Βασικά αν έχεις το Ubuntu 8.04 είναι πολύ εύκολο να αναβαθμίσεις την έκδοση που έχεις σε ubuntustudio .
Θα κάνεις copypaste στον τερματικό αυτήν την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update && sudo apt-get install ubuntustudio-desktop ubuntustudio-audio ubuntustudio-audio-plugins ubuntustudio-graphics
ubuntustudio-video linux-rt
και θα περιμένεις μερικές ώρες... ανάλογα με την σύνδεση σου, δεν θα χάσεις κάποιο αρχείο κτλ από τα ήδη υπάρχοντα στο /home σου, αλλά αν υπάρχει κάτι σημαντικό καλό είναι να πάρεις ένα αντίγραφο ασφαλείας.
Μπορείς να παρακολουθήσεις την συζήτηση που υπάρχει εδώ
viewtopic.php?f=30&t=211 και θα δεις πως ακριβώς έκανα εγώ την αναβάθμιση πριν λίγους μήνες...
Αν έχεις την έκδοση ubuntu 8.10 , η γνώμη μου είναι να μην προχωρήσεις ακόμα στην αναβάθμιση σε ubuntustudio αλλά ούτε και σε καθαρή εγκατάσταση , άλλωστε αν κάνεις καθαρή εγκατάσταση είναι σοφότερο να προχωρήσεις στην εγκατάσταση του ubuntustudio 8.04 για να έχεις την LTS έκδοση με υποστήριξη ως το 2010
Στο 8.10 πάντως δεν έχει βγει ακόμα rt kernel και γενικά επειδή είμαι γραμμένος στις λίστες του
ubuntustudio.orgθα σου πρότεινα να μην την επιλέξεις ακόμα, διότι υπάρχουν κάποια προβληματάκια που θέλουν διόρθωση.
υγ. νομίζω το θέμα πρέπει να συνεχιστεί
εδώ για να υπάρχουν μαζεμένες οι πληροφορίες