Εγκατασταση Ubuntu σε εξωτερικο σκληρο δισκο.

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Εγκατασταση Ubuntu σε εξωτερικο σκληρο δισκο.

Δημοσίευσηαπό aliento » 07 Δεκ 2010, 01:21

Καλησπέρα , προσπάθησα να κάνω linux εγκατάσταση στον εξωτερικό αλλά δε γίνετε δε ξέρω γιατί. Σε φλασάκι εγκατηστάστε αλλά σε εξωτερικό δύσκολα.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Σχετικό | Προγραμματισμός: php | Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 maverick meerkat 32bit

Ubuntu, προφέρεται / ubuntu / , είναι μια ηθική ή ανθρωπιστική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην πίστη των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η λέξη έχει την προέλευσή της στις γλώσσες Μπαντού της Νότιας Αφρικής. Το Ubuntu θεωρείται ως μια κλασσική έννοια της Αφρικής
aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 07 Δεκ 2010, 01:31

@medigeek:Mεγαλωνοντας με τα windows που ολα ειναι ετοιμα στον χρηστη,ειναι δυσκολη μετα η κατανοηση τoυ Λινουξ.Και ο χρονος ειναι και αυτος ενα θεμα.

@epirotes:Ευχαριστω φιλε που προσπαθεις να τα εξηγησεις ωραια και απλα αλλα οπως ειπε και ο φιλος pros,το πηρα απο φοβο το ζητημα μην κανω καμια βλακεια και χασω τα αρχεια μου.Θα ηταν καλα να υπηρχε επιλογη να γινουν ολα αυτοματα αλλα δεν υπαρχει και για αυτο δεν εμπιστευομαι και πολυ τον εαυτο μου ή τις γνωσεις μου.Αν δεν ειναι καποιος πανω απο το κεφαλι μου να μου δειξει 'θα κανεις αυτο και αυτο' δυσκολα να εμπιστευτω τον εαυτο μου και να κανω καποια κινηση.Προσωρινα θα μεινω με το στικακι τωρα και ισως καποτε να ξαναψαχτω και για την πληρη εγκατασταση.

@pros:διαβασα τι εκανε ο τυπος,κατεβασα και το προγραμματακι που παραθετει αλλα δεν προχωρησα παραπερα γιατι με αμφιβολια λες οτι ειναι δυνατο,ασε που αμφιβαλλει και ο epirotes.Το αφηνω καλυτερα και αυτο και μενω στο στικακι για σιγουρια.Μια ακομα ερωτηση εχω ομως.Οταν τρεχω το ubuntu απο το στικακι και βλεπω π.χ. βιντεο απο το youtube,που αποθηκευονται προσωρινα?Στα windows υπαρχει ο φακελος temp στον σκληρο δισκο,στο ubuntu απο τη στιγμη που το τρεχω απο στικακι,που αποθηκευονται?Το στικακι εξακολουθει να εκτελει χρεη σκληρου δισκου και αποθηκευει τα προσωρινα αρχεια μεσα σε αυτο?και αν δεν εχει ελυθερο χωρο το στικακι?δεν θα μπορω να βλεπω βιντεο στο youtube λεμε τωρα?
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 07 Δεκ 2010, 01:50

max mortimer47 έγραψε:@medigeek:Mεγαλωνοντας με τα windows που ολα ειναι ετοιμα στον χρηστη,ειναι δυσκολη μετα η κατανοηση τoυ Λινουξ.Και ο χρονος ειναι και αυτος ενα θεμα.

Και στο ubuntu τα περισσότερα είναι έτοιμα και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι στα windows. Σκέψου μόνο πόσους drivers έχεις να εγκαταστήσεις στα windows και πόσους στο ubuntu. Βέβαια, όπως κάθε τι το νέο, θέλει χρόνο και προσπάθεια να εξοικοιωθείς. Εγώ θα σου έλεγα, λοιπόν, απλά να το τολμήσεις. :thumbup: Σκέψου μόνο ότι είναι τόσοι και τόσοι εδώ που όλοι κάποτε το τόλμησαν και κάτι έμαθαν μέσα απ' αυτό. Βέβαια, αν μπορείς να βρεις κάποιον στο περιβάλλον σου να σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα είναι ακόμα καλύτερα ή αν μπορεί κάποιος από εμάς να σε καθοδηγήσει βήμα-βήμα μέσω του irc. :?:
Τώρα, όσον αφορά την αμφισβήτησή μου αν μπορεί να κάνεις τον εξωτερικό live σκληρό, δεν στηρίζεται πουθενά, είναι απλά διαίσθηση, δεν το έχω δοκιμάσει (δεν έχω καν εξωτερικό για να το δοκιμάσω), ώστε να μιλάω εκ πείρας, κι ούτε το έψαξα περισσότερο, γιατί όπως είπα ήδη για μένα δεν έχει και πολύ νόημα να το κάνεις.
Τα βίντεο στο ubuntu αποθηκεύονται σ' έναν φάκελο Cache μέσα στον κρυφό φάκελο του firefox (εφόσον χρησιμοποιείς firefox) στον φάκελο με τα προσωπικά σου αρχεία (σε μένα η διαδρομή είναι /epirotes/.mozilla/firefox/vkuuxfit.default/Cache). H Cache αυτή αδειάζει τακτικά οπότε δεν πρόκειται ποτέ να μείνεις από χώρο. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 07 Δεκ 2010, 01:52

max mortimer47 έγραψε:Οταν τρεχω το ubuntu απο το στικακι και βλεπω π.χ. βιντεο απο το youtube,που αποθηκευονται προσωρινα?Στα windows υπαρχει ο φακελος temp στον σκληρο δισκο,στο ubuntu απο τη στιγμη που το τρεχω απο στικακι,που αποθηκευονται?Το στικακι εξακολουθει να εκτελει χρεη σκληρου δισκου και αποθηκευει τα προσωρινα αρχεια μεσα σε αυτο?και αν δεν εχει ελυθερο χωρο το στικακι?δεν θα μπορω να βλεπω βιντεο στο youtube λεμε τωρα?

Χρησιμοποιείται η ram του υπολογιστή. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Μην σκέφτεσαι το linux σαν κάτι παρόμοιο με τα win.
Τα λειτουργικά συστήματα GNU/Linux γενικότερα χρησιμοποιούν τους πόρους (hardware) με τον αποτελεσματικότερο δυνατόν τρόπο.
Επιπλέον χάρη στην τεχνολογική τους ανωτερότητα σε σχέση με τα windows, μπορούν να εκτελέσουν λειτουργίες που αλλού είναι αδύνατες.

Δεν είναι ανάμεσα στους σκοπούς τους, να υποτάξουν τις ανάγκες σου σε στρεβλές συνήθειες, να σε δεσμεύσουν με κλειστά φορμάτ,
ή να σε πείσουν ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πατάς κλικ-κλικ στον internet exploder και στο face book
και ν' αγοράζεις κάθε δυο χρόνια τον καινούργιο γυαλιστερό υπολογιστή για να μπορείς να κάνεις απλές εργασίες...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 07 Δεκ 2010, 03:03

Ευχαριστω epirotes για την υποστηριξη.Pros συμφωνω απολυτα με το τελευταιο που ειπες και για αυτο θελω να αφησω τα windows πισω,ετσι και εξοικειωθω με τα λινουξ θα χρησιμοποιω πλεον τα windows μονο για κανα παιχνιδι.Το σημαντικοτερο για μενα ειναι οτι ειναι δωρεαν και απο οσο εχω ακουσει τουλαχιστον δεν υστερει απεναντι στα windows οσον αφορα στις εφαρμογες(ποσοτικα και ποιοτικα).Τεσπα,τελικα θα μεινω με το usb οποτε η επομενη ενοτητα που μαλλον θα με βρειτε(αν παλι τα βρω σκουρα) θα ναι η ενοτητα των εφαρμογων,drivers κτλ.Ευχαριστω παιδια για ολη τη βοηθεια!
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aliento » 07 Δεκ 2010, 05:58

το ubuntu είναι πολύ ποιο έξυπνα από τα windows και αυκολόχρηστα. 3 είναι τα δύσκολα 1 η προσθήκη προγραμμάτων από το μενού 2 η προσθήκη synaptic από το admin και 3 το makefile για εγκατάσταση πακέτων , ίδια δουλειά κάνουν όλλα αυτά. Όλλα τα άλλα είναι πλέων σε γραφικό περιάλλον.

Ubuntu, προφέρεται / ubuntu / , είναι μια ηθική ή ανθρωπιστική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην πίστη των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η λέξη έχει την προέλευσή της στις γλώσσες Μπαντού της Νότιας Αφρικής. Το Ubuntu θεωρείται ως μια κλασσική έννοια της Αφρικής
aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aliento » 07 Δεκ 2010, 05:59

Τα windows είναι μια συσκευή και όχι λειτουργικό. Όλα τα αρχεία είναι κλειστά , κατά την εκτέλεση μπορεί να μεταβληθεί το πρόγραμμα που τρέχει και δε φαίνετε τίποτα. backed τα λέω εγώ.

aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 07 Δεκ 2010, 17:26

Off topic:
max mortimer47 έγραψε:@medigeek:Mεγαλωνοντας με τα windows που ολα ειναι ετοιμα στον χρηστη,ειναι δυσκολη μετα η κατανοηση τoυ Λινουξ.Και ο χρονος ειναι και αυτος ενα θεμα.

Δεν αντιλέγω, αλλά και πάλι κανένας εδώ δε θα μπορούσε να σε βοηθήσει αν δε διάβαζε κάποιο βιβλίο ή ένα "how to", έστω βλέποντας μια ταινία σχετικά με το θέμα. Τώρα ο χρόνος είναι σχετικός -- π.χ. εγώ μπορεί θέλω 10 λεπτά να κατανοήσω τι γίνεται για ένα θέμα, εσύ μπορεί να θέλεις 1 ώρα -- και αντίστροφα. Όσες φορές επαναλάβεις κάτι, όσες φορές ανοίξεις ένα manual ή κοιτάξεις ένα άρθρο στη wikipedia να διαβάσεις τους τεχνικούς όρους, τόσο πιο εύκολα θα τους θυμάσαι την επόμενη φορά.

Προσωπικά, τα 3 βασικά ρητά που ακολουθώ στο Linux (και συνήθως γενικά στη ζωή):
1. Fabricando fit faber.
2. Repetitio mater studiorum est.
3. Γηράσκω Διδάσκω αεί διδασκόμενος. (Επεξήγηση: Ένα πολύ εύστοχο λογοπαίγνιο που άκουσα μια μέρα από φίλο μου.)

Και προς θεού, δεν λέω να μη ρωτάς ερωτήσεις -- σ' αυτό βασίζεται ολόκληρο το φόρουμ! Όσες ερωτήσεις έχεις, ρώτα -- όλο και κάποιος θα βρεθεί να πει τη γνώμη του! :)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ