ΟΚ, καταρχήν θα πρέπει να περιμένεις πιο εμπεριστατωμένες απαντήσεις, διότι δεν σκαμπάζω και πολλά από δικτύωση, άντε να μοιράσω κανένα φάκελλο και κανένα εκτυπωτή.
Αυτό που ξέρω όμως ότι μέσα στο δίκτυο windows που σου εμφανίζει, μπορείς να δεις οτιδήποτε έχεις ορίσει να μοιράζεται ή να είναι κοινόχρηστο σε κάθε μηχάνημα.
Αν πχ, ορίσεις κάποιο φάκελλο ως shared στο σύστημά σου, θα πρέπει να εμφανισθεί εκεί.
Πχ, στο παρακάτω screenshot που είναι από τον υπολογιστή μου, στο network->windows network, βλέπω αυτόν τον υπολογιστή (οι άλλοι είναι κλειστοί) και αν ανοίξω και αυτό το εικονίδιο, θα φανεί ο printer που έχω ορίσει κοινόχρηστο.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι, οι άλλες συσκευές, στις οποίες φαντάζομαι ότι έχεις κάποιο απευθείας τρόπο πρόσβαση στο intrface τους, έχουν ορισθεί να μοιράζουν κάποια από τα περιεχόμενά τους στο δίκτυο ;
Επίσης αν τρέξεις
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo gedit /etc/samba/smb.conf
θα μπορέσεις να δεις τις ρυθμίσεις samba στον υπολογιστή σου, όπου αλλάζοντας τις τιμές σε yes/no, true/false, αποθήκευση, επανεκκίνηση, μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο πρόσβασης σε ότι διαμοιράζεται στο δίκτυο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.