Εγκατάσταση UBUNTU 8.10 σε software RAID 0

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Εγκατάσταση UBUNTU 8.10 σε software RAID 0

Δημοσίευσηαπό vagos80gr » 26 Νοέμ 2008, 21:59

Η μητρική μου είναι η Gigabyte GA-M56S-S3 (AM2). Το Raid0 έχει καθοριστεί μέσα από το Bios και απλά κατά την εγκατάσταση των Svista (by the way, μια χαρά λειτουργικό είναι άμα κόψεις τις μισές υπηρεσίες, αντικαταστήσεις τον explorer με τον navigator και κόψεις μαχαίρι το internet... :D :D :D ) πέρασα τους SATA drivers της μητρικής για να αναγνωριστούν οι σκληροί. Υποθέτω λοιπόν ότι το Raid0 είναι μορφής hardware...
Επομένως τα link που ανέφερες δεν με αφορούν, ευχαριστώ πάντως, αφού δεν θέλω να προχωρήσω σε software raid, μιας και στόχος είναι να μην αλλοιωθεί η υπάρχουσα εγκατάσταση, απλά να απολαμβάνω linux και στο καινούργιο pc χωρίς να το παιδέψω πολύ.

Το Gparted δεν το χρησιμοποίησα ποτέ (και δε βρίσκω και το λόγο βασικά ;) ) αφού τις κατατμήσεις τις κάνω από το ενσωματωμένο εργαλείο του εκάστοτε λειτουργικού που εγκαθιστώ.
HTPC
CPU: AMD Sempron 145
MoBo: Asrock 760GM-GS3
RAM: Kingston HyperX 2Gb DDR3 1333Mhz
GPU: Asus 4550 512Mb
DISK(in): Kingston SSDNOW V 30Gb + Samsung 1.5T 5.900 rpm
SCREEN: 42" LG plasma 1024*768
CASE: Thermaltake SD200
LINUX exp: Low /ENGLISH: Good(prof.) / PROG.: No
vagos80gr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εγκατάσταση UBUNTU 8.10 σε software RAID 0

Δημοσίευσηαπό linuxman » 26 Νοέμ 2008, 23:33

vagos80gr έγραψε:Η μητρική μου είναι η Gigabyte GA-M56S-S3 (AM2). Το Raid0 έχει καθοριστεί μέσα από το Bios και απλά κατά την εγκατάσταση των Svista (by the way, μια χαρά λειτουργικό είναι άμα κόψεις τις μισές υπηρεσίες, αντικαταστήσεις τον explorer με τον navigator και κόψεις μαχαίρι το internet... :D :D :D ) πέρασα τους SATA drivers της μητρικής για να αναγνωριστούν οι σκληροί. Υποθέτω λοιπόν ότι το Raid0 είναι μορφής hardware...
Επομένως τα link που ανέφερες δεν με αφορούν, ευχαριστώ πάντως, αφού δεν θέλω να προχωρήσω σε software raid, μιας και στόχος είναι να μην αλλοιωθεί η υπάρχουσα εγκατάσταση, απλά να απολαμβάνω linux και στο καινούργιο pc χωρίς να το παιδέψω πολύ.

Το Gparted δεν το χρησιμοποίησα ποτέ (και δε βρίσκω και το λόγο βασικά ;) ) αφού τις κατατμήσεις τις κάνω από το ενσωματωμένο εργαλείο του εκάστοτε λειτουργικού που εγκαθιστώ.

Αυτά που έγραψα δεν ήτανε για σένα , και αυτό είναι ότι στο δικό σου έγινε ενώ στην περίπτωση του niapl όχι , SATA drivers προφανώς για τα sVista ήτανε , αλλιώς δεν βλέπει τους δίσκους ( κατά τα άλλα μια χαρά αντηλειτουργικό είναι :lol: )
Υποθέτεις ότι είναι hardware , αυτό το έχω πει ήδη ότι εάν είναι hardware τότε ναι γίνεται με σχετικά απλά βήματα στις σελίδες που έδωσα και τα λίνκς δεν ήτανε για σένα άλλα για τον niapl .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα