Πρόβλημα με NAS

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

Πρόβλημα με NAS

Δημοσίευσηαπό hxm » 26 Ιαν 2010, 11:58

Καλημέρα παιδία

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το NAS μου.
Πιο συγκεκριμένα έχω συνδέσει ασύρματα ένα Fantec Media Player με το Router μου. Η σύνδεση γίνεται χωρίς προβλήματα και έχω πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω του ΝΑΣ (π.χ. internet radio ή στους shared folders του δικτύου).
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στα αρχεία του ΝΑΣ απο άλλο υπολογιστή (Linux ή Win). Μπορώ βεβαίως να το pingάρω κανονικά.
Δοκίμασα και με απενεργοποιημένα τα Firewall (σε υπολογιστή και router) παρολαυτά είναι σαν να μην βρίσκεται στο δίκτυο ή σαν να είναι κρυφός. Με τους άλλους υπολογιστές στο δίκτυο δεν αντιμετωπίζω πρόβληματα.
Τη βοηθεία σας άνθρωποι.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
hxm
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με NAS

Δημοσίευσηαπό vista killer » 26 Ιαν 2010, 14:19

Καταρχήν πρέπει να βρεις τι ip έχει ο nas στο δύκτιο σου. Αυτό μπορείς εύκολα να το δεις μέσω του router. Μετά θα πρέπει να πάρεις αυτή την ip και να την δώσεις στον filemanager με smb η nfs. Μπορείς να το έχεις και μόνιμα mount σε κάποιο φάκελοσ το home σου με μια καταχώρηση στο fstab αλλά ας δουμε πρώτα αν βλέπεις τα αρχεία μέσω file manager.
Για τον media player λογικά αν έχει το μενού του δύκτια θα πρέπει να σου εμφανίζει και το nas.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hxm » 27 Ιαν 2010, 18:33

Στο μενού του ΝΑΣ βλέπω τη διεύθυνση ΙΡ (192.168.1.3) παρόλαυτα στο ρούτερ στο DHCP client list δεν αναγνωρίζεται ο ΝΑΣ (οι υπολειποι υπολογιστές αναγνωρίζονται). Επίσης μέσω του ΝΑΣ έχω πρόσβασει στα κοινοχρηστα αρχεία του δικτύου και τα παίζει κίολας (π.χ. ένα αρχείο μουσικής ή ταινίας).... Προσπάθησα και με απενεργοποιημένο το DHCP και στατική ΙΡ, χωρίς αποτέλεσμα όμως...Καμία ιδέα...

ΥΓ ο δίσκος δεν γίνεται mount σε fstab kai mtab αφου δεν έχω πρόσβαση στην ΙΡ. Παρολαυτα το ping γινεται κανονικά....
hxm
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό black.sheep » 31 Ιαν 2010, 03:18

είναι πιθανόν ο NAS να σε εμποδίζει γιατί έχει περασμένες κάποιες επιτρεπόμενες ΙΡ στο λειτουργικό του.
Θα το δεις αυτό στο γραφικό του περιβάλλον.
There's always one crazy motherfucker in the family
Άβαταρ μέλους
black.sheep
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet