Πρόβλημα σύνδεσης με ConnX modem/router

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Πρόβλημα σύνδεσης με ConnX modem/router

Δημοσίευσηαπό Orfeas80 » 21 Οκτ 2009, 17:15

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ. ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΣΥΝΔΕΣΗ CONN-X ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΟ ROUTER ΜΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ UBUNTU 9.04 ΚΑΙ ΤΟ PC ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ LG E500. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ :(
Τελευταία επεξεργασία από simosx και 21 Οκτ 2009, 17:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διόρθωσα τον τίτλο
Orfeas80
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 21 Οκτ 2009, 17:22

Γεια σου φιλε μου και καλως μας ηρθες καταρχας!
Διαβασε εδω Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
και κανε επεξεργασια το μυνημα σου και γραψε με μικρα
Επισης κανε επεξεργασια και τον τιτλο, για να καταλαβουνε ολοι πιο ειναι το προβλημα σου και να σε βοηθησουνε! :thumbup:

Τωρα για το προβλημα σου δες το δευτερο βιντεο εδω viewtopic.php?f=9&t=895
και κανε τις ρυθμισεις που εχει,
και πες μας αν εισαι ok μετα απο αυτο! :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα σύνδεσης με ConnX modem/router

Δημοσίευσηαπό Orfeas80 » 21 Οκτ 2009, 17:46

Δυστύχως το link στο βιντεο που μου λές δεν λειτουργεί. Βασικά για να γίνω πιο συγκεκριμένος προσπαθω να εγκαταστήσω το conn-x από το cd που υπήρχε στη συσκευασία (sagem1201/1241 v2) τρέχοντας το .exe μεσω του wine. η διαδικασία προχωρά κανόνικα, δίνω τους κωδικούς αλλα μετά απο εκεί ο υπολογιστής μου δεν μπόρει να ¨δει¨ το router για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. ενναλακτικα προσπαθω να το ρυθμισω μεσω του firefox με τον ακόλουθο τρόπο: δίνω στην γραμμη διευθύνσεων το http://192.168.1.1. και με βγαζει στις ρυθμίσεις του router. ως εδω καλα. μου ζητάει κωδικό και δίνω ως όνομα χρήστη το admin και ως password το admin password που υπαρχει στην κάτω πλευρα του router μου. Εδώ ειναι και το πρόβλημα γιατι ενώ θα επρεπε μετά απο αυτο να μπαίνω στις ρυθμίσεις, ο υπολογιστης μου ξαναζητάει τους κωδικους!!! όσες φορες και να τους δώσω γίνεται το ίδιο! φοβάμαι οτι δεν έχω ρυθμίσει κάτι σωστα (κάτι με την IP ίσως????) αλλα οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες και απο εδώ κι έπειτα γλαρώνω πραγματκα. μπορείτε να με βοηθήσετε?
Orfeas80
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 21 Οκτ 2009, 18:18

Πηρες ενα τηλ στο 1242 που ειναι του ΟΤΕ?
Παρε εκει τηλ κ θα σε βοηθησουν...
Υπαρχει ενα μικρο προβλημα το οποιο βεβαια δεν θα σε επηρεασει πιστευω...Δεν ξερουν απο linux!
Οποτε προτεινω να κανεις την προσπαθεια!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 21 Οκτ 2009, 18:35

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 02:59, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 21 Οκτ 2009, 18:43

Εχω το ιδιο modem...Δεν εκανα καμια εγκατασταση...
Ανοιγεις τον firefox->βαζεις το 192.168.χ.χ (ip) -> κατω απο το ρουτερ εχει ενα κωδικο (πχ qdgt3456)
Βαζεις τον κωδικο κ μετα πρεπει να εισαι μεσα στο ρουτερ...Απο εκει μπορεις να ρυθμισεις τα παντα...
Αρκει να ξερεις λιγακι... :mrgreen:
Παντος αν παρεις τηλ εκει που σου ειπα πιστευω θα κανεις δουλεια...

Off topic:
Κατω απο το router πρεπει να υπαρχει ενας 24ψηφιος κωδικος ο οποιος ειναι ο τρεχον κωδικος σου αν ειναι ασυρματο!

Επαναλαμβανω οτι εγω δεν εκανα ποτε εγκατασταση το router μου ουτε στον σταθερο ουτε στο λαπτοπ...
Το ειχα κανει πριν 2 χρονια στα windows που ειχα κ πλεον δεν υπαρχουν καν!!!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 21 Οκτ 2009, 18:44

Orfeas80 έγραψε:Δυστύχως το link στο βιντεο που μου λές δεν λειτουργεί.

Το βιντεο μια χαρα παιζει..... :think:
http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/ubuntu8.04first-steps.ogg
Μεσα στο βιντεο λεει πως να ρυθμισεις το δυκτιο σου..... :thumbup:

Orfeas80 έγραψε:Βασικά για να γίνω πιο συγκεκριμένος προσπαθω να εγκαταστήσω το conn-x από το cd που υπήρχε στη συσκευασία (sagem1201/1241 v2) τρέχοντας το .exe μεσω του wine. η διαδικασία προχωρά κανόνικα, δίνω τους κωδικούς αλλα μετά απο εκεί ο υπολογιστής μου δεν μπόρει να ¨δει¨ το router για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. ενναλακτικα προσπαθω να το ρυθμισω μεσω του firefox με τον ακόλουθο τρόπο: δίνω στην γραμμη διευθύνσεων το http://192.168.1.1. και με βγαζει στις ρυθμίσεις του router. ως εδω καλα. μου ζητάει κωδικό και δίνω ως όνομα χρήστη το admin και ως password το admin password που υπαρχει στην κάτω πλευρα του router μου. Εδώ ειναι και το πρόβλημα γιατι ενώ θα επρεπε μετά απο αυτο να μπαίνω στις ρυθμίσεις, ο υπολογιστης μου ξαναζητάει τους κωδικους!!! όσες φορες και να τους δώσω γίνεται το ίδιο! φοβάμαι οτι δεν έχω ρυθμίσει κάτι σωστα (κάτι με την IP ίσως????) αλλα οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες και απο εδώ κι έπειτα γλαρώνω πραγματκα. μπορείτε να με βοηθήσετε?

Οχι!! :idea:
Ειναι λαθος αυτος ο τροπος που πρασπαθεις να κανεις!!
Οχι μεσα απο wine! :idea:
Προσπαθησε να δεις το βιντεο, αν δεν μπορεις πες να σου το ανεβασω καπου και να το κατεβασεις! :thumbup:
Κανε και τη λυση με το τηλ. αν θελεις....
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Orfeas80 » 21 Οκτ 2009, 19:32

Alexandros_ έγραψε:Εχω το ιδιο modem...Δεν εκανα καμια εγκατασταση...
Ανοιγεις τον firefox->βαζεις το 192.168.χ.χ (ip) -> κατω απο το ρουτερ εχει ενα κωδικο (πχ qdgt3456)
Βαζεις τον κωδικο κ μετα πρεπει να εισαι μεσα στο ρουτερ...Απο εκει μπορεις να ρυθμισεις τα παντα...
Αρκει να ξερεις λιγακι... :mrgreen:
Παντος αν παρεις τηλ εκει που σου ειπα πιστευω θα κανεις δουλεια...

Off topic:
Κατω απο το router πρεπει να υπαρχει ενας 24ψηφιος κωδικος ο οποιος ειναι ο τρεχον κωδικος σου αν ειναι ασυρματο!

Επαναλαμβανω οτι εγω δεν εκανα ποτε εγκατασταση το router μου ουτε στον σταθερο ουτε στο λαπτοπ...
Το ειχα κανει πριν 2 χρονια στα windows που ειχα κ πλεον δεν υπαρχουν καν!!!

Λοιπόν μπαίνω στις ρυθμίσεις του router αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. έχει δίαφορες επιλογές, δεν ξέρω ποιες να επιλέξω (είμαι αλήθεια τοοοοοοοσο άσχετος).... έκανα κάποιες δοκιμές αλλα μου λεει το εξής: waiting for ISP και φυσικα δεν συνδέεται :(
για το 1242 το προσπάθησα απο κινητο... πρέπει ομως να παρω από σταθερό απ'ότι κατάλαβα.... και δεν έχω συσκευη :(
Αν μπόρεις να με κατευθύνεις για τις ρυθμίσεις θα με υποχρεώσεις. Διαφορετικά θα βρω ενα τροπο να πάρω στο 1242. όπως και να χει σε ευχαριστω για τη βοήθεια και εσένα και όλους τους υπόλοιπους που μπήκαν στον κόπο να απαντησουν
Orfeas80
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 21 Οκτ 2009, 19:59

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 03:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Orfeas80 » 21 Οκτ 2009, 21:14

Hephaestus: Σ'ευχαριστω παρα πολυ, έβαλα τις ρυθμίσεις που μου είπες και όλα λειτουργούν τέλεια. και πάλι ευχαρστώ κι εσένα και όλους τους άλλους φίλους .
Orfeas80
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet