max mortimer47 έγραψε:@medigeek:Mεγαλωνοντας με τα windows που ολα ειναι ετοιμα στον χρηστη,ειναι δυσκολη μετα η κατανοηση τoυ Λινουξ.Και ο χρονος ειναι και αυτος ενα θεμα.
Και στο ubuntu τα περισσότερα είναι έτοιμα και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι στα windows. Σκέψου μόνο πόσους drivers έχεις να εγκαταστήσεις στα windows και πόσους στο ubuntu. Βέβαια, όπως κάθε τι το νέο, θέλει χρόνο και προσπάθεια να εξοικοιωθείς. Εγώ θα σου έλεγα, λοιπόν, απλά να το τολμήσεις.

Σκέψου μόνο ότι είναι τόσοι και τόσοι εδώ που όλοι κάποτε το τόλμησαν και κάτι έμαθαν μέσα απ' αυτό. Βέβαια, αν μπορείς να βρεις κάποιον στο περιβάλλον σου να σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα είναι ακόμα καλύτερα ή αν μπορεί κάποιος από εμάς να σε καθοδηγήσει βήμα-βήμα μέσω του irc.
Τώρα, όσον αφορά την αμφισβήτησή μου αν μπορεί να κάνεις τον εξωτερικό live σκληρό,
δεν στηρίζεται πουθενά, είναι απλά διαίσθηση, δεν το έχω δοκιμάσει (δεν έχω καν εξωτερικό για να το δοκιμάσω), ώστε να μιλάω εκ πείρας, κι ούτε το έψαξα περισσότερο, γιατί όπως είπα ήδη για μένα δεν έχει και πολύ νόημα να το κάνεις.
Τα βίντεο στο ubuntu αποθηκεύονται σ' έναν φάκελο Cache μέσα στον κρυφό φάκελο του firefox (εφόσον χρησιμοποιείς firefox) στον φάκελο με τα προσωπικά σου αρχεία (σε μένα η διαδρομή είναι /epirotes/.mozilla/firefox/vkuuxfit.default/Cache). H Cache αυτή αδειάζει τακτικά οπότε δεν πρόκειται ποτέ να μείνεις από χώρο. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)