mpetra85 έγραψε:Περιμένωντας ανυπόμονα το καινούργιο μου laptop (hp elitebook 8540w) θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα:
1) Να δημιουργήσω partition απο το live dvd των ubuntu ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα όπως το acronis disk director? Τι προτείνεται?
Επίσης θα αντιμετωπίσω πρόβλημα όταν θα θελήσω να επαναφέρω το σύστημα (ώστε να μην χάσω την εγγύηση ίσως) σε περίπτωση βλάβης? Θέλω να πώ το MBR διορθώνεται ή θα έχω μόνιμα ένα partition το
οποίο το restore dvd της hp δεν θα μπορεί να διαγράψει και να φορματάρει σε ntfs εκ νέου?
2) 32bit ή 64bit έκδοση ubuntu? To laptop μου θα έχει 8Gb RAM και i7 620m.
1. Δεν είμαι ειδικός σε φορητούς και μπορείς να ρωτήσεις την ίδια την εταιρεία.
2. Μπες με live CD/DVD και επέλεξε δοκιμή χωρίς εγκατάσταση στην αρχή. Και κατά την διάρκεια της ίδιας της εγκατάστασης με το εργαλείο που έχει η εγκατάσταη μπορείς να το κάνεις. Σημαντικό θεωρώ να κάνεις τρία διαμερίσματα ή κατατμήσεις (partitions) για το Linux/Ubuntu: ένα για το / που θα είναι το σύστημα, ένα για το /home κι ένα swap περίπου 3-4 GB. Αυτά μπορούν να γίνουν μαζεμένα και σε εκτεταμένο διαμέρισμα και σε λογικά διαμερίσματα αντί για πρωτεύοντα. Αν ο επεξεργαστής σου σηκώνει 64-μπιτα είναι το μέλλον, δηλ. AMD64.

Και μέσα από live CD/DVD δώσε σε τερματικό την εντολή:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo fdisk -l
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)