ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ UBUNTU 10.04

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ UBUNTU 10.04

Δημοσίευσηαπό tahmatz » 21 Ιουν 2010, 19:35

Χαιρετώ την κοινότητα Ubuntu!

Πριν μια εβδομάδα προσπάθησα να εγκαταστήσω το Ubuntu 10.04 σε 2 υπολογιστές. Στον πρώτο (παλαιός) εγκαταστάθηκε και λειτουργεί περίφημα. Στον δεύτερο όμως, που είναι καινούργιος και χρησιμοποιώ περισσότερο, υπάρχει πρόβλημα.

Έχω δύο σκληρούς δίσκους (C 500 GB & D 1TB). Αρχικά εγκατέστησα το Ubuntu 10.04 με cd στο C παράλληλα με τα windows xp professional (Service Pack 3) και ενώ αρχικά το Ubuntu 10.04 εγκαταστάθηκε, στη συνέχεια παρουσιάσε 2 προβλήματα:

1) βγάζει ένα μήνυμα "Επικείμενη Καταστροφή Δίσκου" και για τους δύο δίσκους μου C & D
2) ξαφνικά κάνει reboot και ξεκινά με τεράστια ανάλυση οθόνης βγάζοντας πάνω δεξιά ένα μήνυμα για drivers

Υποθέτω ότι η κάρτα γραφικών με την μητρική κάρτα χρειάζονται ειδικούς drivers για το Ubuntu 10.04 οπότε κατεβάζω τους σχετικούς drivers από το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu αλλά η υψηλή ανάλυση παραμένει. Συχνά το μηχάνημα κολλάει όταν έχω τον Firefox ανοιχτό ή όταν εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα. Επιπλεόν παραμένει και το μήνυμα επικείμενης καταστροφής των δίσκων.

Κάνω format όλο τον υπολογιστή, εγκαθιστώ ξανά τα windows xp και προσπαθώ να εγκαταστήσω το Ubuntu 10.04 με το wubi, το οποίο φαίνεται ότι εγκαταστάθηκε σωστά, μου ζητά να κάνω reboot αλλά δεν εμφανίζεται η μαύρη οθόνη επιλογής λειτουργικού συστήματος και φορτώνονται πάλι τα windows!

Έλεος!

Πήρα το κατσαβίδι και άνοιξα το κουτί αλλά οι συνδέσεις μου φαίνονται σωστές. Λογικά το wubi θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά.

Τι μπορεί να φταίει;

Θα εκτιμούσα κάθε δυνατή βοήθεια.

Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μου είναι:
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300@2.50GHz, 3.00GB RAM
Η κάρτα γραφικών είναι NVIDIA GeForce GT 220 (1024 ΜΒ)
Η μητρική είναι Gigabyte Intel AGTL+ 64-bit 1000 MHZ 8000 MB/s

Ευχαριστώ
tahmatz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ UBUNTU 10.04

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 21 Ιουν 2010, 19:49

Με wubi προσπαθεις να κανεις εγκατασταση;
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 21 Ιουν 2010, 20:04

To wubi είναι εικονική εγκατάσταση όχι κανονική.
Λογικό είναι να σου βγάζει πολλά προβλήματα, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα δύο λειτουργικά Linux και XP.
Υ.Γ. φτιάξε την υπογραφή σου σε παρακαλώ. :thumbup:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 21 Ιουν 2010, 20:13

tahmatz έγραψε:Έχω δύο σκληρούς δίσκους (C 500 GB & D 1TB). Αρχικά εγκατέστησα το Ubuntu 10.04 με cd στο C παράλληλα με τα windows xp professional (Service Pack 3) και ενώ αρχικά το Ubuntu 10.04 εγκαταστάθηκε, στη συνέχεια παρουσιάσε 2 προβλήματα:
Θέλεις εγκατάσταση των λειτουργικών σε διαφορετικούς δίσκους ή dual boot στο C; Υπάρχουν οδηγοί αν ψάξεις για μία κανονική εγκατάσταση dual boot ακόμα και αν θες σε ξεχωριστούς σκληρούς τα XP και το ubuntu
tahmatz έγραψε:2) ξαφνικά κάνει reboot και ξεκινά με τεράστια ανάλυση οθόνης βγάζοντας πάνω δεξιά ένα μήνυμα για drivers
Υποθέτω ότι η κάρτα γραφικών με την μητρική κάρτα χρειάζονται ειδικούς drivers για το Ubuntu 10.04 οπότε κατεβάζω τους σχετικούς drivers από το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu αλλά η υψηλή ανάλυση παραμένει. Συχνά το μηχάνημα κολλάει όταν έχω τον Firefox ανοιχτό ή όταν εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα. Επιπλεόν παραμένει και το μήνυμα επικείμενης καταστροφής των δίσκων.
Για αρχή ας μη βάζουμε drivers, ας αφήσουμε ότι βάζει το σύστημα να δούμε τι γίνεται και μετά βλέπουμε το πρόβλημα με την ανάλυση.
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tahmatz » 21 Ιουν 2010, 20:21

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις σύντομες απαντήσεις.

1) Ναι, θα ήθελα dual boot στο C. Θα εκτιμούσα αν μπορούσες να μου υποδείξεις οδηγούς εγκατάστασης, ειδάλλως θα σβήσω τα xp

2) Επειδή είμαι καινούργιος και άσχετος, πως μπορώ να φτιάξω την υπογραφή;

Ευχαριστώ
tahmatz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 21 Ιουν 2010, 20:36

tahmatz έγραψε:2) Επειδή είμαι καινούργιος και άσχετος, πως μπορώ να φτιάξω την υπογραφή;

δες εδώ για υπογραφή και εδώ για πολλά και διάφορες απορίες που πιθανόν να έχεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tahmatz » 22 Ιουν 2010, 00:46

Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτε. Εξακολουθεί να μην γίνεται η εγκατάσταση.
Το Ubuntu εξακολουθεί να μου ζητάει να διαγράψω τελείως τα xp και εξακολουθώ να λαμβάνω το ίδιο μήνυμα Imminent Disk Failure
Η ανάλυση είναι χαμηλή (τα γράμματα είναι τεράστια) και το pc κολλάει.
Έβαλα ξανά τα xp και προσπαθώ να βρω μια λύση...

Γνώσεις ⇛ Linux: Καθόλου┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Microsoft Windows XP Professional σε OEM Desktop | Τροπος εγκαταστασης XP CD
Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel Pentium III Xeon @ 2.5GHz │ RAM 3GB │NVIDIA GeForce GT 220 │ Μητρικη: Gigabyte DDS
WiFi: Όχι │ Κάρτα Bluetooth: Όχι │ Κάρτα Ήχου: HD Intel │ Αναλυση Οθονης: 1280Χ800
tahmatz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 22 Ιουν 2010, 00:55

τα xp είναι ενσωματωμένα με το service pack ή ξεχωριστό cd?
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim137 » 22 Ιουν 2010, 00:57

δες αυτό http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=455
και πες μας σε ποιο σημείο κολλάς!
Γνώσεις ⇛GNU/Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος┃ Αγγλικά: Σκράπας
Ubuntu 12.04 (el_GR.UTF-8),
Intel Atom CPU D525 1.80GHz ‖ RAM 3945 MiB ‖ Intel D525MW -
Intel N10 Family Integrated Graphics Controller [8086:a001] (rev 02)
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
jim137
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jim137
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tahmatz » 24 Ιουν 2010, 16:33

Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά η εγκατάσταση με παίδεψε πολύ αυτές τις μέρες και απογοητεύτηκα αρκετα.
Θα προσπαθήσω να είμαι σαφής.

Διάβασα τα σχετικά post και ακολούθησα τις οδηγίες.
Συγκεκριμένα.

Έκανα boot από το cd του Ubuntu (έγραψα την εικόνα του ubuntu με το nero σε dvd με την πιο χαμηλή ταχύτητα). Προηγουμένως, θα πρέπει να πω ότι έκανα έλεγχο του συστήματος με το Ultimate Boot CD, την έκδοση 5, και δεν έδειξε κανένα πρόβλημα.

Συνεχίζω, λοιπόν, την εγκατάσταση και του Ubuntu και μου βγάζει το μήνυμα:

"The installer encountered an unrecoverable error.
A desktop session will no be run so thta you may
investigate the problem or try installing again."

Μετά η οθόνη μαυρίζει και πολύ γρήγορα βάζει ένα μήνυμα checking battery και μετά εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας.

Στην επιφάνεια εργασίας πάνω αριστερα έχει έναν φάκελο Examples και ακριβώς από κάτω ένα εικονίδιο σκληρού δίσκου Install Ubuntu 10.04 LTS

Αμέσως εμφανίζεται μία καρτέλα με τίτλο gdu-notifixation-daemon η οποία έχει το εξής μήνυμα:

"A hard disk may be failing. One or more hard disks
report health problems. Click the icon to get more information"

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο, εμφανίζονται οι δύο σκληροί μου δίσκοι:

1.0 TB Hard Disk - ATA WDC WD1001FALS-75J780
Disk Failure is Imminent
500 GB Hard Disk - ATA WDC WD5001AALS-00L3B2
Disk Failure is Imminent

Και οι δύο δίσκοι μου είναι Western Digital και μου κάνει εντύπωση η ένδειξη ΑΤΑ, γιατί έχω σύνδεση SATA

Στο σημείο αυτό εάν προσπαθήσω να μπω στο internet το pc κολλάει

Κάνω κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης του Ubuntu και μου βγάζει τα προβλεπόμενα βήματα

Βήμα 1-7 Επιλογή Γλώσσας => Ελληνικά
Βήμα 2-7 Ζώνη Ώρας
Βήμα 3-7 Επιλέξτε μόνοι σας => Ελληνικά => Ελλάδα - Πολυτονικά (εδώ ο υπολογιστής αργεί πολύ)
Βήμα 4-7 Παίρνω την καρτέλα με το μήνυμα: "Ο υπολογιστής αυτός έχει εγκατεστημένο Microsoft XP Professional.
Που θέλετε να εγκαταστήσετε το Ubuntu 10.04 LTS;
* Εγκαταστήστε το παράλληλα, με μεταξύ τους επιλογή σε κάθε εκκίνηση
* Διαγραφή και χρήση ολόκληρου του δίσκου
* Ορίστε διαμερίσματα χειροκίνητα (για προχωρημένους)"
Επιλέγω την διαγραφή και χρήση ολόκληρου του δίσκου στο SCSI1 (0,0,0) (sda) - 500.1GB ATA WDC WD5001AAALS-0
Βήμα 5-7 Περνάω τα στοιχεία μου, επιλέγω password και Αυτόματη είσοδος χρήστη
Βήμα 7-7 (περνάει κατευθείαν στο βήμα αυτό, δεν βγάζει 6-7) και βγάζει την καρτέλα με το μήνυμα: "Έχουν αλλάξει οι πίνακες
διαμέρισης των ακόλουθων συσκευών: SCSI1 (0,0,0) (sda). Πρόκειται να διαμορφωθούν οι ακόλουθες κατατμήσεις
Κατάτμηση αριθμ. 1 της συσκευής SCSI1 ως ext4
Κατάτμηση αριθμ. 1 της συσκευής SCSI1 ως swap"

Πατάω Μπροστά και αρχίζει η εγκατάσταση

Μόλις φτάσει στο 5% βγάζει το μήνυμα:

"Απέτυχε η προσπάθεια προσάρτησης του συστήματος αρχείων τύπου swap από το SCSI 1 (0,0,0), κατάτμηση αριθμ. 5 (sda) στο none. Μπορείτε να συνεχίσετε την διαμέριση από το menu διαμέρισης" και μετά η επιλογή Επιστροφή - Συνέχεια

Είτε πατήσω Επιστροφή είτε Συνέχεια με βγάζει στο Βήμα 5-7

Και μπαίνω διαρκώς σε ένα loop από το Βήμα 5-7 μέχρι το το 5% της εγκατάστασης κ.ο.κ.

Έχω και ένα βιβλίο Linux και προσπάθησα να κάνω χειροκίνητα διαμερίσματα, αλλά δεν τα κατάφερα.
Επίσης προσπάθησα να το εγκαταστήσω στον άλλο δίσκο με το ίδιο πρόβλημα.

Έχω απογοητευτεί πολύ και περιττό να πω ότι για να αναρτήσω αυτό το post έπρεπε να ξαναπεράσω τα xp...

Απίστευτη ταλαιπωρία

Περιμένω με αγωνία τις υποδείξεις σας να κάνω μία τελευταία προσπάθεια

Ευχαριστώ

Γνώσεις ⇛ Linux: Καθόλου┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Microsoft Windows XP Professional σε OEM Desktop | Τροπος εγκαταστασης XP CD
Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel Pentium III Xeon @ 2.5GHz │ RAM 3GB │NVIDIA GeForce GT 220 │ Μητρικη: Gigabyte DDS
WiFi: Όχι │ Κάρτα Bluetooth: Όχι │ Κάρτα Ήχου: RealTek HD Audio │ Αναλυση Οθονης: 1280Χ800
tahmatz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα