encrypted εγκατάσταση σε εξωτερικό δίσκο usb

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

encrypted εγκατάσταση σε εξωτερικό δίσκο usb

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 04 Οκτ 2008, 11:49

Δοκίμασα λοιπόν να εγκαταστήσω το ubuntu με full disk encryption σε έναν εξωτερικό δίσκο usb.

Χρησιμοποίησα το ίδιο alternate cd με το οποίο είχα κάνει την εγκατάσταση στο laptop και ακριβώς την ίδια διαδικασία (τον τυφλοσούρτη δλδ)!

Αν και φάνηκε να εγκαθίσταται κανονικά (και προς μεγάλη μου χαρά δεν πείραξε το ήδη υπάρχον GRUB!!! :D :D :D ), όταν προσπάθησα να το τρέξω, έλαβα το πτηνό. :evil: :evil: :(

Συγκεκριμένα, αφού φορτώσει η αρχική οθόνη του ubuntu, δεν μου ζητάει κάποιο password και μετά πηγαίνει σε μία οθόνη όπου γράφει:

Busybox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5 5ubuntu 12) Built-in Shell (ash)
Enter 'help' for a list of built in commands

(initramfs)

Έκανα την εγκατάσταση τρεις φορές μήπως και είχε πάει κάτι στραβά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το cd είναι βέβαιο ότι λειτουργεί γιατί το έχω χρησιμοποιήσει ήδη.

Τι κάνω λάθος;
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: encrypted εγκατάσταση σε εξωτερικό δίσκο usb

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 08 Οκτ 2008, 11:14

Επιχείρησα να κάνω την συγκεκριμένη εγκατάσταση και με άλλο "how to", επίσης με το alternate cd των 64bit καθώς και σε usb stick.

Ανεξάρτητα όμως από το ποια μέθοδο ή δισκάκι ή αποθηκευτικό μέσο χρησιμοποίησα, το σύστημα δεν λειτουργεί (απλώς στην περίπτωση των 64bit βγάζει διαφορετικό μήνυμα "λάθους").

Υποθέτω λοιπόν ότι πρόκειται για κάποιο bug (εκτός και αν φταίει ο υπολογιστής μου). Υπάρχει κάποιο site στο οποίο θα μπορούσαμε να το αναφέρουμε ώστε να διορθωθεί σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις;
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα