από pape » 23 Νοέμ 2010, 04:21
Καλησπερα παιδια! Ειμαι νεος χρηστης Linux και οσο να ναι εχω καποιες δυσκολιες.. Θα ηθελα αν μπορουσατε να μου δινατε καποια ιδεα σε ενα προβλημα που εχω.Εχω να δημιουργησω ενα script που η κυρια λειτουργια του ειναι η παρακατω: Ο χρήστης θα μπορεί να καθορίσει τον τρέχοντα κατάλογο. Αυτόματα θα εμφανίζεται η λίστα με τα αρχεία του καταλόγου όπου θα φαίνονται αναλυτικά και τα δικαιώματα των αρχείων. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ένα αρχείο ή κατάλογο για να εμφανίσει αναλυτικά και περιγραφικά τα δικαιώματα του αρχείου ή του καταλόγου αυτού. Επίσης θα μπορεί να επιλέξει ένα ή περισσότερα αρχεία ή και καταλόγους και να αλλάξει (να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάποιο δικαίωμα). Στα δικαιώματα που θα μπορεί να μεταβάλλει ο χρήστης περιλαμβάνονται και τα επιπλέον δικαιώματα εκτέλεσης t και s.
Τέλος ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει αρχεία ή καταλόγους και να αλλάξει τον ιδιοκτήτη του αρχείου ή του καταλόγου.
Μεχρι στιγμης αυτο που εχω κανει ειναι να ελεγχω αν ο καταλογος που δινεται ειναι σωστος και αναλογα βγαζει καποιο μηνυμα με echo και το ιδιο αν το αρχειο ειναι εγκυρο. Για να εμφανισω σε λιστα τ αρχεια πρεπει να χρησιμοποιησω καποια for η απλα με την ls -l
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Μετριος ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικά ⇛1)Ubuntu 10.10 64-bit, )Windows Χp
Προδιαγραφές ⇛ AMD ATHLON 64bit │2GB │NVIDIA GEFORCE 7300 │ SONY LCD 19" 1280x1024 (4:3).