Καλημέρα!
Έχω εγκαταστήσει Ubuntu 9.10 64bit. Όλα ΟΚ, μέχρι που άλλαξα το router μου επειδή το παλιό κάηκε! Χρησιμοποιώ static IP's για το WLAN μου, οι οποίες είναι διαφορετικές από του παλιού router. Στο παλιό είχα μορφή 192.168.0.χ ενώ τώρα 192.168.1.χ
Το παράξενο είναι ότι ενώ στο ασύρματο συνδέομαι κανονικότατα, όταν πάω να μπω στο internet, αναγνωρίζονται οι σελίδες αλλά δεν ανοίγουν καθόλου. Δηλαδή στη γραμμή τίτλων βλέπω το όνομα της σελίδας αλλά όταν πάει να φέρει περιεχόμενο, κάνει πολλή ώρα και γίνεται time-out.
Έκανα ping διάφορες διευθύνσεις (π.χ. www.google.com) και βγαίνει επιτυχές! Επίσης, ενώ κάνω ping και στα αποθετήρια του Ubuntu, έχω 100% επιτυχία, αλλά δε μπορώ να εγκαταστήσω κανένα πακέτο, γιατί πάλι πέφτω σε time-out.
Πιστεύω ότι κάτι γίνεται με τις εσωτερικές IP μου, αλλά επειδή είμαι σχετικά νέος στο Linux, δεν ξέρω πού να κοιτάξω...
Αν υπάρχει καμιά ιδέα για να ξεπεράσω το πρόβλημα, θα ήμουν ευγνώμων!
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!