Πρόβλημα με σύνδεση στο Internet σε ubuntu 10.04

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Πρόβλημα με σύνδεση στο Internet σε ubuntu 10.04

Δημοσίευσηαπό seven » 10 Νοέμ 2013, 18:07

Γεια σας παιδιά!Είμαι νέος χρήστης του ubuntu και έχω ένα θέμα με το internet. Δεν μπορώ να συνδεθώ! ενώ σαν συσκευή βλέπει κανονικά την κάρτα δικτύου μου (κάνοντας lspci -nn σε ένα τερματικό) στη γραμμή εργαλείων δίπλα στο ρολόι μου λέει ότι δεν υπάρχουν συνδέσεις δικτύου. Όλα είναι συνδεδεμένα κανονικά όπως τα είχα και στα windows. Και κάτι ακόμη...έχω παλιά έκδοση του ubuntu (10.04), και θέλω να την αναβαθμίσω. Είναι καλύτερα να κάνω αναβάθμιση ή να κάνω format και να εγκαταστήσω ξανά το λειτουργικό (13.04). Ευχαριστώ....
seven
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με σύνδεση στο Internet σε ubuntu 10.04

Δημοσίευσηαπό leon.vitanos » 10 Νοέμ 2013, 18:22

Η άποψη η δικιά μου

Backup και format βάζωντας την έκδοση των ubuntu που θες (τα 13.10 είναι η πιο καινούρια έκδοση των ubuntu, και τα 12.04 είναι η πιο καινούρια LTS έκδοση)
Άμα και τότε σου παρουσιάζει πρόβλημα το ιντερνετ, υπάρχει κάποιο hardware issue
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλή ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Στοιχεία υπολογιστή θα βάλω στην υπογραφή σε κάτι μέρες ;)
Άβαταρ μέλους
leon.vitanos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 10 Νοέμ 2013, 18:28

Καλώς ήρθες στο forum.

Προτείνω να πάρεις backup τα προσωπικά αρχεία και να κάνεις νέα εγκατάσταση και όχι αναβάθμιση.
Από την 10.04 (που έχει σταματήσει η υποστήριξη) μέχρι τις τρέχουσες υποστηριζόμενες εκδόσεις υπάρχουν πολλές διαφορές (όπως το γραφικό περιβάλλον που άλλαξε στην 11.04).

Οι επιλογές που έχεις είναι:
  • 12.04 LTS (κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012 και θα υποστηρίζεται μέχρι και τον Απρίλιο του 2017)
  • 13.10 (κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013 και θα υποστηρίζεται μέχρι και τον Ιούλιο του 2014)
Η 13.04 που ανέφερες θα λήξει σε 2-3 μήνες.

Τώρα για την κάρτα, δεν έχει νόημα να ζητήσω πληροφορίες μιας και πρόκειται να αλλάξεις έκδοση.
Οι νέες εκδόσεις έχουν νέους πυρήνες και πιθανότατα να λειτουργήσει η κάρτα χωρίς κάποια ενέργεια.

Συνοψίζοντας, επέλεξε ή την 12.04 ή την 13.10 για να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή και δες μετά αν λειτουργεί το internet.

To νήμα μεταφέρθηκε προσωρινά στην ενότητα κατάλληλη ενότητα Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet και αν δεν προκύψει πρόβλημα με την αλλαγή έκδοσης, τότε θα μεταφερθεί στην ενότητα Λειτουργικό Σύστημα.

Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό seven » 10 Νοέμ 2013, 18:39

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση απάντησή σας...Αυτό είναι το καλύτερο νομίζω και εγώ. Θα κάνω backup και θα εγκαταστήσω από την αρχή το λειτουργικό.Καλή συνέχεια!
seven
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet