M.Jackson έγραψε:βρηκα λυση... σβησε το υβυντυ και κανε εγκατασταση το υβυντυ μεσω των γουιντους ετσι θα εγκατασταθει σωστα και θα εχεις τις επιλογες..
Δεν συνιστάται ή μάλλον συνιστάται μόνο ως προσωρινή λύση κι ως δοκιμή, αν και για μένα αν θέλω να δοκιμάσω το ubuntu ή οποιαδήποτε άλλη Linux διανομή μου φτάνει και μου περισσεύει το CD ή USB!
Το ζήτημα είναι εσύ μπορείς να τον κατατοπίσεις πως να το κάνει και να δουλεύει κι άψογα κι όλα αυτά;@ Χρίστος: Οδηγίες χρήσης του σκριπτ:
* Μπείτε σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα Λίνουξ απευθείας, ή μέσω LiveCD ή LiveUSB (σημ. μεταφρ.: προτιμάτε το τελευταίο ως πιο οικολογικό!) με σύνδεση στο διαδίκτυο.
* Κατεβάστε το αρχείο
* Αποσυμπιέστε το συμπιεσμένο αρχείο σ' έναν φάκελο της επιλογής σας (σημ. μεταφρ.: συνιστώ έναν φάκελο με αγγλικό όνομα δίχως κενό μέσα στον προσωπικό σας φάκελο)
* Ανοίξτε ένα τερματικό (Εφαρμογές -> Βοηθήματα -> Τερματικό) και πληκτρολογήστε:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo bash [διαδρομή προς φάκελο/boot_info_script.sh
Π.χ. αν έχετε κατεβάσει κι αποθηκεύσει το αρχείο στον φάκελο Λήψεις, πληκτρολογείστε:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo bash /home/όνομα χρήστη/Λήψεις/boot_info_script.sh
Το su ισχύει μόνο για διανομές Λίνουξ που δεν έχουν sudo ή τέλος πάντων αυτό λένε οι οδηγίες: Το πρόβλημα με την Επιφάνεια εργασίας (desktop) είναι ότι στο τερματικό λόγω του κενού μεταξύ των δύο λέξεων θέλει ειδική σύνταξη για να δουλέψει. Και για να μην αλλάζεις γλώσσες αντί για φάκελο Λήψεις φτιάξε έναν με αγγλικό όνομα π.χ. test και αποσυμπίεσε το σκριπτ εκεί!