costasem έγραψε:Εκτιμώ ότι θα πρέπει να με περιμένετε να επιστρέψω πανικόβλητος!!!!
Χα, χα...
Δεν νομίζω ότι θα γίνει έτσι φίλε costasem, άν τα έχεις όλα αυτά που προανέφερες στο χέρι, δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.
Επίσης κάτι αντίστοιχο του Acronis είναι και το , το οποίο έχει το πλεονέκτημα να είναι και δωρεάν - ανοιχτού κώδικα.
Κάνει κανονικά τη δουλειά θα περιμέναμε από ένα τέτοιο πρόγραμμα (σύνολο προγραμμάτων θα ήταν πιό σωστό...).
Αν και το να πάρεις όλο το δίσκο σε backup, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί... αλλά σίγουρα δίνει περισσότερη ασφάλεια.
Νομίζω ότι η εξής σειρά θα σε καλύψει χωρίς προβλήματα:
Πριν κάνεις οτιδήποτε τρέξε ενώ είσαι σε xubuntu
sudo update-grub
και για σιγουριά:
sudo grub-install (ο πρώτος δίσκος που βλέπει το bios ως εκκινήσιμο πιθανότατα /dev/sda αν είναι ο μοναδικός δίσκος...)
1) Μπουτάρεις από LiveCD (ubuntu,xubuntu,mint ότι νά' ναι.. δεν παίζει ρόλο.)
2) Τρέχεις τον Gparted, και σβήνεις το διαμέρισμα του mint (αν είναι λογικό το διαμέρισμα και έχεις στο ίδιο το swap και το xubuntu, πες μας να σε βοηθήσουμε περισσότερο)
3) Επανεκκινείς, και αν πάνε όλα καλά τότε ΟΚ! (Αυτό θα εξαρτηθεί από τα διαμερίσματα, και πως αυτά έχουν διανεμηθεί.)
Αν δεν ξεκινάει το σύστημα:
4) Εκκίνηση από SuperGrub2 --> Ψάξιμο για λειτουργικά --> Εκκίνηση στο xubuntu σου
5) Ενώ είσαι στο xubuntu σου, τρέχεις sudo update-grub και sudo grub-install (ο δίσκος σου όπως πιό πάνω... /dev/sda ?)
6) Τώρα λογικά θα πρέπει να είσαι εντάξει.