Καλησπέρα & Χρόνια Πολλά!
Ήθελα μία βοήθεια πάνω σε bluetooth στο 15.10.
Έχω ένα USB bluetooth, το οποίο και συνδέω στο pc. Το βρίσκουν τα 15.10, και με πολλή απλή διαδικασία, το κάνω pair με το κινητό. Κάνω καί τις απαραίτητες 2 ενέργειες που έχω δει μέχρι τώρα ότι πρέπει να γίνουν, για ανταλλαγή αρχείων:
μία εδώ
http://askubuntu.com/questions/131570/h ... -bluetooth
και η άλλη ενέργεια ότι πρέπει να γίνει εγκατάσταση του obexftp. Δίνω, λοιπόν,
sudo apt-get install obexftp και γίνεται επιτυχής εγκατάσταση. Όλα καλά ως εδώ.
Τη στιγμή που γίνεται η σύνδεση κινητού-ubuntu (pc) (αυτό το pair), ακούω απ' τα headphones του υπολογιστή ένα γκλλλλιν-γκλλλλλον (σαν κουδούνι σπιτιού). Είναι, τέλος πάντων, ένας ηχος που δείχνει ότι έχουν συνδεθεί οι δύο συσκευές στα πολυμέσα, και όχι για ανταλλαγή αρχείων. Άλλωστε, αυτό είναι που λέει καί το κινητό στα bluetooth αντιστοιχισμένα:"Χρήση για ήχο πολυμέσων". Εδώ υπάρχει το πρόβλημα. Όταν λέει "Συνδέθηκε με τον ήχο πολυμέσων", εννοεί πως, ότι ήχος παίζει στο κινητό, ακούγεται στα headphones του υπολογιστή. Όπως και δοκίμασα. Έβαλα ένα .mp3 στο κινητό, και το άκουγα από τα headphones τού υπολογιστή, και όχι από το κινητό. Οπότε, αυτό που γίνεται είναι πως, όταν πάω να στείλω αρχείο στο pc, το αρχείο πάει στα headphones. Εδώ είναι, καί η λύση. Πρέπει να δημιουργήσω pair για ανταλλαγή αρχείων, και όχι για πολυμέσα. Φαίνεται πως στο 15.10, η default σύνδεση με κινητό είναι multimedia. Αντίθετα, αυτό που θέλω εγώ, είναι να τα κάνω pair, για να στέλνω αρχεία απ' το κινητό στο ubuntu. Κάτι που, όπως καταλαβαίνετε, δεν γίνεται. Πώς μπορώ να τα κάνω pair για ανταλλαγή αρχείων; Κάποια βοήθεια; Κάποιες εντολές ή κάτι στο GUI?
Αν μού πείτε μήπως υπεύθυνο για αυτή τη σύνδεση είναι το κινητό, δεν είναι. Το κινητό δεν έχει και πολλές ρυθμίσεις επάνω στο bluetooth. Ελάχιστες. Πρόκειται για το SAMSUNG Galaxy Trend Plus GT-S7580. Δεν είναι και κανένα τελευταίο μοντέλο, για να έχει πολλά settings. Τα κοίταξα όλα. Οπότε, μάλλον κάτι πρέπει να ρυθμίσω στο ubuntu, για να κάνω file transfer pair.
Ευχαριστώ!