στο skroutz είδα και αρκετά φτηνότερα, αλλά δεν έχω άποψη.

+1, το χρησιμοποιώ και εγώ και είναι οκ.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn