Annas έγραψε:.
Με απασχολεί το ζήτημα, δεν το γνωρίζω και έγραψα την απορία μου σε ένα forum που από ότι είδα είναι πολύ καλά ενημερωμένο.
Δεν θα ήθελα να εξηγήσω γιατί με απασχολεί ή τι αρχεία θέλω να διαγράψω.
Προφανώς για να το ρωτάω, θα έχω τους λόγους μου.
Η τυπική ιδέα με την ιδιωτικότητα (privacy) έχει να κάνει με το γεγονός ότι πάει πακέτο με άλλες πρακτικές ασφάλειας.
Δηλαδή, το να εμβαθύνεις σε ένα σημείο της ασφάλειας, έχει νόημα όταν εμβαθύνεις και στα άλλα ζητήματα της ασφάλειας.
Έτσι,
1. δε χρησιμοποιείς swap, διότι μπορεί να μείνουν εκεί κομμάτια της RAM που μπορούν να ανακτηθούν δεδομένα (με μάλλον πολύ δύσκολο τρόπο).
2. θέλει μια σειρά από ειδικές πρακτικές στη σύνδεση με το διαδίκτυο
3. βάζεις κωδικό στο grub ώστε να μπορείς μόνο εσύ να συνδέεσε κατά την εκκίνηση, και βάζεις κωδικό και στο BIOS ώστε να μην αλλαχτούν οι ρυθμίσεις εκκίνησης του BIOS (οπότε απαγορεύεις την εκκίνηση από CD/USB.
4. για κάποιες δουλειές μπορείς να φτιάξεις μια ιδεατή μηχανή με το VirtualBox, οπότε ό,τι κάνεις παραμένει μέσα στο Ubuntu-Virtualbox, και μπορείς να το αρχικοποιείς οπόταν θέλεις (οπότε σβήνονται στα σίγουρα κάθε αλλαγές σου).
Το να ενισχύεις την ασφάλεια σημαίνει ότι μειώνεις τη χρηστικότητα (ευκολία χρήσης) σε κάποιο βαθμό. Οπότε, βάζεις τόση ασφάλεια όσο πιθανόν χρειάζεται, εκτός και αν είναι εντάξει να ανεχτείς τα παραπάνω βήματα για ασφάλεια.