Αν εξαιρέσουμε δυο-τρία πακέτα που κατέβασα και ένα update που έκανε αυτόματα, δεν έκανα τίποτε άλλο
που να δικαιολογεί το "κόλλημα" που ξαφνικά άρχισε να τρώει η ιντερνετική σύνδεση.
Μέχρι τώρα (εδώ και ένα μήνα δηλαδή), είχα τις ίδιες ταχύτητες που έχω και στα παράθυρα,
και χωρίς να έχω πειράξει τον Firefox. Μια χαρά έτρεχε η 8Mbit που έχω.
Από χτες όμως κολλάει στην κυριολεξία και μου θύμησε τις παλιές ημέρες του ISDN.
Στα πιο κάτω screenshots, το αριστερό είναι με το Ubuntu και το δεξί με τα παράθυρα.

Όπως βλέπετε όταν είμαι σε Ubuntu δεν πιάνω παρά 1.39 Mb/s, ενώ στα παράθυρα ανεβαίνει στα 7.00 Mb/s
που είναι άριστο για 8/384 σύνδεση. Πριν συμβεί το "κάτι", τα ίδια και καλύτερα (7.2 Mb/s) έπιανα και στο Ubuntu.
Αλλά ακόμη και αυτό το 1.39 Mb/s, δείχνει ψεύτικο, αφού για ν' ανοίξει ακόμη και μια ελαφριά
ιστοσελίδα, χρειάζεται πάνω από 30 δευτερόλεπτα! για να μην πω για το upload.
Σε σχέση με τους επεξεργαστές και τις διεργασίες τώρα και με μόνη ενεργή διεργασία τον Firefox,
στα παράθυρα ο task manager δίνει απασχόληση 2/CPU από 4 - 8%,
ενώ στο Ubuntu δίνει για τις 2/CPU από 45 - 78% (δεν πέφτει ποτέ κάτω από 45%!!!),
ενώ χρησιμοποιεί το 12% από την συνολική 4GB RAM και καθόλου SWAP.
Ακόμα και όταν ανοίγεις κάποια ιστοσελίδα, η απασχόληση των 2 CPU δεν αλλάζει καθόλου,
εν αντιθέσει με τα Windows όπου εκεί η απασχόληση των CPUs ακολουθούσε φυσιολογικά.
Στο ιστορικό δικτύου, δεν παρατηρείται δραστηριότητα, όταν το συστημα είναι idle.
Βέβαια μπορώ να κάνω επανεγκατάσταση, αλλά λέω μήπως ξέρει κανείς κάτι, ή μπορέσει να βρει τι έφταιξε,
ώστε να το έχουμε στα υπ' όψιν.