Συντονιστής: adem1

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us,gr,ru" (εδώ θα βάλεις και τα τούρκικα με το κωδικό τους )
Option "XkbVariant" "intl,extended"
Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll"
EndSection

giannisdag έγραψε:Έχω εγκαταστήσει 3 γλώσσες στο ubuntu.(Ελληνικά, Η.Π.Α., Τουρκικά). Αυτές φυσικά τις έχω εγκαταστήσει και μέσω της γλωσσικής υποστήριξης. Το πρόβλημα μου είναι, ότι έχει ξεκινήσει το σύστημα, από το πρόγραμμα "Ένδειξη γλώσσας πληκτρολογίου", μου δίνεται η δυνατότητα επιλογής μόνο των δύο, που είχα εγκαταστήσει αρχικά, δηλαδή (Η.Π.Α. & Ελληνικά). Όταν επιλέγω "προτιμήσεις πληκτρολογίου"->Διατάξεις, τότε επανέρχεται το σύστημα και δείχνει και τις 3 γλώσσες. Ουσιαστικά δηλαδή δεν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα, άλλα είναι πρόβλημα. Δεν το έχω ψάξει αρκετά στο διαδίκτυο, γιατί δεν γνωρίζω και τον ακριβή αγγλικό όρο του προγράμματος "Ένδειξη γλώσσας πληκτρολογίου". Εν καιρώ θα βρω την λύση του, άλλα το αναφέρω εδώ μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι. Σημειωτέον, οι δυνατότητες πολυγλωσσίας στο ubuntu, πιστεύω ότι είναι ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στα σχολεία, κυρίως στα διαπολιτισμικά, καθώς είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις την γλώσσα περιβάλλοντος.
gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd
layouts = [us,gr,tr]
model = pc104
options = [grp grp:alt_shift_toggle]
overrideSettings = true

giannisdag έγραψε:Καταρχάς να ευχαριστήσω και τους δύο, για την πολύ γρήγορη απάντηση. Τώρα στο προκείμενο:
1) Εφάρμοσα την λύση που προτάθηκε, με επέμβαση στο xorg.conf η οποία και δούλεψε μία χαρά.
2) Πριν κάνω το 1, έκανα επανεκκίνηση χωρίς αυτόματη είσοδο, και όντως σε αυτή την περίπτωση λειτούργησε κανονικά επίσης. τα αποτελέσματα της εντολής είναι τα ακόλουθα:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
layouts = [us,gr,tr]
model = pc104
options = [grp grp:alt_shift_toggle]
overrideSettings = true
Σίμο, μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πως κατάλαβες ότι έχω ενεργοποιημένη την αυτόματη είσοδο. Προφανώς αυτή πρέπει να είναι και η πηγή του προβλήματος.