Ένα μήνυμα που δεν καταλαβαίνω

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Ένα μήνυμα που δεν καταλαβαίνω

Δημοσίευσηαπό malos » 22 Ιουν 2009, 10:49

Καλημέρα.
Εδώ και 2 βδομάδες ( και βάλε ) μου παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα η σύνδεση μου ( internet ).
Π.χ. ήμουν σε ένα θέμα στο forum μας που οι απαντήσεις γέμιζαν 2 σελίδες. Έκανα κλικ στο κουμπάκι της δεύτερης σελίδας και μου εμφανιζόνταν εικόνα
από τη σελίδα του SpeedTouch όπου μου λέει :

Εικόνα

Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές. Όχι μόνο όταν αλάζω σελίδα στο forum. Αλλά όταν ανοίγω και κάτι άλλο σε νέα καρτέλα στον firefox ή απλά όταν πάω να ανοίξω καινούργια σελίδα.

Το εφαρμογάκι που έχουμε στην περοχή ειδοποιήσεων ( του network manager ) μου έβγαζε ένα μύνημα που δεν προλαβαίνεις να το διαβάσεις. ( 2 δευτερόλεπτα κρατάει ). Το έψαχνα στο /var/log αλλά τίποτα !
Τελικά πρόλαβα και το φωτογράφισα :

Εικόνα

( Δεν είμαι σίγουρος ότι το απλετάκι του network manager μου το δείχνει ή άλλη εφαρμογή ).
Είναι αυτό πάνω δεξιά.

Πριν 4 μέρες σκέφτηκα μήπως φταίει ότι κάποια στιγμή επανήλθε το BIOS στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και ήταν enable το " On board LAN devices " .
Πράγματι ήταν. Και είναι καμένη η onboard κάρτα δικτύου μου. Είχα αγοράσει καινούργια και την έβαλα στην PCI .
Το ξαναέκανα disable το onboard καρτελάκι και είχε λυθεί το πρόβλημα νόμιζα.

Χθες και σήμερα μου το ξανάκανε.
Τι είναι αυτό το μύνημα ρε παιδιά ; Και τι λέτε να συμβαίνει ;
Ευχαριστώ.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Ένα μύνημα που δεν καταλαβαίνω

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 22 Ιουν 2009, 12:18

Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι "πέφτει" η σύνδεσή σου. Και σε μένα συμαβαίνει μερικές φορές, και απλά περιμένω να ξαναπιάσει γραμμή το Router, και να συνδεθώ. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Είναι θέμα παρόχου και σταθερότητας..
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Ιουν 2009, 14:05

Από την 2 εικόνα ήδη έχω υποψία τι έχει γίνει για δώσε αποτέλεσμα από
Κώδικας: Επιλογή όλων
cat /etc/hosts
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 22 Ιουν 2009, 15:15

Babis_ECE έγραψε:Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι "πέφτει" η σύνδεσή σου. Και σε μένα συμαβαίνει μερικές φορές, και απλά περιμένω να ξαναπιάσει γραμμή το Router, και να συνδεθώ. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Είναι θέμα παρόχου και σταθερότητας..

Βάση αυτού που σου λέει ο Μπάμπης τσέκαρε κ το λαμπάκι του DSL στο router σου για να σιγουρευτής για τη γραμμή οτι πέφτει και είναι εξωτερικό πρόβλημα..
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 23 Ιουν 2009, 02:38

Μπάμπη και Μητσάκο
πράγματι στο router βλέπω να σβήνει το λαμπάκι του DSL ξαι του internet.
Ρώτησα και ένα φίλο που δουλεύει στον ΟΤΕ ( ο ΟΤΕτζής της παρέας :) ) και μου είπε να δω αν μου έχει γίνει δυάρα η σύνδεση.
Αν ναι , υπάρχει πρόβλημα ! Είναι πάνω από 3 χιλιόμετα το κέντρο ( εδώ που είμαι στη Σαλαμίνα ) και ότι η δυάρα είναι δυσκολότερο να έρθει από την "ενάρα" .
Ο ΟΤΕ λέει έκανε πλέον 2 μέγα τη χαμηλότερη σύνδεση που παρέχει.
Δεν μπόρεσα να το κατανοήσω ! Η σκέψη μου πήγε στο νόμο του Ωμ περί αντίστασης ! Τι λέτε γι αυτό εσείς ;
Αν πάρω λέει τις βλάβες, αυτό που θα μπορέσουν να κάνουνε είναι ότι θα το γυρίσουνε σε ένα μέγα ( Η γνωστή μας " ενάρα " ή καλύτερα " μονάρα " :D ) .

Το θέμα μου όμως παιδιά, είναι πλέον και το μύνημα που μου πέταξε η ubuntu.
Τι διάλο είναι αυτός ο Αβάχης δαίμονας ( avahi daemon ) δεν έχω καταλάβει ! Θυμάμαι μόνο που είχα δει κάπου ότι πρότειναν να απενεργοποιθεί για πιο σβελτάδα στο σύστημα. Το είχα απενεργοποιήσει σε παλιότερες εκδόσεις και μια χαρά ήμουν !

Τι κάνει ρε παιδιά σχετικό με internet αυτός ο δαίμονας ; με δυο λογάκια ;
( Η απάντηση είναι υποχρεωτική !

linuxman μου σου παραθέτω την έξοδο αυτού που μου έδωσες ! ( Την έξοδο !!! Θυμάμαι που το έβλεπα .......... "output" και για μήνες δεν καταλάβαινα τι θα πει !!! Άντε με τα κωλοαγγλικά σας, παλιομορφωμένοι :problem: )
Πριν σου παραθέσω το output ( oh yeah ! ) σου παραθέτω και σένα μία ερώτηση όπου η απάντησή της είναι υποχρεωτική (διαφορετικά προβλέπονται κυρώσεις)

[size=150]Ποιος μου βγάζει αυτό το μύνημα ; Ο gdm; Έχω βάλει κανένα εφαρμογάκι που την αράζει στο tray ; ( βλέπω εδώ ότι στο " Προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών " με δεξί κλικ στο panel έχει ένα " Εργαλείο ειδοποίησης " . Δεν θυμάμαι αν το έχω βάλει. Τώρα που πατάω για να το βάλω .... δεν βλέπω τίποτα ! Ίσως να είναι ρυθμισμένο να φαίνεται μόνο όταν υπάρχει ειδοποίηση ). Και γενικά ... πως ψάχνει σωστά ένας linuxάς τα μυνήματα του συστήματός του ; Όλα στο φάκελο /var/log είναικαι πουθενά αλλού ;

Και τώρα η έξοδος :

Κώδικας: Επιλογή όλων
pal@malos:~$ cat /etc/hosts
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 malos

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
pal@malos:~$

Σας ευχαριστώ όλους συνούμπουντοί μου !!!!
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 23 Ιουν 2009, 10:09

malos έγραψε:Μπάμπη και Μητσάκο
πράγματι στο router βλέπω να σβήνει το λαμπάκι του DSL ξαι του internet.
Ρώτησα και ένα φίλο που δουλεύει στον ΟΤΕ ( ο ΟΤΕτζής της παρέας :) ) και μου είπε να δω αν μου έχει γίνει δυάρα η σύνδεση.
Αν ναι , υπάρχει πρόβλημα ! Είναι πάνω από 3 χιλιόμετα το κέντρο ( εδώ που είμαι στη Σαλαμίνα ) και ότι η δυάρα είναι δυσκολότερο να έρθει από την "ενάρα" .
Ο ΟΤΕ λέει έκανε πλέον 2 μέγα τη χαμηλότερη σύνδεση που παρέχει.
Δεν μπόρεσα να το κατανοήσω ! Η σκέψη μου πήγε στο νόμο του Ωμ περί αντίστασης ! Τι λέτε γι αυτό εσείς ;
Αν πάρω λέει τις βλάβες, αυτό που θα μπορέσουν να κάνουνε είναι ότι θα το γυρίσουνε σε ένα μέγα ( Η γνωστή μας " ενάρα " ή καλύτερα " μονάρα " :D ) .

Το θέμα μου όμως παιδιά, είναι πλέον και το μύνημα που μου πέταξε η ubuntu.
Τι διάλο είναι αυτός ο Αβάχης δαίμονας ( avahi daemon ) δεν έχω καταλάβει ! Θυμάμαι μόνο που είχα δει κάπου ότι πρότειναν να απενεργοποιθεί για πιο σβελτάδα στο σύστημα. Το είχα απενεργοποιήσει σε παλιότερες εκδόσεις και μια χαρά ήμουν !

Σας ευχαριστώ όλους συνούμπουντοί μου !!!!

malos, λογικά η σύνδεσή σου έγινε 2Mbit, μιας και είναι η ελάχιστη δυνατή πλέον ταχύτητα που προσφέρεται.
Το "Η δυάρα είναι δυσκολότερο να έρθει από την 1Mbit" είναι λάθος. Η απόσταση η ίδια είναι, όπως και τα καλώδια-οπτικές ίνες που χρησιμοποιούνται από τον ΟΤΕ. Δεν αλλάζει κάτι άλλο, πέρα από την ταχύτητα που σου επιτρέπει το δίκτυο να συνδεθείς. ;)
Ο νόμος του Ohm δεν έχει απολύτως καμία σχέση! I=V/R ((Ή καλύτερα, I=V/Z)χρησιμοποιείς όταν έχουμε αντίσταση (σύνθετη), τάση, ρεύμα. Δεν "μεγάλωσε" ξαφνικά η "αντίσταση" στην περίπτωσή σου. :)
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μείωση της ταχύτητας πάλι σε 1Μbit, αφού πλέον δεν προσφέρεται. Θα σου συνιστούσα να κάνεις λίγες μέρες υπομονή, μέχρι να "στρώσει" λίγο το θέμα.. Θυμάμαι κι εγώ πριν μειρκά χρόνια που η πρώτη dsl στα 386Kbit, είχε διπλασιαστεί σε 768Κbit, και τις πρώτες μέρες ήταν σαν να έχω την αρχική μου ταχύτητα.
Για τον δαίμονα avahi δες κι εδώ: http://packages.ubuntu.com/dapper/avahi-daemon
"Επιτρέπει στα προγράμματα να δημοσιοποιούν και να ανακαλύπτουν υπηρεσίες και hosts που "τρέχουν" σε ένα τοπικό δίκτυο χωρίς συγκεκριμένες ρυθμίσεις.. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδεθείς σε ένα δίκτυο και στιγμιαία να βρεις εκτυπωτές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αρχεία που μπορείς να δεις, και άλλους χρήστες με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις."
Ελπίζω να βοήθησα
:)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Ένα μήνυμα που δεν καταλαβαίνω

Δημοσίευσηαπό malos » 23 Ιουν 2009, 10:30

Μπάμπη βοήθησες πολύ. Ευχαριστώ.
Θα πω και στον βλάκα τον φίλο μου ότι καλά μου φαινόταν ... σαν να λέει μ...ίες !! :D
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 23 Ιουν 2009, 15:41

malos έγραψε:Μπάμπη βοήθησες πολύ. Ευχαριστώ.
Θα πω και στον βλάκα τον φίλο μου ότι καλά μου φαινόταν ... σαν να λέει μ...ίες !! :D

Εγώ πάντως δεν σε κατάλαβα ?
Έστρωσε τελικά ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 23 Ιουν 2009, 15:46

malos έγραψε:

Προσπάθησα να γράψω 2 λόγια αλλά δεν μπόρεσα καλύτερα από αυτό
έγραψε:Avahi is a fully LGPL framework for Multicast DNS Service Discovery. It allows programs to publish and discover services and hosts running on a local network with no specific configuration. For example you can plug into a network and instantly find printers to print to, files to look at and people to talk to.

Αναφορά
http://packages.debian.org/sid/avahi-daemon
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 23 Ιουν 2009, 18:43

Ευχαριστώ όλους παιδιά.

@linuxman αυτό που λέω για το φίλο μου, εννοώ γι αυτό που είπε ότι έρχεται πιο δύσκολα η δυάρα όταν διανύει 5 χιλιόμετρα σύρμα, από ότι η 1 μέγα όταν
διανύει κι αυτή 5 χιλιόμετρα σύρμα.
Αν έφτιαξε ; Θα δούμε ! Σήμερα λέει η γυναίκα μου δεν παρουσίασε πρόβλημα όλη τη μέρα ( Ναι ! Εγώ δουλεύω κι αυτή καθεται στο internet :D ).
Ίσως να είναι αυτό που λέει ο Μπάμπης. Ότι δηλαδή επειδή είναι πρόσφατη η αναβάθμιση σε 2 μέγα ( από τον ΟΤΕ ) , τις πρώτες μέρες μας παιδεύει λόγο !

Όσο για το μύνημα πάνω δεξιά ... δεν ξέρω αν είναι συνέπεια του ότι έχει προβλήματα η σύνδεση από εξωτερική αιτία. Μπορεί να είναι και σύμπτωση ! Δεν ξέρω.
Πριν μέρες νόμιζα ότι είναι η καμένη κάρτα δικτύου ( on board ) που έγινε enable κάποια στιγμή κατά λάθος. Και ότι "τσακωνότανε" με την καινούργια κάρτα που αγόρασα ( PCI συνδεδεμένη).

Το μύνημα τι σημαίνει ξέρεις ;
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο