Αφού έπαιξα κάποιες ώρες με το live cd του BackTrack αποφάσισα να επιστρέψω στο λειτουργικό μου.
Δυστυχώς όμως αυτό είχε πάει περίπατο. Αφού πέρασα τον κωδικό (έχω κάνει encrypted εγκατάσταση) και ξεκίνησε να φορτώνει κανονικά, σε κάποιο σημείο έβγαλε ότι δεν μπορεί να φορτώσει το ufw και σταμάτησε. Έκανα μερικά reboot αλλά τίποτε.
Οπότε με βλέπω για format και επανεγκατάσταση. To πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καθόλου πρόσβαση στο δίσκο για να πάρω κάποια αρχεία που μου χρειάζονται. Το live cd δεν τα βλέπει έτσι έκανα μια εγκατάσταση σε εξωτερικό δίσκο μήπως τα βρω από εκεί. Εννοείται ότι θα χρειάζονται τον κωδικό. Το θέμα είναι ότι για το λειτουργικό ο δίσκος του laptop δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ. Σε άλλες περιπτώσεις (όπου είχα κάνει κρυπτογραφημένη εγκατάσταση αλλά σε εξωτερικό δίσκο) όταν συνέδεα τον δίσκο αυτό στον υπολογιστή, τον έβλεπε αλλά για να αποκτήσει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα partition ζητούσε τον κωδικό. Εδώ τίποτε.
Όταν έβαλα το live cd το partitioner έβλεπε το partition αλλά όχι το υπόλοιπο λειτουργικό. Επίσης όταν έβαλα το alternate cd επιλέγοντας την επιλογή για rescue disk ή κάτι τέτοιο, μου ζήτησε τον κωδικό του κρυπτογραφημένου partition. Δλδ δεν έχει χαθεί. Αλλά αν δεν έχει χαθεί, που είναι;;