Ερωτηση (για grub και προεπιλογή εκκίνησης )

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Ερωτηση (για grub και προεπιλογή εκκίνησης )

Δημοσίευσηαπό tribiani » 29 Οκτ 2008, 04:03

Εκανα εχθες εγκατασταση ubuntu 8.04.Εχω δυο διαφορετικους σκληρους δισκους , ο ενας με windows xp και ο αλλος με linux. κατα την διαδικασια εκκινησης μου δινει 2 φορες την επιλογη windows η linux. Αρχικα λεει kernell και λοιπα και επειτα linux και windows. Αμα δεν πατησω καμια επιλογη bootarει αυτοματα το linux(μετα την παροδο του χρονου αντιστροφης μετρησης που εχει). Ηθελα να ρωτησω εαν γινεται να μπαινουν κατευθειαν τα windows σαν προεπιλογη οταν δεν πατησω καμια επιλογη ακομα και αν χρειαζεται να αλλαζω boot devices απο το bios. Ολα αυτα επειδη το pc χρησιμοποιειται και απο την οικογενεια μου και δεν θελω να μπαινει στο linux απο μονο του ή να χρειαζεται να πατανε 2 φορες επιβεβαιωση για windows. Γινεται λοιπον κατι τετοιο?
Οποιος μπορει να βοηθησει θα του ειμαι υποχρεος.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : 8.04 64 bit
Η/Υ&Μοντέλο: AMD 3200 64bit / 4x512 MB / NVIDIA Geforce 6200/ NFORCE - NVidia CK804
tribiani
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ερωτηση

Δημοσίευσηαπό ftso » 29 Οκτ 2008, 04:21

Καλώς ήρθες. :)

Αρχικά δες τον σύνδεσμο της userbar της υπογραφής μου.
Μετά δες ενεργοποίησε όλα τα επίσημα αποθετήρια (δες στην υπογραφή μου τον οδηγό εγκατάστασης προγραμμάτων για περισσότερα)

Τέλος κάνε εγκατάσταση απο το synaptic το πρόγραμμα kgrubeditor το οποίο θα ανοίξεις μετέπειτα απο το μενού σου κα θα κάνεις αυτό που θέλεις πανεύκολα.

ΥΓ:Να είσαι ποιο περιγραφικός στους τίλους των θεμάτων που ανοίγεις.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: Ερωτηση (για grub και προεπιλογή εκκίνησης )

Δημοσίευσηαπό tribiani » 29 Οκτ 2008, 16:50

Ευχαριστώ πάρα πολύ θα το κοιτάξω αμέσως.Όσο για τα υπόλοιπα είναι περίοδος προσαρμογής για μένα στο forum σας θα συμορφωθώ. :)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : 8.04 64 bit
Η/Υ&Μοντέλο: AMD 3200 64bit / 4x512 MB / NVIDIA Geforce 6200/ NFORCE - NVidia CK804
tribiani
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα