από eperon » 24 Νοέμ 2010, 15:43
Έχω εγκαταστήσει την διανομή 10.04 με καθαρή εγκατάσταση διπλής εκκίνησης σε τρεις υπολογιστές (o ένας είναι ο δικός μου που φαίνεται στην υπογραφή μου) και οι άλλοι δύο σε έναν ακόμα επιτραπέζιο και σε έναν φορητό (laptop), φίλων μου και οι δύο.
Και στους τρείς, υπάρχει ακριβώς το ίδιο ακριβώς πρόβλημα: Δεν γίνεται τερματισμός (αλλά ούτε και επανεκκίνηση) εκτός και γίνει χρήση της εντολής sudo shutdown -h now από το τερματικό. Αυτό συμβαίνει 8 στις 10 προσπάθειες τερματισμού.
Επειδή είναι αρκετά κουραστικό να καταφεύγει κανείς πάντοτε στο τερματικό, ρωτάω εάν υπάρχει τρόπος να διορθώσω το πρόβλημα αυτό, δεδομένου ότι στους φίλους μου έκανα την εγκατάσταση με το επιχείρημα της πλήρους γραφικής φιλικότητας μαζί με όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα του linux και τώρα έχουν αρχίσει να μου "κλωτσάνε" και δεν ξέρω τι να τους κάνω...
και το λέω αυτό, γιατί μιλάμε γιά μιά απίστευτα καλή διανομή σε ταχύτητα και σταθερότητα και επειδή το μόνο πρόβλημα που υπάρχει (όχι σοβαρό πιστεύω) είναι αυτό, είναι κρίμα να αποτελεί λόγο αποτροπής γιά την χρήση της.
Γνώσεις⇛Linux:Καλό┃Προγραμματισμός: Όχι|Αγγλικά: Όχι.|Λειτουργικό σε Η/Υ: Ubuntu12.04LTSΠροδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής Intel(R) Pentium(R) D CPUs 2 (dual core) 3.00GHz │ Μνήμη 1002 MiB│Κάρτα Γραφικών:VGA Compatible Controller nVidia Corporation G71 [GeForce 7300 GS] (rev a1) Subsystem:ASUSTEK Computer inc. Device 81f3│Κάρτα Ασύρματη:όχι│Κάρτα Buetooth:όχι│Κάρτα Ήχου:Intel N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller(rev01) Subsystem:Giga Byte Technology Device a102│Οθόνη&Ανάλυση:1024X600