Λειτουργικό Σύστημα και Motherboard

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Λειτουργικό Σύστημα και Motherboard

Δημοσίευσηαπό astanapane » 05 Μαρ 2011, 19:32

Καλησπέρα. Σκοπεύω να πάρω ένα καινούργιο Η/Υ με την motherboard Gigabyte H67M-D2 (s1155), όμως στο site της εταιρίας αναφαίρεται ότι η motherboard αυτή υποστηρίζει μόνο λειτουργικά Windows... και εννοείται οτι θέλω και το ubuntu... τι μπορώ να κάνω;
astanapane
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Λειτουργικό Σύστημα και Motherboard

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 05 Μαρ 2011, 19:38

astanapane έγραψε:Καλησπέρα. Σκοπεύω να πάρω ένα καινούργιο Η/Υ με την motherboard Gigabyte H67M-D2 (s1155), όμως στο site της εταιρίας αναφαίρεται ότι η motherboard αυτή υποστηρίζει μόνο λειτουργικά Windows... και εννοείται οτι θέλω και το ubuntu... τι μπορώ να κάνω;

Μου φαινεται λιγο περιεργο για καινουργιας τεχνολογιας πλακετα.... για δωσε μας το σαιτ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό astanapane » 05 Μαρ 2011, 19:45

astanapane
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 05 Μαρ 2011, 19:47

astanapane έγραψε:Καλησπέρα. Σκοπεύω να πάρω ένα καινούργιο Η/Υ με την motherboard Gigabyte H67M-D2 (s1155), όμως στο site της εταιρίας αναφαίρεται ότι η motherboard αυτή υποστηρίζει μόνο λειτουργικά Windows... και εννοείται οτι θέλω και το ubuntu... τι μπορώ να κάνω;

Στείλ' τους ένα μαίηλ. Πάντως εγώ έχω μητρική Gigabyte και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Άλλο τι υποστηρίζει η εταιρεία κι άλλο τι γίνεται στην πραγματικότητα. Η εταιρεία πιθανώς να υποστηρίζει μόνο παράθυρα του Μπιλάκου, γιατί αυτά ξέρει, αυτά εμπιστεύεται κι εκεί είναι ο παράς. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αν φορτώσεις Λίνουξ στο μηχάνημα δεν θα δουλέψει. Σημαίνει απλά ότι αν σου προκύψει πρόβλημα με το λειτουργικό σε σχέση με την μητρική, η εταιρεία νίπτει τας χείρας της διότι το λειτουργικό σου δεν υποστηρίζεται. Κι εγώ πιστεύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλέψει η μητρική με Λίνουξ λειτουργικό. ;)
Και από την ιστοσελίδα τους κάτω-κάτω:
έγραψε:Due to different Linux support condition provided by chipset vendors, please download Linux driver from chipset vendors' website or 3rd party website.

που απλά λέει ότι αν χρειαστείς οδηγούς για το συγκεκριμένο chipset θα το πάρεις από την αντίστοιχη εταιρεία που φτιάχνει το chipset. Που το πιο πιθανό είναι να μην χρειαστείς τίποτα και να παίζουν όλα out of the box. ;) Και που είδες εσύ ότι δεν υποστηρίζει Λίνουξ η συγκεκριμένη μητρική; :?: :? :wtf:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό astanapane » 05 Μαρ 2011, 20:19

Ωχ δεν το ειχα προσέξει και ήταν ακριβώς απο κάτω :S 1000 ευχαριστώ
astanapane
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 05 Μαρ 2011, 20:35

Epirotes έγραψε:
έγραψε:Due to different Linux support condition provided by chipset vendors, please download Linux driver from chipset vendors' website or 3rd party website.

που απλά λέει ότι αν χρειαστείς οδηγούς για το συγκεκριμένο chipset θα το πάρεις από την αντίστοιχη εταιρεία που φτιάχνει το chipset. Που το πιο πιθανό είναι να μην χρειαστείς τίποτα και να παίζουν όλα out of the box. ;) Και που είδες εσύ ότι δεν υποστηρίζει Λίνουξ η συγκεκριμένη μητρική; :?: :? :wtf:

Δεν χρειαζεται να παρεις τιποτα, και απο κανεναν!

Ισως στην gigabyte δεν εχουν δοκιμασει ποτε τους το Linux και τα γραφουν αυτα!
Ειναι πολυ σπανιες οι περιπτωσεις, πλεον μηδαμινες, οπου δεν υπαρχει υποστηριξη motherboard για το Ubuntu και το Linux.
Κανε την εγκατασταση συμφωνα με τους οδηγους του forum, και εχεις καποιο προβλημα με κατι, πριν κατεβασεις οτιδηποτε, κανε μια ερωτηση! :thumbup:
Το πιο πιθανο ειναι να δουλευουν τα παντα χωρις να χρειαστει να κανεις κατι!
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 05 Μαρ 2011, 21:32

Σε ένα netbook που όλα έτρεξαν out-of-the-box με kubuntu, υπήρχε τεράστιο αυτοκόλλητο στο κουτί που έλεγε (σε ελεύθερη μετάφραση): Ο υπολογιστής αυτός έρχεται με windows, και δεν υποστηρίζεται καμία αλλαγή στο λειτουργικό του.

Πιστεύω τους αναγκάζει η microsoft να τα γράφουν αυτά.
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα