Χαιρετώ την κοινότητα Ubuntu!
Πριν μια εβδομάδα προσπάθησα να εγκαταστήσω το Ubuntu 10.04 σε 2 υπολογιστές. Στον πρώτο (παλαιός) εγκαταστάθηκε και λειτουργεί περίφημα. Στον δεύτερο όμως, που είναι καινούργιος και χρησιμοποιώ περισσότερο, υπάρχει πρόβλημα.
Έχω δύο σκληρούς δίσκους (C 500 GB & D 1TB). Αρχικά εγκατέστησα το Ubuntu 10.04 με cd στο C παράλληλα με τα windows xp professional (Service Pack 3) και ενώ αρχικά το Ubuntu 10.04 εγκαταστάθηκε, στη συνέχεια παρουσιάσε 2 προβλήματα:
1) βγάζει ένα μήνυμα "Επικείμενη Καταστροφή Δίσκου" και για τους δύο δίσκους μου C & D
2) ξαφνικά κάνει reboot και ξεκινά με τεράστια ανάλυση οθόνης βγάζοντας πάνω δεξιά ένα μήνυμα για drivers
Υποθέτω ότι η κάρτα γραφικών με την μητρική κάρτα χρειάζονται ειδικούς drivers για το Ubuntu 10.04 οπότε κατεβάζω τους σχετικούς drivers από το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu αλλά η υψηλή ανάλυση παραμένει. Συχνά το μηχάνημα κολλάει όταν έχω τον Firefox ανοιχτό ή όταν εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα. Επιπλεόν παραμένει και το μήνυμα επικείμενης καταστροφής των δίσκων.
Κάνω format όλο τον υπολογιστή, εγκαθιστώ ξανά τα windows xp και προσπαθώ να εγκαταστήσω το Ubuntu 10.04 με το wubi, το οποίο φαίνεται ότι εγκαταστάθηκε σωστά, μου ζητά να κάνω reboot αλλά δεν εμφανίζεται η μαύρη οθόνη επιλογής λειτουργικού συστήματος και φορτώνονται πάλι τα windows!
Έλεος!
Πήρα το κατσαβίδι και άνοιξα το κουτί αλλά οι συνδέσεις μου φαίνονται σωστές. Λογικά το wubi θα έπρεπε να κάνει τη δουλειά.
Τι μπορεί να φταίει;
Θα εκτιμούσα κάθε δυνατή βοήθεια.
Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μου είναι:
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300@2.50GHz, 3.00GB RAM
Η κάρτα γραφικών είναι NVIDIA GeForce GT 220 (1024 ΜΒ)
Η μητρική είναι Gigabyte Intel AGTL+ 64-bit 1000 MHZ 8000 MB/s
Ευχαριστώ

| Προγραμματισμός: