Καλησπέρα σας,
Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω στο λάπτοπ μου το ubuntu και θα ήθελα να με βοηθήσετε με τις γνώσεις σας (μιας και είμαι αρχάριος) ώστε να λύσω κάποια ζητήματα - απορίες.
Για να σας δώσω μια γενική εικόνα, στο σκληρό του λάπτοπ (ένα partition) υπάρχουν τα windows αλλά και τα αρχεία μου (όλα μαζί).
Σκοπός μου είναι να προσθέσω και το ubuntu (με τα κατάλληλα όμως partitions μέσω του gparted) και έτσι να μπορώ με dual boot να συνδέομαι σε ένα απο τα 2 λειτουργικά κάθε φορά.
Ερώτηση (1): Το iso των ubuntu το καίω σε dvd η cd;
Ερώτηση (2): Σύμφωνα με την περίπτωση μου, ποιόν οδηγό να ακολουθησω, αυτόν με το live cd ή με την άμεση εγκατάσταση;
Ερώτηση (3): Ως back up, εκτός απο αρχεία να πάρω και τα boot files των windows καλού κακού ή δεν χρειάζεται;
Ερώτηση (4): Η Ram του λάπτοπ είναι 2GB επομένως το swap partition σκέφτομαι να το βάλω στα 4GB για να διαχειρίζονται άρτια την εικονική μνήμη-σελιδοποίηση, σωστά; Το partition για το ubuntu είναι οκ στα 10GB; το τρίτο partition είναι καθαρά για τον user;
Ερώτηση (5): Μετά την εγκατάσταση, πρέπει να βρώ μόνος μου τους drivers για τα υποσυστήματα του λάπτοπ ή θα συμβεί και θα εγκατασταθούν αυτόματα;
Ερώτηση (6): Τα αρχεία μου που θα βρίσκονται στο partition των windows (ntfs filesystem) θα είναι προσπελάσιμα μέσω ubuntu; εάν όχι τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα πρέπει να τα αντιγράψω στο partition του user στο ubuntu και έτσι να τα έχω χ2 στον ίδιο υπολογιστή;
Προσέγγιση -> Στο τέλος θα έχω 4 partitions στο σκληρό, ένα των windows με τα αρχεία χρήστη όλα μαζί όπως ήταν εξαρχής, ένα για τα ububtu, ένα για το swap και ένα για τον user, σωστά;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, αναμένω τις συμβουλές σας (τόσο σε σχέση με τις ερωτήσεις μου όσο και γενικά) για να κάνω την μετάβαση αυτή με τον σωστό τρόπο.